سایت پزشکی و مجله سلامتی راستینه

۱۰ توصیه برای شروع یک بارداری سالم

10-tips-before-pregnancy

می خواهید باردار شوید؟ می خواهید آمادگی های لازم پیش از بارداری را پیدا نمایید؟ نمی دانید برای یک بارداری سالم چه کار باید بکنید؟ این مقاله فهرستی از کارهایی که پیش از بارداری باید انجام دهید را به شما ارائه می دهد.

توصیه اول – مراجعه به پزشک زنان برای چک آپ

پزشک متخصص زنان و زایمان به شما کمک می کند تا متوجه شوید، چطور سبک زندگی شما، رژیم غذایی تان، داروهایی که مصرف می کنید و سابقه بیماری هایی که داشته اید و یا دارید، بر بارداری شما تاثیر می گذارد. همچنین خانم دکتر به شما توصیه هایی برای افزایش سرعت باردار شدن می نماید.

توصیه دوم – شروع به مصرف فولیک اسید و ویتامین های پیش از زایمان نمایید

حداقل یک ماه قبل از وقتی که برای بارداری تعیین کرده اید، شروع به مصرف فولیک اسید و ویتامین های مخصوص پیش از بارداری نموده تا خطر نقایص مادرزادی را کاهش دهید. اکثر ویتامین های پیش از بارداری، حداقل ۴۰۰ میلی گرم فولیک اسید دارند. با مصرف این مکمل های مولتی ویتامین نیازی به مصرف جداگانه نبوده و با یک قرص همه ویتامین های لازم را دریافت می نمایید. 

توصیه سوم – با پزشکتان درباره داروهای مصرفیتان مشورت نمایید

بعضی از داروها برای کودک خوب نیستند، بهمین دلیل پزشک در دوران پیش از باردرای و بارداری اقدام به پیداکردن جایگزین های مناسب تر برای شما می کند. فرقی نمی کند که داروی تجویزی مصرف می کنید و یا خودتان خریده اید، باید درباره داروی خاص و اثرش برروی جنین تحقیق نمایید. هنگام صحبت با پزشک بغیر از داروها مکمل هایی که مصرف می نمایید را نیز چه برای لاغری، چه برای هر مورد دیگری و چه طبیعی باشند و یا صنعتی، مطرح و بررسی نمایید.

توصیه چهارم – اگر سیگار میکشید یا الکل می نوشید، آنها را ترک نمایید!

هرگز سیگار نکشیده و الکل ننوشید. اجتناب از مصرف الکل و ترک سیگار به پیشگیری از نقایص مادرزادی در جنین کمک می نماید. اگر نیاز به کمک برای ترک این دو دارید، با پزشکتان در اینباره مشورت نمایید.

توصیه پنجم – رژیم غذایی تان را بهبود دهید

غذاهای مناسب انتخاب کرده و یک رژیم غذایی مناسب برای بارداری را در پیش گیرید. اگر زیاد اهل تنقلات و چیپس و پفک هستید، مصرف میوه را در میان وعده ها افزایش دهید و میان وعده های سالم را جایگزین این خوراکی ها نمایید.

توصیه ششم – وزنتان را متناسب نمایید

اگر اضافه و یا کمبود وزن دارید، با پزشکتان درباره رسیدن به وزنی متناسب برای بارداری مشورت نمایید. با رسیدن به تناسب اندام، شانس ابتلا به فشار خون بالا و یا دیابت بارداری در شما کاهش می یابد.

برای بررسی وزنتان و یافتن وزن مناسب از ابزارهای آنلاین تناسب اندام استفاده نمایید.

توصیه هفتم – درکلاس های آمادگی پیش از بارداری شرکت نمایید

فعال بودن در دوران بارداری بسیار مهم است. بعضی از ورزش ها و فعالیت های ورزشی در دوران بارداری مناسب نیستند، پس بهتر است دنبال کلاس ها و ورزش های مناسب برای زنان باردار باشید. پیاده روی و شنا دوتا از نمونه های ورزش سالم می باشند. بااینحال پیش از هر ورزشی با پزشکتان مشورت نمایید.

توصیه هشتم – مراجعه به دندانپزشک مراجعه نمایید

سلامت دندان ها و لثه هایتان را نادیده نگیرید. پیش از اقدام برای بارداری به دندانپزشک مراجعه نمایید. در دوران بارداری ممکن است امکان مراجعه به دندانپزشک وجود نداشته باشد، پس جرمیگیری و تمیز کردن مرتب دندان ها به شما کمک بزرگی می نماید.

توصیه نهم – مصرف کافئین را محدود نمایید

کمی کافئین، عموما مشکلی ایجاد نمی کند، اما مقدار زیاد آن خواب شما را بهم میریزد. خواب کافی در دوران بارداری به سلامتی شما کمک می نماید.

توصیه دهم – غذاهای دریایی را با دقت انتخاب نمایید

مصرف دوبار در هفته غذاهای دریایی خالی از اشکال است. اما بعضی از ماهی ها مقدار بیشتری جیوه نسبت به سایر ماهی ها دارند و این جیوه به کودک درحال رشد آُسیب می رساند. از مصرف اره ماهی، ماهی اسقومری (mackerel)، کوسه، tilefish و albacore tuna اجتناب نمایید. بجای آنها اقدام به مصرف میگو، ماهی سالمون و یا سایر ماهی های کم جیوه نمایید.

سایت پزشکی و مجله سلامتی راستینه

منبع

  • webmd

خواندن مطالب زیر به شما پیشنهاد می شود

ریپورتاژ

ویتامین آ و انواع آن

معرفی ۷ ماده غذایی سرشار از ویتامین A که نباید از آنها غافل شد

اطلاعات پزشکی

حقایقی درباره هماتوم

حقایقی درباره هماتوم

اطلاعات پزشکی

واریس

درمان‌های جدید واریس

زیبایی

انجام لیزر لیپولیز

لیزر لیپولیز چیست و چگونه عمل می‌کند؟

زیبایی

فرآیند کویتیشن اولتراسوند

آیا کویتیشن اولتراسوند در از بین‎ بردن چربی مؤثر است؟

تغذیه و سلامتی

کاهش سریع وزن

کاهش سریع وزن

پوست و مو

روش درمانی شاک‌ویو‌‌تراپی در کاهش سلولیت

درمان سلولیت با شاک‌ویو‌‌تراپی

تغذیه و سلامتی

رژیم غذایی با کربوهیدرات پایین

رژیم‌هایی با پروتئین بالا و کربوهیدرات پایین

تغذیه و سلامتی

کاهش وزن بدون رژیم‌های سخت

با اصول تغذیه و رژیم‌درمانی بیشتر آشنا شوید

نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

  1. هانیه گفت:

    سلام من آزمایش قبل ازبارداری دادم فهمیدم تیروئید پرکار دارم .الان دارم درمان میشم ازطریق متخصص غدد.میتونم همزمان اقدام ب بارداری کنم یا باید صبرکنم تا۸ هفته دیگر ک درمانم تموم بشه و دوباره آزمایش تیروئید بدم؟

  2. x گفت:

    سلام
    می خواهم چاق شوم اما پس از
    کمی چاق شدن و با کمی استرس دوباره لاغر می شوم خواهشا راهنماییم کنید.

  3. باران گفت:

    باسلام و آرزوی قبولی طاعات شما
    من ۲۶ ساله و به تازگی عروسی کردم، برای اقدام به بارداری از چندماه قبل باید به پزشک برای کنترل مراجعه کرد، نگرانی من بیشتر از بابت ظریف بودنم هست، من با قد ۱۶۰ و وزن ۵۲ احساس میکنم باید از قبل آماده بشم، چه زمانی به دکترزنان مراجعه کنم؟
    سپاس

    1. باسلام خدمت شما
      توصیه می شود که در اولین فرصت برای بررسی های کلی به متخصص زنان مراجعه نمایید.

  4. مرسانا گفت:

    با سلام

    من ۳ماه پیش مرده زایی ماه۹ داشتم زایمان طبیعی.
    الان برای برای بارداری بعدی چه مدت صبر کنم؟؟؟

    1. باسلام خدمت شما
      شما میبایست به متخصص زنان مراجعه کرده تا ایشان علت مرده زایی را مشخص نمایند اگر مشکل خاصی باعث مرده زایی شده میبایست ابتدا مشکل درمان شود