هفت راه برای پیشگیری از سرطان
درصورتیکه علاقه به پیشگیری از سرطان دارید می بایست تغییراتی در نحوه زندگی و غذا خوردن خود بدهید. البته دانش پیشگیری از سرطان دانشی رو به رشد است اما آنچه که مسلم است با ایجاد تغییراتی ساده در نحوه ی زندگیتان می توانید به نتایجی بزرگ دست پیدا کنید.
۱) سیگار نکشید
استفاده از هرنوع سیگارشما را در معرض خطر سرطان قرار می دهد. سیگار کشیدن با انواع مختلفی از سرطان از جمله سرطان ریه، سرطان مثانه و کلیه در ارتباط است. همچنین جویدن تنباکو می تواند باعث سرطان حفره دهان و پانکراس شود. حتی اگر شما سیگار نمی کشید در معرض دود سیگار دیگران قرار گرفتن هم می تواند باعث سرطان ریه در شما شود.
۲) رژیم غذایی سالم
هرچند انتخاب غذاهای سالم نمیتواند جلوگیری از سرطان را تضمین کند اما ممکن است بتواند ریسک ابتلاء به سرطان را کاهش دهد. در زیر به مورد اشاره می کنیم.
مقدار زیادی میوه و سبزیجات بخورید:
رژیم غذایی خود را بر پایه میوه ها و سبزیجات و همچنین غلات کامل و دانه ها بنا کنید.
محدود کردن مصرف چربی:
غذاهای کم چرب تری را انتخاب کنید چرا که غذاهای چرب می توانند باعث چاقی شوند و چاقی نیز می تواند ریسک سرطان را افزایش دهد.
الکل نخورید:
خطر انواع مختلف سرطان از جمله سرطان کبد و کلیه با میزان الکلی که می خورید ارتباط دارد.
۳) ورزش کرده و همچنین تناسب اندام خود را حفظ کنید
تناسب اندام و داشتن وزنی مناسب می تواند در پیشگیری از سرطان مفید بوده و خطر انواع سرطان از جمله سرطان سینه، پروستات، ریه، کولون و کلیه را کاهش دهد، همچنین ورزش هم نه تنها می تواند به حفظ وزن شما کمک کند بلکه ممکن است خطر سرطان کولون و پستان را کاهش دهد.
۴) دربرابر خورشید از خود موظبت کنید
- از آفتاب ظهر دوری کنید
- درسایه بایستید.
- لباس هایی بپوشید که تمام پوست شما را پوشش دهند.
- بمیزان لازم از ضدآفتاب استفاده کنید.
- از لامپ های خورشیدی و تخت های برنزه کردن استفاده نکنید.
۵) خود را واکسینه کنید
خود را برای جلوگیری از سرطان میبایست خود را دربرابر بیماری های ویروسی مانند هپاتیت B یا ویروس پاپیلومای انسانی و یا … که می توانند باعث سرطان شوند واکسینه و ایمن کنید.
۶) از رفتارهای پرخطر دوری کنید
رفتارهای جنسی پرخطر یا استفاده از سوزن های آلوده می توانند باعث آلوده شدن شما به انواع ویروسی شوند که اینها خود افزایش دهنده ریسک سرطان هستند.
بعضی از سرطان هایی که درنتیجه رفتارهای جنسی پرخطر رخ می دهند عبارتند از:
سرطان مقعد، کبد، آلت جنسی و ریه.
همچنین استفاده از سوزن های آلوده می تواند شمارا در معرض خطر هپاتیت B و C قرار داده که خود این بیماریها باعث افزایش خطر سرطان کبد می شوند.
۷)مراجعه به پزشک و انجام منظم آزمایش
به پزشک خود مراجعه کنید و از وی برنامه ای برای انجام منظم آزمایش بخواهید، چراکه پی بردن به موقع به سرطان می تواند شانس شما را برای موفقیت در درمان افزایش دهد.
اقدام به انجام راههای جلوگیری از سرطان در دست خود شماست. امروز اقدام کنید جایزه اش یک عمر است.
سایت پزشکی و مجله سلامتی راستینه
ھیچکدام از سرطان جلو گیری نخواھد کرد،سرطان یا اینکہ از بدو تولد در بدن ھست یا نہ،کہ تحت شرایطی بیدار یا رشد خواھد کرد ،ھمانطوری کہ بچہ ھا و جوانھا و حتی ورزشکاران بدون مبتلا میشوند،منتھا بعضی چیزھا دفاع بدنی را ظریف کردہ و باعث رشد زودتر ان از موعد مقرر میشود،یا باعث تحریک ان سلول میشود،در ھر حال ھمہ چیز تا کنون نا شناختہ ھست اما خوشبختانہ در این رشتہ طب بسیار رشد کردہ تا این حد کہ مثل یک بیماری شبیہ بقیہ مداوا میکنند و بسیاری را از مرگ بسیاری را ھم عمر طولانی تر میدھند و در صدی ھم متاسفانہ قابل علاج نیست
راههای کاهش استرس