سایت پزشکی و مجله سلامتی راستینه

سوزش معده یا رفلاکس چیست؟

وقتی یک گاز به یک تکه پیتزای پپرونی میزنید دستگاه گوارش شما شروع به کار کرده و برای هضم غذا اسید معده ترشح می کند. در خیلی از افراد دریچه معیوب مری باعث ورود این اسیدها به مری و شروع احساس سوزش در قفسه سینه می شود. در زیر قصد داریم به شما راههایی برای درمان سوزش معده یا رفلاکس معده نشان دهیم.

و در نهایت به معرفی تعدادی قرص برای رفلاکس معده می پردازیم.

دلایل سوزش معدهheartburn_at_work

زمانیکه شما تیکه پیتزای پپرونی را قورت می دهید، این تکه از طریق مری وارد معده می شود، حلقه ای از ماهیچه ها که مانند در عمل می کند و اسفنکتر تحتانی مری نام دارد، باز می شود تا غذای شما وارد معده شود. بعد این دریچه باید دوباره بسته شود تا نگذارد که اسید وارد مری شود، اما در بعضی از افراد اسفنکتر بین معده و مری بخوبی عمل نمی کند و باعث می شود که اسید از معده به مری نشت کند و باعث سوزش و ناراحتی شده که به آن رفلاکس اسید معده هم می گویند.

نشانه های سوزش معده یا رفلاکس اسید معده

احساس دردی آزار دهنده در وسط قفسه سینه نشانه بارز سوزش معده یا رفلاکس است. رفلاکس عموما بعد از صرف غذا رخ می دهد و ممکن است تا چند ساعت ادامه داشته باشد. بعضی وقت ها ممکن است که درد بعد از خم شدن یا دراز کشیدن بدتر هم شود. از سایر نشانه های آن احساس مایعی ترش مزه در دهان، مشکل در بلعیدن، و یا اساس اینکه غذا در قفسه سینه شما گیرکرده است. سرفه های مزمن و یا حملات آسم نیز ممکن است با رفلاکس همراه شود.

چه کسانی در خطر رفلاکس هستند

هرکسی ممکن است دچار رفلاکس شود اما شیوه های خاص زندگی می تواند بر عملکرد اسفنکتر مری و یا میزانی که معده اسید ترشح می کند تاثیر بگذارد. افرادیکه اضافه وزن دارند، وعده های غذایی حجیم می خورند، لباسهای تنگ می پوشند یا سیگار می کشند بیشتر در معرض خطر هستند.

آیا گرد(GERD) و رفلاکس یکی هستند؟

سوزش معده معمولا تاثیر شدیدی بر سلامتی شما ندارد، با این حال اگر شدید، همیشگی و طولانی باشد می تواند عوارضی داشته باشد.  اگر شما دوبار یا بیشتر رفلاکس یا سوزش معده در طول هفته داشته باشید یا سوزش معده شما شدید است شما بیماری بنام گرد (بیماری رفلاکس معده به مری)دارید و باید به پزشکتان مراجعه کنید. بدون درمان گرد مزمن باعث زخم و التهاب می شود. گرد همچنین میتواند باعث تغییر در سلولهای مری شود که خطر سرطان مری را افزایش می دهد.

سوزش معده در هنگام خواب

رفلاکس معده در هنگام خواب می تواند خطرناک باشد چونکه در هنگام خواب و حالت دارزکش اسید بیشتری در مری میماند و همچنین هنگامی که ما خوابیم میزان کمتری بزاق خنثی کننده اسید قرت میدهید و این باعث می شود که رفلاکس هنگام خواب آسیب بیشتری وارد کند.

چگونگی درمان رفلاکس معده و پیشگیری از سوزش معده 

درمان خانگی

شما میتوانید سوزش معتدل معده را با راههای ساده ای همچون خوردن غذا در وعده های کوچکتر، خوردن شام حداقل سه تا چهار ساعت قبل از خواب و خودداری از خوردن تنقلات قبل از خواب از ابتلا به رفلاکس جلوگیری کنید، چراکه وجود غذا در معده زمانیکه دراز کشیده اید می تواند منجر به رفلاکس شود.

کنترل غذایی که می خورید

بعضی از غذاها با آوردن اسید بیشتر به معده و یا شل کردن اسفنکتر مری می توانند شما را در معرض خطر ریفلاکس قرار دهند، پس از این نوع غذاها دوری کنید. این غذاها بسته به بدن شما متفاوت اند، بعضی از افراد ممکن است با دوری از گوجه فرنگی، سیر، پیاز، شکلات، قرص نعناع، غذاهای چرب و مرکبات از جمله پرتقال و گریپ فروت میزان ابتلا به رفلاکس را کاهش دهند. اگر شما متوجه شدید که غذاهای تند باعث سوزش معده شما می شوند و به این غذاها علاقه دارید لازم نیست آنها را کاملا از رژیم غذایی خود حذف کنید کافی است که این نوع غذاها را با فلفل کمتری میل کنید.

کنترل نوشیدنی هایی که می نوشید

نوشیدنی های خاصی مانند قهوه، چای، نوشابه، آب گوجه و آب پرتقال باعث رفلاکس شوند. البته تازمانیکه این نوشیدنی ها به تنهایی باعث سوزش معده شما نشده اند لازم نیست که از آنها دوری کنید.

تغییر برنامه ورزشی

ورزش می تواند باعث افزایش فشار داخل شکمی شود که این موضوع خطر ابتلا به ریفلاکس را افزایش می دهد. بعضی از انواع ورزش می توانند با تغییر مسیر طبیعی حرکت غذا در بدن باعث ایجتد سوزش معده شوند. بعنوان مثال می توان یوگا معکوس را از این نوع نامید.

هنگام خواب سر خود را بالاتر بگذارید

در صورتیکه شما هنگام خواب دچار رفلاکس می شوید در زیر پایه های بالایی تخت خود چند آجر بگذارید تا قسمت بالایی حداقل ۱۵ سانت بالاتر قرار گیرد. با اینکار شما می توانید از ترشح اسید از معده به مری جلوگیری کنید.

لباسهای گشاد بپوشید

یکی دیگر از رههای جلوگیری از سوزش معده پوشیدن لباسهای گشاد است که از فشار اضافی به شکم و درنتیجه معده جلوگیری می کند.

سوزش معده هنگام بارداری

بیشتر از نصف زنان باردار از رفلاکس شدید بخصوص در سه ماهه دوم و سوم شکایت دارند. تغییر سطح هورمون ها و فشار بیشتر در معده در هنگام بارداری باعث افزایش خطر ریفلاکس و سوزش معده هستند. درصورتیکه با زنان باردار با راههای بالا نتوانستند سوزش معده خود را درمان کنند می بایستی برای دریافت هرنوع درمان به پزشکشان مراجعه کنند.

داروهای درمان سوزش معده (قرص سوزش معده)

اسم برخی از داروها و قرص هایی که برای سوزش معده مناسب است را در ادامه خواهیم داشت.

آنتی اسیدها: برای درمان رفلاکس گاه به گاه می توان از آنتی اسیدهای مایع که سریع هم اثر می کنند استفاده کرد، این داروها همانطور که از نامشان پیداست اسید معده را خنثی میکنند و باعث آسودگی موقت می شوند. البته موقع استفاده از آنها حتما به دستورالعملشان توجه کنید چراکه استفاده بیش از حد از آنها می تواند باعث خطرات جدی شود.

مسدود کننده های H2: این داروها میزان تولید اسید معده را کاهش میدهند و درصورتیکه نیم ساعت قبل از صرف غذا میل شود می تواند کمک موثری در جلوگیری از رفلاکس باشد.

مسدود کننده های اسید(مهارکننده های پروتون پمپ): این نوع داروها هم کارشان کاهش تولید اسید است با این تفاوت که تاثیرشان بیشتر از از مسدودکننده های H2 میباشد.

ازچه دارویی برای درمان سوزش معده استفاده کنیم؟

در این زمینه عوامل مختلفی از جمله شدت سوزش معده، مدت آن، دفعات تکرار و … نقش دارند. بهترین راه برای حصول اطمینان از بهترین دارو مراجعه و مشورت با پزشکتان می باشد.

 

منبع
webmd

خواندن مطالب زیر به شما پیشنهاد می شود

اطلاعات پزشکی

حقایقی درباره هماتوم

حقایقی درباره هماتوم

اطلاعات پزشکی

واریس

درمان‌های جدید واریس

زیبایی

انجام لیزر لیپولیز

لیزر لیپولیز چیست و چگونه عمل می‌کند؟

زیبایی

فرآیند کویتیشن اولتراسوند

آیا کویتیشن اولتراسوند در از بین‎ بردن چربی مؤثر است؟

تغذیه و سلامتی

کاهش سریع وزن

کاهش سریع وزن

پوست و مو

روش درمانی شاک‌ویو‌‌تراپی در کاهش سلولیت

درمان سلولیت با شاک‌ویو‌‌تراپی

تغذیه و سلامتی

رژیم غذایی با کربوهیدرات پایین

رژیم‌هایی با پروتئین بالا و کربوهیدرات پایین

تغذیه و سلامتی

کاهش وزن بدون رژیم‌های سخت

با اصول تغذیه و رژیم‌درمانی بیشتر آشنا شوید

زیبایی

انواع روش‌های پیکرتراشی غیرتهاجمی

انواع روش‌های پیکرتراشی غیرتهاجمی

نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

  1. رها گفت:

    به خدا دیگه بریدم ترو خدا قسم یکی به داد من برسه چند ساله ریفلاکس و التهاب شدید معده دارم هر داروی گیاهی طب سوزنی و بهترین دکترهای فوق تخصص گوارش رفتم ولی اصلا جواب نگرفتم این چه زندگی سراسر درد هست کولیت اولسورز هم دارم نمیدونم چرا کنم خدایا کمکم کن 😔😔😔😔

  2. Hana گفت:

    سلام ۱۸سالمه دوهفتس سوزش معده دارم شدتش ثابت نیست متغیره هرروز و اینکه سر دلم نیست، هرجا مطلب خوندم از سوزش سر دل و مری نوشته بود
    دقیقن خود معدم میسوزه و اسید به مریم وارد نمیشه، سوزشش عین گشنگیه فرق نداره قبل غذا یا بعد غذا باشه میگفتن جوش شیرین و غسل و اب خوبه، خوردم اثر نکرد ممنون میشم کمکم کنید برای رفعش❤

  3. Esmail گفت:

    دختردوساله ای دارم ک از چهارماهگی رفلاکس داره و دارو مصرف میکرد الان ک بیست دو ماهشه ب دستورپزشکش داروشو قطع کردم ولی توی خواب گریه میکنه ومیچرخه وب روی شکم میخابه وخواب راحتی نداره من بایدچیکارکنم؟

  4. نیما گفت:

    با تشکر از مطالب خوبتون

  5. سپهر گفت:

    سلام
    من ۱۹ سالمه و ۴۴ روزه که رفلاکس شدید دارم. دکتر به من بیسموت و امپرازول تجویز کرد که مدتی مخیوردم و خوب بودم اما متاسافنه شب (به خصوص از ساعت ۸ تا ۱۰) رفلاکس برمی گشت و دوباره حالت عادی می شد. سونوگرافی و آزمایش خون دادم که خوشبختانه چیزی نبود اما این چند هفته رفلاکس بدتر شده است. سوزش معده و قفسه سینه اصلا ندارم اما معدم انگار چیزی در آن مانند آب قل قل می کند و خلط توی گلویم جمع می شود که مانع غذا خوردن می گردد و اشتهاهم کور می شود و از همه بدتر حالت تهوع شدید دارم. خلطی که بعضی وقت ها بیرون می آید، سفید است. آندوسکوپی هم بخاطر سن پایین نمیتونم برم. آیا این رفلاکسی دارم قابل درمان است؟

  6. افشین گفت:

    سلام
    من ۱۷ سالمه، زیاد ترش میکنم،پارسال روزه گرفتم کاملا خوب شدم، الان چن وقته دوباره شروع شده و سوزش پیش معده دارم.
    راهنمایی کنید.
    ممنون

  7. با سلام
    با تشکر از مطالب خوبتون من قرص اولتاپ استفاده کردم برای سوزش معده ام و هیج گونه عوارضی برای من نداشت

  8. محدثه گفت:

    سلام من نزدیک یک سال میشه دچارسوزش سردل ومعده درد شدم ۱۹سالم هست و ۴ماهه باردارم واین اوضاع بدترشده باپزشکم مشورت کردم قرص پنتوپرازول داد.ولی تغییری نکردم آیاحتما به متخصص گوارش مراجعه کنم یا به درمان ادامه بدم

    1. حسن گفت:

      سلام توراخدا کمکم کنید بنده سیستم ایمنی بدنم ضعیفه و از کودکی معدم میترشید فقط تا اینکه سیگار کشیدم این ترشیدنه باعث شد یه شب روده ام تحریک پذیرشد و الان ای بی اس دارم تا اینکه کمی خوب شدم و بازم بخاطر اسیدی شدن معدم الان بالای معدم سوزن سوزن میشه و هر روزم ترش میکنه و درد میکنه حتی به پشتم میزنه و چندساله قرص نولپازا و خالت تهوعم دارم متوکلوپرانید میخورم و سیگارم چندماهه ترک کردم اما هنوز خوب نشدم وقتی مریض میشم چون سیستم ایمنی بدنم ضیعیفه خوب اصلا نمیشم تو خونمم ازمایش دادم گفتن چیز خاصی نیست فقط قبلا اندوسکوپی کرده بودم گفته بودم کمی عفونت تو معده دارم تورا خدا کمکم کنید چرا هرچی میخورم حتی عسل شیرین بیان هرچی قرص باز معدم ترش میکنم و بعد اذیتم میکنه اصلا بخاطر این معده ضعیف شدم ارتروز گردن زانو و کمرم گرفتم چیکار کنم؟؟؟؟

  9. سجاد گفت:

    سلام من یک سالی میشه که دچار رفلاکس معده شدم
    دکتر که رفتم قرص رابزول برام تجویز کرد و طبق دستور دکتر بعد از هر وعده غذایی میخودم الان دوباره طبق دستور دکتر چون بهتر شدم و شدت سوزش کمتر شده یک قرص صبح اونم ناشتا به صورت روز در میان میخورم .روزایی که قرصو میخورم کلا دیگه رفلاکس سراغم نمیاد و روزایی که نمیخورم بعضی اوقات گاهی دچار رفلاکس میشم ولی بازم با شدت خیلی خیلی کمتر چون قرصو باید روز در میون بخورم ولی اگر دیگه کلا دو روز نخورم یک خوره شدید تر میشه و دکتر گفته اگر این دفعه خوب نشی باید اندوسکوپی کنی و از طرفی هم خیلی میترسم
    میخواستم ببینم پیشنهاد شما چیه ممنون میشم جواب بدین

  10. محمد اخوان گفت:

    سلام من بعضی اوقات با خوردن غذا های خاصی احساس رفلاکس دارم. چند وقتی هم هست که درد خاصی مثل گرفتگی عضله پشت کتف چپ دارم با دکتر که مشورت کردم امیپرازول برام تجویز کرد و ۴ تا شیشه از اون رو باید مصرف کنم ولی شنیدم بعد از مدتی باز دوباره نیاز به مصرف این دارو احساس میشه و به نوعی مصرفش دایمی میشه که عوارض خودش از قبیل عدم جذب کلسیم رو به دنبال داره چون هنوز این دارو رو مصرف نکردم میخوام راهنماییم کنین . ممنون

  11. شیوا گفت:

    با سلام. من حدود یک ماهی هست از بیماری رفلاکس رنج میبرم. خیلی عصبی شدم و از لحاظ روحی ریختم بهم. به دکتر فوق تخصص گوارش هم مراجعه کردم گفت رفلاکس داری و با چندتا قرص بهتر شدم ولی چون نمی دونستم بیماری طولانی مدت هستش با ناپرهیزی مجددا علائم برگشت و شدیدتر شد بازم به دکتر رفتم همون قرص قبلی ها رو برام نوشت. خیلی بی اشتها هستم و معده ام می سوزه. البته قسمت بالای معده ام نیست که میسوزه قسمت میانی سوزش داره. یکم می ترسم. میشه لطفا جواب بدید
    ممنون

  12. شیوا گفت:

    سلام. من حدود یک ماهی میشه از رفلاکس رنج می برم . چهارتا دکترپ رفتم گفتن رفلاکس داری. در ابتدا بهبود پیدا کردم ولی چون نمی دونستم این بیماری به مداوای طولانی مدت نیاز دارد با ناپرهیزی برگشت و شدید تر شده مجددا دکتر رفتم. خواستم بگم من سوزش معده دارم ولی در قسمت قفسه ی سینه و سردل نیست. این سوزش هم باز جزو علائم رفلاکس هست.

  13. یاسمین گفت:

    با سلام من ۱۵ سال سن دارم و از ۸ سالگی از رفلاکس رنج میبرم و الان یک سالی میشه که خیلی بدتر شده، به حدی که با خوردن یه چیز کوچیک اسید معدم اذیتم میکنه، تمام دارو های صنعتی و شیمی رو هم امتحان کردم، ولی جواب نگرفتم
    چیکار کنم؟

  14. بهار گفت:

    سلام بیستو هشت سالمه بار دومه اندوسکوپی کردم اول زخم اثنی عشر بود دومی گفت مشکلی نیست اسید معدست بهم قرص نولپازو داده روزی یکی سوالم اینه که صبح ناشتا مصرف بشه؟

  15. راحيل گفت:

    باسلام و خسته نباشيد،ممنون از مطالب خوبتون

    1. با سلام و عرض ادب .

      ممنون از لطف شما دوست گرامی

  16. فریده گفت:

    با سلام
    من افسردگی شدید و وسواس دارم از بچه معده عصبی داشتم و هر زمان دچار هیجان میشدم معده درد میگرفتم الان مدت ۶ماه رفلاکس شدید دارم جوری که تنگی نفس گرفتم ولی اشتها خوبی دارم و کاهش وزن نداشتم از اونجایی که وسواس دارم نمیتونم اندوسکوپی کنم چقدر احتمال داره سرطان داشته باشم راهی به جز اندوسکوپی برای تشخیص وجود داره؟

    1. با سلام باید حتما تحت درمان هم از لحاظ ریفلاکس و هم از لحاظ وسواس قرار بگیرید چون در صورت عدم درمان ریفلاکس شانس ایجاد سرطان در انتهای مری افزایش می یابد

  17. سلمان گفت:

    سلام من چند وقتیه بوی دهان داشتم قرص های مترونیدازول و پنتو پرازول مصرف کردم بعد یه مدت خوب شد اما مجدد داره بر میگرده باید دوباره مصرف کنم قرص رو دچار نفخ و دفع ناقص هم هستم
    با تشکر

    1. با سلام ابتدا باید مجددا ازمایش دهید در صورت باقی ماندن عفونت مجددا دارو مصرف نمایید

  18. زهرا @ گفت:

    باعرض سلام.از این که مارو از مطالب خوبتون بهره مند میکنید تشکر میکنم.

  19. سحر گفت:

    با سلام خدمت پزشک محترم و تشکر از پاسخگویی جنابعالی..من سه هفته پیش استخر رفتم و هنگام شنا آب استخر را اشتباها خوردم بعد از آن معده ام ترش میکنه.قبلا هم به مدت یک ماه قرص ملوکسیکام بدلیل فتق دیسک کمر مصرف کردم. دوهفته قرص پنتوپرازول خوردم خوب نشدم الان دارم امپرازول و رانیتیدین مصرف می کنم بهترم اما غروب ها کمی ترش میکنم.به نظرتون علتش چیه ؟ آیا من خوب میشم؟من فقط ۲۵ سالمه توروخدا جواب بدین میترسم خدای نکرده سرطان باشه.

    1. با سلام مصرف قرصهای مسکن از علل سوزش و ورم معده و ریفلاکس می باشد بهتر است مصرف داروهای انتی اسید را تا دو ماه ادامه دهید

  20. ساناز گفت:

    سلام از اطلاعات خودتون تشکر میکنم.
    من ۲۶ سالمه حدود ۲۵ سال پیش درد معده داشتم رفتم پیش پزشک دارو مصرف کردم بهتر شدم بعد یه مدت دوباره دردام شروع شد فعلا پزشکم مترینیدازول بهم تجویز کرده ولی همچنان درد دارم اصلا آروم نميشه کم اشتها و سوزش هم دارم .ازتون میخواهم بیشتر راهنماییم کنید. با تشکر

    1. با سلام بهتره ابتدا اندوسکوپی انجام دهید

  21. fatere گفت:

    سلام میشه بگین چرا واسه منو نميزارين من موردم خیلی اورژانسيه .خواهش میکنم زود تر جواب منو بدین .????

  22. مهران گفت:

    سلام.حدود دو هفته ای هست که دچار رفلکس معده شدم و رفتم دکتر سی تی اسکن نوشت که مشکلی نداشت و دارو تجویز کرد ولی هنوز دردش کم نشده. آیا نیاز به آندوسکوپی هم هست؟ آیا مشکل حادی هست

    1. با سلام ریفلاکس با دارو و رعایت رژیم غذایی قابل درمان میباشد بهتر است بعد از اتمام درمان مجددا به پزشک مراجعه نمایید تا در صورت عدم بهبود اندوسکوپی انجام شود

  23. فرزانه گفت:

    باسلام .چند سالی که رفلکس شدید دارم .دکترای زیادی رفتم .دارو زیاد مصرف کردم .گلودرد شدید دارم .تقریبا یکسالی هست .که داروی گیاهی (پودر عصاره شیرین بیان و عرق چهل گیاه) مصرف میکنم (به طور مرتب نه )بیماریم بهبود پیدا نکرده ولی تقریبا کنترل شده .لطفا راهنماییم کنید این داروها را مصرف کنم .چون به محض مصرف نکردن بیماریم شدید می شود.

  24. فرشاد گفت:

    سلام..چند ساله که مشکل رفلاکس دارم.به مقدار بسیار زیاد ؛ دارو مصرف کردم.اما متاسفانه خوب نمیشم..احساس میکنم هر روز بدتر هم میشم. دکترم ؛ دیشب جوابم کرد و پیشنهاد عمل جراحی بهم داد. واقعا به کمک نیاز دارم….

    1. باسلام خدمت شما
      رفلاکس در مواقعی که شدید بوده و درمان دارویی ندارد جراحی می شود. عمل جراحی سنگین نبوده و در صورتیکه نظر متخصص براین است شدیدا توصیه می شود. عدم جراحی می تواند باعث افزایش خطر ابتلا به سرطان مری شود.

  25. معصومه گفت:

    با سلام من یه مدتی هست که دچاد درد تو معده ام شدم و چند روز درد شدیدتر شد وحالت سوزن سوزن شده احساس می کنم تو معده ام سرد به نظرتون چیه؟

    1. باسلام خدمت شما
      اطلاعاعت لازم از قبیل سن و انواع علایم و سابقه بیماری ها و مصرف دارو از طرف شما بیان نشده است.
      توصیه می کنیم برای بررسی به متخصص داخلی مراجعه نمایید.

  26. س. ج. گفت:

    با سلام
    گاهی وقتا که بابام میخابه غذا میاد تو حلقش و میره پس ملازش و خیلی سرفه میکنه و اذیت میشه؛ چه کارایی میتونه انجام بده؛ امپرازول مصرف میکنه.
    در ضمن گاهی وقتا حتا آب دهانش هم میره پس ملازش و خیلی سرفه میکنه و اذیت میشه.
    با تشکر پیشاپیش از جوابی که می دهید

    1. باسلام خدمت شما
      اسفنکتر تحتانی مری ایشون دچار مشکل شده و قادر به نگه داشتن غذا در معده نیست
      ایشون باید به متخصص داخلی مراجعه نمایند احتمالا نیاز به درمان جراحی وجود داشته باشد.

  27. محمد گفت:

    با سلام.من رفلاکس دارم.یکسال پیش به دکتر مراجعه کردم قرص پانتازول ۲۰ داد روزی یکی.مدت طولانی خوب شدم اما دوباره دردم شروع شده و تو گلو احساس التهاب و سرفه زیاد دارم سیگار هم می کشم لطفا مرا راهنمایی کنید.ممنون

    1. باسلام خدمت شما.
      مهم ترین کاری که میبایست انجام دهید ترک سیگار است. بعلاوه به پزشکتان مراجعه نمایید تا دوباره شاما را بررسی کرده و یا حتی درصورت نیاز آندوسکوپی فوقانی نیز به عمل آورد. شاید شدت بیماری افزایش یافته و یا نیاز به افزایش مقدار دارو و یا تعویض داروست.
      همچنین حتما به پزشکتان مصرف سیگار را یادآور شوید شاید مشکل فعلی شما رفلاکس نبوده و مشکل ریوی باشد و یا شاید مصرف سیگار باعث بی اثر شدن تاثیر قرص شده و یا شدت بیماری را افزایش داده است.

  28. رضا گفت:

    طبق تجربه خودم خوردن برنج خشک همراه با خردکردن ان در دهان و خوردن اب سیب زمینی ونخوردن تفاله ان فوری ترین راه حل برای سوزش معده است یک بار امتحان کنید

    1. باسلام خدمت شما بنظر نمیرسه روش پیشنهادی شما روشی خوب برای درمان این بیماری باشد

  29. زهرا گفت:

    با سلام و احترام، خدا قوت. می خواستم بگویم من به بیماری رفلاکس معده مبتلا هستم، هر زمان که دندان هایم را مسواک می زنم بیماری ام تشدید می شود و بعضی اوقات عمل استفراغ صورت می گیرد. اگر لازم می دانید راهنمایی بفرمایید.

    1. باسلام خدمت شما شاید دلیل مشکل شما این است که هنگام مسواک زدن از خمیردندان وارد معده شده و باعث سوزش می شود
      بعلاوه هستند افرادیکه به مسواک زدن حساسیت دارند و موقع مسواک زدن دچار تهوع می شوند
      توصیه می کنیم مدتی از خمیردندان های مخصوص کودکان استفاده نمایید اگر آن هم جواب نداد با پزشکتان مشورت نمایید.

  30. مریم گفت:

    با سلام.حدود سه ماه است که اسید معده ام بالا رفته.اندوسکوپی هم انجام دادم و دکتر هم نولپازا و چند قرص دیگه رو واسم تجویزکرده.باوجود رعایت رزیم غذایی و مصرف مرتب داروها هنوزکامل بهبود پیدانکردم و بعد از خوردن غذا احساس میکنم یه چیزی تومریم گیرکرده البته شدتش نسبت به قبل کمتر شده .با گشتن تو اینترنت استرسم بیشترشده و میترسم که سرطان بگیرم اگرچه دکترم گفته که اندوسکوپی طبیعیه ولی با این وجود یه خورده می ترسم.سوالم اینه که رفلاکس بعدازچندمدت میتونه به بیماریهای خطرناک دیگه تبدیل بشه.باتشکر

    1. باسلام خدمت شما رفلاکس معده بعد از اینکه تبدیل به بیماری گرد میشه (شدت و مدت سوزش بیشتر و طول دوره های بین سوزش کوتاه تر) می شود تازه ممکن است کمی باعث افزایش خطر سرطان مری گردد
      دقت کنید که خیلی ها به این بیماری مبتلا هستند و دچار سرطان نمی شوند. از آنجاییکه پزشک نیز بعد از اندوسکوپی اعلام نموده که مشکلی نیست پس دیگر جای نگرانی نباید برای شما باقی بماند.
      البته نه بخاطر سرطان بلکه برای سلامتی خود و راحت شد از سوزش معده میبایست به درمان خود ادامه دهید و همچنین هر چند وقت یکبار(فواصلیکه پزشک تعیین می کند) آزمایش های لازم را انجام دهید.

  31. بیتا گفت:

    مرسی از شما ک جواب دادید.

  32. بیتا گفت:

    سلام یه سوال داشتم اگه میشه حتما جوابمو بدید.یکی از اقوامم رفلاکس داره.شدید شد الان به دکتر مراجعه کرده.دکتر آندسکوپی کرد گفت معدت زخم های درشت پیدا کرده اسید باعث شده مریت سوخته. الان چند ماهه ک دکتر مرتبا داروهاشو عوض میکنه.خود بیمارمون میگه بهتر از قبل شدم و خیلی پرهیزم میکنه.میترسم احتمال سرطان مری وجود داشته باشه.آیا کسی که چنین شرایطی داشته باشه احتمال ابتلا ب این بیماری صددرصده؟؟؟ لطفا جوابمو بدید.

    1. باسلام خدمت شما
      خیلی از افراد هستند که به این بیماری مبتلا هستند ولی به سرطان مری مبتلا نمی شوند
      ایشون باید طبق دستور پزشک رفتار کنند و دارو مصرف کنند و آزمایش های لازم رو انجام بدند و درصورت بهبود خودسرانه دارو رو قطع نکنند

  33. ادریس احمدی گفت:

    با سلام
    از راهنمایی کامل و مختصر و مفیدتون بسیار متشکرم.
    زنده باشید