سایت پزشکی و مجله سلامتی راستینه

آنچه باید درباره قارچ ناخن بدانید!

قارچ ناخن انگشت پا عفونتی است که در ترک ناخن و یا بریدگی‌ها در پوست شما ایجاد می‌شود. این عفونت می‌تواند موجب تغییر رنگ و یا ضخیم‌تر شدن ناخن شود. همچنین می‌تواند به آن صدمه وارد کند. برای اینکه متوجه شوید آیا به این عارضه مبتلا هستید یا خیر، با این مقاله از راستینه همراه شوید.

 

قارچ ناخن انگشت پا

قارچ ناخن انگشت پا چیست؟

از آنجا که انگشتان پا اغلب گرم و مرطوب هستند، قارچ‌ها که نوعی از عفونت هستند نیز در آنجا به خوبی رشد می‌کنند. انواع مختلف قارچ‌ها و گاهی اوقات مخمر نقاط مختلف ناخن را تحت تأثیر قرار می‌دهند. در صورت عدم درمان، عفونت می‌تواند به دیگر ناخن‌های پا، پوست، و یا ناخن انگشتان دست گسترش یابد.

 

علائم قارچ ناخن

علائم قارچ ناخن

ناخن‌های آلوده معمولاً ضخیم‌تر از حد نرمال هستند و می‌توانند تاب بخورند و یا شکل عجیب به خود بگیرند. آن‌ها به راحتی می‌توانند بشکنند. ناخن‌ها با قارچ ممکن است زرد باشند. گاهی اوقات یک نقطه سفید بر روی ناخن ظاهر می‌شود و سپس بزرگ‌تر می‌شود. هنگامی که قارچ‌ها زیر ناخن شما تجمع می‌یابند، می‌تواند ناخن را شل کند و حتی آن را از پوست جدا کند. قارچ می‌تواند به پوست اطراف ناخن نیز گسترش یابد.

 

افراد مستعد قارچ ناخن پا

چه کسانی دچار قارچ ناخن پا می‌شوند؟

مردان نسبت به زنان بیشتر احتمال دارد دچار این عفونت شوند. همچنین اگر مسن‌تر باشید، احتمال ابتلا به این عفونت نیز بیشتر می‌شود. افراد مبتلا به دیابت، پای ورزشکار، و یا کسانی که سیستم ایمنی ضعیف دارند، کسانی که سیگار می‌کشند، و یا افرادی که اعضای خانواده آنها دچار این مشکل هستند نیز در معرض خطر بالاتری هستند. اگر زمان زیادی را در آب صرف کنید و یا ناخن‌های شما دچار آسیب شوند، احتمال ابتلا به قارچ ناخن انگشت پا افزایش می‌یابد.

 

تشخیص قارچ ناخن

تشخیص قارچ ناخن

از آنجا که قارچ ناخن انگشت پا می‌تواند ظاهری شبیه دیگر بیماری‌ها، از جمله پسوریازیس داشته باشد، بهتر است پزشک ناخن‌های شما را بررسی کند. ممکن است نیاز باشد به یک متخصص پا و یا متخصص پوست مراجعه کنید. آن‌ها ممکن است مقداری از قسمت آسیب دیده را خراش داده و برای فهمیدن اینکه علت مشکل چیست آن را به آزمایشگاه بفرستند.

 

درمان قارچ ناخن

درمان قارچ ناخن

روش درمان قارچ ناخن انگشت پا، به نوع قارچی که شما دارید و اینکه تا چه حد عفونت وخیم است، بستگی دارد. دکتر شما ممکن است یک و یا ترکیبی از موارد زیر را امتحان کند:

  • کرم موضعی که به طور مستقیم بر روی ناخن باید استفاده شود.
  • لاک ناخن موضعی
  • قرص تجویزی ضد قارچ
  • از بین بردن ناحیه آسیب دیده از ناخن و یا پوست
  • در برخی موارد، شما ممکن است نیاز به حذف کامل ناخن با عمل جراحي داشته باشید.

 

مراقبت از انگشتان پا

مراقبت از انگشتان پا

از آب و صابون برای شستن پاهای خود استفاده کنید، و به خوبی بین انگشتان پای خود را خشک کنید. ناخن‌های پا را صاف و تمیز مرتب کنید آنها را نسبت به قسمت انتهایی انگشت کوتاه‌تر نگه دارید. اطمینان حاصل کنید که ناخن گیری که استفاده می‌کنید نیز تمیز باشد. ناخن گیر و سوهان را با آب و صابون بشویید، و سپس با الکل پاک کنید. شما ممکن است وسوسه شوید ناخن‌های تغییر رنگ یافته را با پولیش بپوشانید اما این کار را نکنید. بستر ناخن شما نمی‌تواند “نفس بکشد”، و موجب می‌شود قارچ‌ها از بین نروند.

مقاله مرتبط: پیشگیری از عفونت های قارچی در ناخن های پا

پا را خشک و تمیز نگه دارید

پا را خشک و تمیز نگه دارید.

کفش خود را هوشمندانه انتخاب کنید. جوراب‌هایی که رطوبت را به خود می‌کشند انتخاب نمایید. به طور منظم آنها را تعویض کنید. اطمینان حاصل کنید که کفش شما به خوبی مناسب پای شماست. آن‌ها باید از جنسی ساخته شده باشند که اجازه دهد تا هوا در جریان باشد، مانند بوم، مش، یا چرم. در مکان‌های عمومی مرطوب مانند رخت کن و استخرهای شنا از کفش‌های مخصوص استفاده کنید.

به طور منظم حداقل یک بار در ماه به بستر ناخن‌ها و پوست اطراف ناخن پای خود، توجه کنید. (اگر دیدن انگشتان پا برایتان سخت است می‌توانید از یک آینه استفاده کنید.) مراقب تغییر در رنگ و بافت، و همچنین بریدگی و یا آسیب باشید. آیا ناخن شما صدمه دیده است؟ اگر علائم آسیب بهبود نبخشید و یا بدتر شد، با دکتر خود تماس بگیرید.

 

سایت پزشکی و مجله سلامتی راستینه

منابع

  • “.American Podiatric Medical Association: “Toenail Fungus,” “Pedicure Pointers
  • .Baron, S. Medical Microbiology, 4th Edition. The University of Texas Medical Branch at Galveston, 1996
  • WebMD
  • “.CDC: “Guideline for Disinfection and Sterilization in Healthcare Facilities, 2008
  • .Flint, W. Medical Clinics of North America, March 2014

منبع تصاویر 

  • Dr. P. Marazzi / Science Source
  • Phototake
  • Blend Images / Getty
  • Thinkstock
  • iStock
  • Getty
  • Getty
  • ۳٫bp.blogspot

خواندن مطالب زیر به شما پیشنهاد می شود

زیبایی

غبغب

غبغب و چگونگی رهایی از آن

پوست و مو

لیفتینگ با نخ

لیفتینگ با نخ و همه چیز درباره آن

اطلاعات پزشکی

سندرم تخمدان پلی‌کیستیک

سندرم تخمدان پلی‌کیستیک: علائم، دلایل و درمان

اطلاعات پزشکی

واکنش آلرژیک

التهاب پوست ؛ علل، تشخیص، درمان

زیبایی

ورزش دوران بارداری

آنچه باید در مورد تمرینات EMS بدانید

اطلاعات پزشکی

رزاشیا

از رزاشیا چه می دانیم؟

سلامت عمومی

نتایج آزمایش

چگونه آزمایش های خود را متوجه شویم؟

سلامت عمومی

آزمایش کلسترول

تفسیر نتایج آزمایش کلسترول

زیبایی

انجام جراحی زیبایی

هرآنچه که باید از جراحی زیبایی بدانید

نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *