روی ماه خداوند را ببوس
روزهای بچگی هنوز جلوی چشممونه ، روزهایی که به عشق گرفتن روزه ، نصف شب از خواب بلند می شدیم و با چشم های خواب آلود ، به بابا و مامان نگاه می کردیم که سحری رو حاضر می کنند . اون روزها هنوز یادمونه . روزهایِ روزه های کله گنجشکی که ظهر به اصرار مامان چیزی می خوردیم و حسرت روزه گرفتن تا افطار به دلمون می موند .
یادش بخیر اگه یه شب از خواب بلندمون نمی کردن ، صبح با گریه بیدار می شدیم و اگه یادمون می رفت و در طول روز چیزی می خوردیم ، کلی غصه مون می شد و زیر بار حرف مامان و بابا که می گفتن روزت باطل نشده هم ، نمی رفتیم . چه قدر دلمون می خواست زودتر بزرگ بشیم و بتونیم مانند همه ی بزرگترها روزه ی کامل بگیریم . بعدش ما بزرگ شدیم . هنوز اولین روزهایی رو که با عشق روزه مون رو تا اذان مغرب نگه می داشتیم ، یادمون نمی ره . یادمون نمی ره روزهایی را که امتحان مدرسه داشتیم و زبون روزه با دعای مامان می رفتیم سر جلسه . چه روزهایی بود ، چه سال هایی بود .
شاید الان به خاطر همین خاطره هاست که وقتی نزدیک ماه مبارک رمضون می شیم دلمون هوایی می شه . تو همه ی اون روزهای بلند تابستون یا بعد از ظهر های کوتاه زمستون . اما فقط به خاطر این ها نیست . به خاطر شلوغی عصرهای ماه مبارک هم هست که به شتاب مردم تو خیابون ها نگاه می کنیم و از عشق این همه دوست و محب خدا ، حالمون بهتر می شه . به خاطر افطاری دادن های دورهمی و افطاری خوردن های دورهمی و به خاطر صدای ربّنا که وقت غروب تو کوچه ها می پیچه . به خاطر همه ی این چیزهاست که وقتی ماه مبارک رمضون می رسه ، دلمون دوباره خدایی می شه . یک ماه عبادت و راز و نیاز که انگار ، دوباره آدم توش متولد می شه . دوباره زنده می شه ، اما کاش فقط این یک ماه نبود . همه ی این حال و هوا ، این پاکی و سبکی ، کاش در پایان ماه رمضان تمام نمی شد . کاش همه ی این دوازده ماه ، زبان و نگاهمان را نگه می داشتیم . حالا هم ماه مبارک شروع شده . با یک عالمه دعا که باید بخوانیم . با یک عالمه راز و نیاز که برای شب های قدر نگه داشته ایم . با دلی که برای رسیدنش بی تاب است . خوبه حالا که ضیافت خدا آغاز شده ، به بهترین شکل از اون بهره مند بشیم .
همراهان روزه دار بخوانند
متخصّصان تغذیه به روزه داران گرامی توصیه می کنند که در زمان افطار و سحر از خوردن بیش از حدّ چای و زولبیا و بامیه خودداری کنند .
خوردن بیش از اندازه چای در وقت سحر ، با این پیش فرض که از تشنگی جلوگیری می کند ، مبنای علمی ندارد ، و چه بسا که موجب تشنگی بیشتر هم بشود .
بعضی از افراد فکر می کنند ، زولبیا و بامیه بخاطر شیرینی که دارند ، انرژی روز را تأمین می کند ، در حالیکه خوردن شیرینی از عوامل احساس گرسنگی بیشتر است .
برای جلوگیری از تشنگی ٬ استفاده از میوه ها و سبزی ها در طول فاصله افطار تا سحر روز بعد توصیه می شود .
ضمنا آب ولرم بهترین گزینه برای باز کردن روزه است .
پایگاه های ثابت و سیّار انتقال خون
هر سال در ماه مبارک رمضان ٬ پایگاه های ثابت و سیار انتقال خون تا پایان شب آماده پذیرایی و پاسخگویی به داوطلبان اهدای خون هستند و هموطنان عزیز می توانند ضمن برخورداری از اجر معنوی ٬ از فواید سلامت بخشِ اهدای خون نیز بهره مند شوند بعلاوه اینکه می توانند بعضی از آزمایش های طبّی را از همین طریق انجام دهند .
کارشناسان می گویند : بهتر است اوایل صبح پس از صَرفِ وعده سحری حداکثر تا ساعت ۱۱ صبح به پایگاه های انتقال خون مراجعه کنید تا احتمال بروز ضعف و بیحالی به حداقل برسد . همچنین به داوطلبان اهدای خون توصیه می شود در روزهای قبل و بعد از اهدای خون در فاصله افطار تا سحر ٬ بیشتر آب بنوشند .
سایت پزشکی و مجله سلامتی راستینه
- کتابخانه راستینه
-
منبع تصاویر futureislam , yjc , ۱pezeshk
نظرات کاربران