سایت پزشکی و مجله سلامتی راستینه

لباس بارداری چیست؟ لباس های دوران بارداری باید چگونه باشند ؟

در صد سال گذشته مسأله لباس بارداری اصولاً مطرح نبود ، ولی امروزه با عرضه ی لباس های شیک و مناسب برای خانم های حامله امکان انتخاب رنگ و مدل های مختلف برای آنها زیاد شده است .

همه چیز درباره لباس بارداری و انواع آن

در هنگام انتخاب این لباس بارداری ، علاوه بر ظاهر خوب ، به مرغوبیت پارچه و مناسب بودن جنس آن نیز توجّه بسیار کنید . اندازه ی لباس را مطابق معمول انتخاب کنید ، چون اغلب این لباس ها دارای کش و یا بند و چین هایی هستند که با بزرگ شدن شکم هم قابلیت باز شدن بیشتر پیدا می کنند .

به یاد داشته باشید که هر چه پیراهن شما از شانه آزادتر باشد راحت ترید . از پوشیدن لباس های تنگ و فشرده که بخصوص به کمر و اطراف پاهایتان فشار می آورد خودداری کنید .

لباس بارداری

خوب حالا چه لباسی بخرید ؟ بهترین و راحت ترین نوع ، لباس یکسره است . البته انتخاب بلوز و دامن مخصوص حاملگی هم بد نیست ، چون بطور متنوع می توانید با رنگ های مختلف استفاده کنید و بنابراین باصرفه تر خواهد بود .

چند مدل بلوز و شلوار راحت مخصوص این دوران نیز برای پوشیدن در خانه لازم است . سوتین های حاملگی اهمیّت دارند و قبل از تولّد بچّه سینه را خوب نگاه می دارند و سپس شیر دادن را راحت می کنند .

از شورت هایی استفاده کنید که به اندازه ی دور ران هایتان باشد و حالت محافظ بهداشتی را داشته باشد . هر چند که باید مراقبت کنید که به دور ران هایتان فشار زیاد وارد نیاورد .

لباس حاملگی

اگر اندازه ی سینه بند شما ۳۴ است ، شاید در سه ماه اوّل دوران حاملگی اندازه ی ۳۶ یا ۳۸ شود . حتماً از سوتین هایی استفاده کنید که از سینه ها خوب محافظت کند و دقّت کنید که فشار به بدنتان وارد نکند و به محض این که احساس تنگی کردید ، آن را بزرگ کنید .

بهترین نوع کفش در دوران حاملگی کفش های پاشنه کوتاه است ، چون به علّت حمل بار سنگین بچّه ، زن حامله خود را به طور طبیعی به عقب خم می کند و پاشنه ی بلند کفش این حالت را بدتر می کند . البته اگر به کفش های پاشنه بلند عادت دارید و کوتاهی پاشنه آزارتان می دهد ، از نظر طبّی ، پوشیدن کفشی با پاشنه ی در حدود ۳ و نیم سانتی متر اشکالی ندارد . پوشیدن صندل های لژدار توصیه نمی شود.

لباس دوران بارداری

دوران حاملگی ، به ویژه حاملگی نخست ، برایتان دورانی بسیار هیجان انگیز و در عین حال ترس آور نیز هست و این طبیعی است . ولی نباید زندگی معمولتان را دستخوش اشکال کنید . بعضی خانم ها که شاغل هستند ، کارشان را تا لحظه ی قبل از زایمان ادامه می دهند و بسیار خوب و خوش هم هستند و بچّه های سالمی هم به دنیا می آورند . عقل حکم می کند که در این دوران چند چیز را رعایت کنید . مثلاً لباستان آن قدر باشد که سرما نخورید و بطور کلّی زندگیتان را به طور معمول ادامه دهید .

مراقبت در دوران بارداری

درهنگام بارداری چه مواردی باید رعایت شود ؟

  • از تماس با افرادی که دچار سرماخوردگی هستند و بطور کلی هر نوع بیماری مسری و عفونی دارند خودداری کنید . بسیاری از بیماریها قبل از تشخیص قابل سرایت هستند . بنابراین در مقابل افرادی که بیمار هستند ٬ سخت مراقب باشید . یک عفونت شاید برای خود شما ضرری نداشته باشد ، ولی می تواند برای بچّه خطری جدّی به شمار آید . این واقعیّت بخصوص در مورد بیماری سرخچه وجود دارد . این بیماری فقط چند روز طول می کشد و ممکن است شما را چندان مریض هم نکند ، ولی اثرات تخریبی شدید بر جنین دارد بخصوص اگر در سه ماه اوّل بارداری این خطر پیش آید . اگر یکی از فرزندانتان مبتلا به این بیماری شد ، مراقبت از او را به عهده ی دیگری بگذارید و از او دوری کنید .
  • شما در این دوران احتیاج بیشتری به استراحت دارید و زودتر خسته می شوید . حتماً شب ، ۸ یا ۹ ساعت بخوابید و در عرض روز استراحت مختصری بکنید . اگر کار می کنید و استراحت روزانه ندارید ، یک ساعت در شب بیشتر بخوابید .
  • رژیم غذایی بارداری پزشکتان را کاملاً رعایت کنید . غذاهایی را که برای تغذیه صحیح مفیدند بشناسید و دائم مواظب وزن خود باشید .
  • از ورزش های شدید و حرکات پرشی و یا تکان های تند و یا بلند کردن و هل دادن وسائل سنگین و دویدن بالا و پائین از پلّه ها خودداری کنید .
  • از نشستن و ایستادن به مدت طولانی خودداری کنید .
  • تا آنجا که می توانید از هوای آزاد و نور آفتاب استفاده کنید .
  • سعی کنید سردتان نشود .
  • یک تا یک ماه و نیم قبل از زایمان از نزدیکی خودداری کنید .
  • به سرگرمی های همیشگی ، مثلاً دیدار دوستان ، تا حد امکان ادامه دهید .
  • سر وقت به دیدن پزشکتان بروید و هر نوع علامت غیرعادی را فوراً به او اطلاع دهید .

اگر پزشک شما چیزی را که پزشک دوستتان برای او توصیه کرده برای شما تجویز نکرد ، نگران نشوید . چون او با وضع شما خوب آشناست و صلاح شما را خوب می داند . او برای همه ی راهنمایی هایش به شما دلیل دارد .

برای جلوگیری از نگرانی ، خود را با خانم های حامله با تجربه مقایسه نکنید .

 

سایت پزشکی و مجله سلامتی راستینه

منابع

  • کتابخانه راستینه
  • منبع تصاویر metroparent , babycenter , beautyhealthtips

خواندن مطالب زیر به شما پیشنهاد می شود

اطلاعات پزشکی

حقایقی درباره هماتوم

حقایقی درباره هماتوم

اطلاعات پزشکی

واریس

درمان‌های جدید واریس

زیبایی

انجام لیزر لیپولیز

لیزر لیپولیز چیست و چگونه عمل می‌کند؟

زیبایی

فرآیند کویتیشن اولتراسوند

آیا کویتیشن اولتراسوند در از بین‎ بردن چربی مؤثر است؟

تغذیه و سلامتی

کاهش سریع وزن

کاهش سریع وزن

پوست و مو

روش درمانی شاک‌ویو‌‌تراپی در کاهش سلولیت

درمان سلولیت با شاک‌ویو‌‌تراپی

تغذیه و سلامتی

رژیم غذایی با کربوهیدرات پایین

رژیم‌هایی با پروتئین بالا و کربوهیدرات پایین

تغذیه و سلامتی

کاهش وزن بدون رژیم‌های سخت

با اصول تغذیه و رژیم‌درمانی بیشتر آشنا شوید

زیبایی

انواع روش‌های پیکرتراشی غیرتهاجمی

انواع روش‌های پیکرتراشی غیرتهاجمی

نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *