درمان دیابت با طب سنتی
دیابت بیماریای است که شاید شما، پدر، مادر یا یکی از بستگان و دوستان نزدیکتان از آن رنج میبرید. یعنی اگر به اطراف خود نگاه کنید افرادی را میشناسید که دچار دیابت یا مرض قند شدهاند و این نشان از شیوع بالای بیماری در جامعه دارد.
مشکلی که دیابت برای فرد ایجاد می کند عوارضی از قبیل سخت و شکننده شدن عروق خونی، سکته قلبی و مغزی، عوارض چشمی و شبکیه، مشکلات کلیوی، زخم و عفونت در پا، ضعیف شدن سیستم ایمنی و مشکلات سیستم اعصاب محیطی است.
مهم ترین نکته در درمان دیابت جلوگیری از این عوارض است تا فرد بتواند زندگی طبیعی خود را ادامه دهد.
بیمار دیابتی باید داروهای خود را به طور مرتب مصرف کند، از قطع یا جایگزین کردن داروی خود با داروها یا فرآورده های دیگر به صورت خودسرانه پرهیز کند و شیوه زندگی و عادات غذا خوردن خود را با نظر و مشورت پزشک متخصص تغییر دهد.
البته گیاهانی نیز وجود دارند که خاصیت کاهندگی قند خون را دارند و می توانند از سوی بیمار، البته با نظر پزشک متخصص استفاده شوند که این امر شاید بتواند به کاهش قند خون و عوارض ناشی از دیابت کمک کند.
یکی از این مواد طبیعی، تخم شنبلیله است که حاوی مواد موثره ای است که باعث کاهش قند و حتی چربی خون می شود.
خیار تلخ نیز میوه ای شبیه کدو و حاوی ماده ای است که به کاهش قندخون کمک می کند.
هندوانه ابوجهل که در بعضی مناطق به آن خربزه روباه نیز گفته می شود در طب سنتی بسیاری از کشورها ازجمله ایران از درمان های کاهش قند خون محسوب می شود.
هندوانه ابوجهل دارای مواد موثری است که باعث کاهش قند خون می شود البته مصرف این گیاه باید با احتیاط و تحت نظر پزشک انجام شود، زیرا مصرف زیاد آن بسیار خطرناک است و عوارضی نظیر اسهال خونی را به دنبال دارد.
گزنه نیز دارای خواص کاهنده قند خون است که معمولا همرا با هندوانه ابوجهل مصرف می شود.
خارمریم نیز با مکانیسم افزایش حساسیت گیرنده های سلولی نسبت به انسولین باعث کاهش قند خون شده و تا حدی در کاهش چربی خون نیز موثر است. مصرف روزانه دو تا سه فنجان دم کرده چای سبز نیز تاثیر مفیدی در کاهش قند خون دارد.
برگ گیاه قره قات نیز می تواند باعث کاهش قند خون شده و برخی مطالعات تاثیر منفی آن در کاهش عوارض درازمدت دیابت را نیز نشان داده است. برگ درخت گردو نیز حاوی مواد موثره ای است که در کاهش قند خون موثر است.
برگ زیتون، حنظل، سیاه دانه، عدس کوهی، گل انار، آلوئه ورا، دارچین و گلپوره نیز از دیگر گیاهان کاهنده قند خون هستند.
از سیر نیز غافل نشوید؛ سیر دارای مواد موثری است که باعث کاهش قند خون و افزایش میزان انسولین خون می شود البته مصرف این گیاهان حتما باید با تجویز و تحت نظر پزشک انجام شود.
مصرف خودسرانه این گیاهان یا فرآورده های دارویی دیگر و قطع داروهای دیابت بسیار خطرناک است و عوارض جدی به دنبال خواهد داشت.
دکتر امیرهومن کاظمی – متخصص طب سوزنی و گیاهان دارویی
سایت پزشکی و مجله سلامتی راستینه
نظرات کاربران