سایت پزشکی و مجله سلامتی راستینه

موارد عجیبی که به کلیه های شما صدمه می زنند!

خوردن بیش از حد پروتئین و عادات دیگر می توانند به کلیه های شما آسیب وارد کنند و عملکرد آن را دچار اختلال کنند. برای شناسایی این مواد غذایی و عادت ها، جهت اجتناب از خوردن و انجام آنها با این مقاله از راستینه همراه شوید.

 

مصرف پروتئین بیش از حد

مصرف پروتئین بیش از حد

پروتئین برای یک رژیم غذایی سالم ضروری است. اما اگر کلیه های شما به طور معمول کار نکنند، مصرف بیش از حد پروتئین می تواند به کلیه ها فشار وارد کند. با پزشک خود این مسئله را بررسی کنید. ممکن است نیاز به خوردن بخش های کوچکی از انواع مختلف پروتئین داشته باشید. تخم مرغ، ماهی، لوبیا و آجیل همگی منابع خوبی هستند.

 

نمک

نمک

در برخی افراد، مصرف بیش از حد نمک می تواند فشار خون را بالا ببرد و به آسیب کلیوی سرعت بخشد. همچنین ممکن است به سنگ کلیه منتهی شود، که می تواند موجب حالت تهوع، درد شدید، و مشکل ادرار شود.

 

سیگار کشیدن

سیگار کشیدن

سیگار کشیدن نه تنها می تواند فشار خون بالا و دیابت نوع ۲ – دو علت اصلی بیماری های کلیوی – را بدتر کند بلکه می تواند با داروهای مورد استفاده برای درمان آنها نیز تداخل داشته باشد. همچنین جریان خون به کلیه ها را کند می کند و می تواند موجب مشکلات کلیوی در افراد مبتلا به بیماری کلیه شود.

 

نوشابه

نوشابه

در صورتی که دو یا چند بار در روز در رژیم غذایی خود نوشابه مصرف می کنید، ممکن است احتمال بیشتری وجود داشته باشد که به بیماری کلیوی مبتلا شوید. در مطالعه ای، زنانی که در رژیم غذایی خود نوشابه داشتند در مقایسه با زنان دیگر، عملکرد کلیه آنها پس از ۲۰ سال، سی درصد عملکرد بدتری داشتند. نوشیدنی های شیرین شده با شکر اثر یکسانی نداشتند.

 

تمرین بدنی بیش از حد

تمرین بدنی بیش از حد

تمرین بدنی بیش از حد دشوار برای مدت زمان طولانی می تواند موجب رابدومیولیز شود، وضعیتی که در آن بافت های عضلانی آسیب دیده به سرعت تجزیه می شوند. این مواد تجزیه شده در خون شما می توانند به کلیه های شما آسیب برسانند و موجب شوند کلیه ها ضعیف شوند. بیش از اندازه فعالیت نداشته باشید. تمرینات بدنی خود را به تدریج افزایش دهید. افزایش ناگهانی فعالیت را شدیدتر می کند. اگر می توانید، از تمرین بدنی در حرارت و رطوبت بالا اجتناب کنید. اگر درد عضلانی دارید و ادرار شما تیره شده است به پزشک خود مراجعه کنید.

 

استروئیدهای بدنسازی

استروئیدها بدنسازی

برخی افراد برای به دست آوردن عضلات قوی، استروئیدهای آنابولیک مصرف می کنند. این داروها مانند هورمون مردانه تستوسترون عمل می کنند. اما آنها می توانند موجب زخم در بخش هایی از کلیه های شوند که خون شما را فیلتر می کنند. این مسئله باعث می شود که قسمت هایی از بدن شما متورم شود، پروتئین در خون از بین برود، و کلسترول شما بالا رود.

 

داروهای سوزش سر دل

داروهای سوزش سر دل

داروهایی به نام مهارکننده های پمپ پروتون (PPI ها یا داروهای گوارشی)، که اسید معده را کاهش می دهند، در صورتی که به مدتی طولانی مصرف شوند، می توانند باعث تورم در کلیه های شما شوند. برخی مطالعات نشان می دهند که مصرف مقدار زیاد PPI می تواند موجب شود احتمال ابتلا به بیماری کلیوی طولانی مدت افزایش یابد. اگر نگران هستید، از پزشک خود بپرسید آیا نوع دیگر داروی سوزش سر دل، یا مسدود کننده H2، که بتواند برای شما بهتر باشد، وجود دارد یا خیر.

 

استرپتوکوکی گلو

استرپتوکوکی گلو

هنگامی که این عفونت را دارید، بدن شما برای مبارزه با این عفونت، پروتئین هایی به نام آنتی بادی ها تولید می کند. مقدار اضافی این پروتئین ها می توانند در بخش های فیلتر کلیه شما مستقر شوند و آنها را ملتهب کنند. این حالت معمولا دوام چندانی ندارد، اما صدمه به کلیه ها ممکن است برای برخی از افراد دائمی باشد. اگر فکر می کنید گلو درد دارید، در اسرع وقت به پزشک خود مراجعه کنید.

 

کم شدن آب بدن

کم شدن آب بدن

کلیه های شما برای فعالیت درست به آب نیاز دارند. عدم دریافت آب کافی – به خصوص اگر به صورت مکرر رخ دهد- می تواند موجب آسیب به کلیه شود. چگونه می توانید بگویید به مقدار نیاز آب نوشیده اید یا خیر؟ زمانیکه ادرار شما زرد روشن باشد، یعنی آب بدن کافی است.

 

داروی مسکن درد

داروی مسکن درد

مصرف منظم و زیاد داروهای مسکن درد بدون نسخه مثل استامینوفن، آسپیرین و ایبوپروفن می تواند به کلیه های شما آسیب برساند. اما این لزوما بدین معنی نیست که باید در برابر آنها مقاومت کنید. با پزشک خود در مورد آنچه مصرف می کنید و اینکه آیا ممکن است به گزینه دیگری نیاز داشته باشید یا نه، مشورت کنید.

 

سایت پزشکی و مجله سلامتی راستینه

منابع

  • ”.CDC: “Smoking and Diabetes
  • ”.Mayo Clinic: “High blood pressure (hypertension)
  • National Kidney Foundation: “Alcohol and Your Kidneys,” “Say No to That Diet Soda?” ”The Right Diet May Help Prevent Kidney Disease,” “Smoking and Your Health,” “Which Drugs are Harmful to Your Kidneys?” “Acid Reflux and Proton Pump Inhibitors,” “Focal Segmental Glomerulosclerosis
  • National Institutes of Health: “Carbonated Beverages and Chronic Kidney Disease,” “Mechanisms by Which Dehydration May Lead to Chronic Kidney Disease.”
  • .WebMD
  • ”.World Action on Salt & Health: “Salt and the kidneys
  • Journal of the American Society of Nephrology: “Development of Focal Segmental Glomerulosclerosis after Anabolic Steroid Abuse.”
  • ”.American Gastroenterological Association: “How to Talk with Patients about PPIs and Chronic Kidney Disease
  • ”.Cleveland Clinic: “Glomerular Diseases
  • ”?The Kidney Fund: “How Can I Prevent Glomerulonephritis
  • ”.The Ochsner Journal: “Rhabdomyolysis: Pathogenesis, Diagnosis, and Treatment
  • ”.U.S. National Library of Medicine PubMed Health: “Rhabdomyolysis

منبع تصاویر 

  • karandaev / Thinkstock
  • verdateo / Thinkstock
  • Photodisc / Thinkstock
  • DAJ / Thinkstock
  • Comstock / Thinkstock
  • BONNINSTUDIO / Thinkstock
  • Scharvik / Thinkstock
  • sb-borg / Thinkstock
  • centralfit

خواندن مطالب زیر به شما پیشنهاد می شود

اطلاعات پزشکی

واریس

درمان‌های جدید واریس

زیبایی

انجام لیزر لیپولیز

لیزر لیپولیز چیست و چگونه عمل می‌کند؟

زیبایی

فرآیند کویتیشن اولتراسوند

آیا کویتیشن اولتراسوند در از بین‎ بردن چربی مؤثر است؟

تغذیه و سلامتی

کاهش سریع وزن

کاهش سریع وزن

پوست و مو

روش درمانی شاک‌ویو‌‌تراپی در کاهش سلولیت

درمان سلولیت با شاک‌ویو‌‌تراپی

تغذیه و سلامتی

رژیم غذایی با کربوهیدرات پایین

رژیم‌هایی با پروتئین بالا و کربوهیدرات پایین

تغذیه و سلامتی

کاهش وزن بدون رژیم‌های سخت

با اصول تغذیه و رژیم‌درمانی بیشتر آشنا شوید

زیبایی

انواع روش‌های پیکرتراشی غیرتهاجمی

انواع روش‌های پیکرتراشی غیرتهاجمی

زیبایی

ریداستیم

ریداستیم ؛ روشی غیرتهاجمی برای رسیدن به لاغری

نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

  1. موفقیت گفت:

    مطلب مفیدی بود.تشکر