سایت پزشکی و مجله سلامتی راستینه

۱۰ سمی که در خانه شما به کمین نشسته اند!

بیشتر مردم تمایل دارند خانه‌هایشان را مکانی امن بدانند، ولی سموم بی‌شماری از محصولات شوینده تا کاناپه‌ها، وجود دارند که به طور ناملموسی در همه جای خانه کمین کرده‌اند. مطالعه این مقاله از راستینه به شما کمک می‌کند تا سمومی را که ممکن است بدون این‌که متوجه شوید، شما را به خطر بیندازند، بشناسید.

انواع سموم

ملامین

ملامین

ملامین بیشتر در ظروف پلاستیکی، وسایل آشپزی و آشپزخانه یافت می‌شوند که با خطر بالای ابتلا به سنگ کلیه در ارتباط است. وقتی غذا یا نوشیدنی داغی را از ظرف ملامینی می‌خورید، بیشتر در معرض خطر ملامین هستید و بررسی جدیدی نشان میدهد ادرار کسانی که یه وعده سوپ در کاسه ملامینی خوردند، هشت برابر بیشتر از کسانی که سوپ را در کاسه سرامیکی خوردند حاوی ملامین بود.

 

Penta BDE

Penta BDE

اگرچه استفاده از این مواد که در برابر خوردگی مقاوم هستند، از سال ۲۰۰۵ متوقف شده است. مطالعه ای در سال ۲۰۱۰ نشان داد که ۳۹% کاناپه‌های آزمایش شده حاوی این مواد شیمیایی هستند که می‌توانند باعث بروز مشکلات تیروئیدی و اختلال درتوسعه مغز شوند.

 

Tris

Tris

در همان تحقیقِ مواد شیمیایی مقاوم در برابر خوردگی، محققان وجود این ماده سرطان زا را نیز در ۲۴% کاناپه‌های مورد بررسی کشف کردند.

 

BPA

BPA

بیسفنول(BPA) A- معمولا در پلاستیک ها مانند بطری‌های آب با قابلیت استفاده مجدد، اسباب‌بازی‌های کودکان و در پوشش بسیاری از قوطی ها یافت می‌شود. همچنین این ماده با اختلال هورمونی مرتبط است. خوشبختانه،BPA تبدیل به یک موضوع داغ شده است و بسیاری از کارخانه ها در حال توقف استفاده از آن هستند.

 

phathalates

phathalates (فاتالات ها)

در سال ۲۰۱۰ محققان مدرسه پزشکی مانت ساینا متوجه شدند فاتالات ها که در لوازم آرایش، انواع مختلف پلاستیک، مکمل‌های تغذیه، صابون‌ها و محصولات بی‌شمار دیگری وجود دارند، می‌توانند باعث اختلال در سیستم غدد درون ریز شوند. این ترکیبات ممکن است باADHD (بیش فعالی) در کودکان کم سن و سال هم مرتبط باشند.

مقاله مرتبط : تشخیص لوازم آرایش تقلبی

 

PFC ها

PFC ها

ترکیبات پلی فلوروالکیل (PFCs) به طور وسیعی در روکش‌های محافظ بسیاری از تابه‌های نچسب تا وسایل خانه یافت می‌شوند. در سال ۲۰۱۲ تحقیقی نشان داد زنان بارداری که به طور وسیع در معرض PFC ها هستند، به احتمال زیاد نوزادانی با وزن کم به دنیا می‌آورند.

 

Triclosan

Triclosan (تریکلوسان)

تریکلوسان ماده ای رایج در تولید صابون‌‌های آنتی باکتریال است. این ماده که به عنوان آفت کش هم استفاده می‌شود، با مسایلی مثل نقص‌های مادرزادی، سرطان و مشکلات عصبی مرتبط است.

 

فرمالدهید

فرمالدهید

این ماده معمولا با آزمایشگاه‌های علمی در ارتباط است. فرمالدهید که به عنوان ماده ای سرطان‌زا از آن یاد می‌شود، در تولید پوشش کف اتاق‌، چسب‌ها، پولیش‌ها و رزین ها نیز رایج است. پس وقتی از این مواد استفاده می‌کنید، مطمین شوید در معرض تهویه مناسب باشید.

 

هیدروکسید سدیم

هیدروکسید سدیم

این ماده معمولا در لایروب‌ها یافت می‌شود و در صورت استنشاق یا بلعیدن، می‌تواند منجر به شکم درد، تهوع، سوختگی، افت فشار خون و حتی مرگ شود.

 

سرب

سرب

اگرچه استفاده از سرب در دهه‌های اخیر ممنوع شده است، اما ساختمان‌هایی که قبل از سال ۱۹۷۸ ساخته شده‌اند و هنوز از بین نرفته اند، ممکن است رنگ آمیزی حاوی سرب داشته باشند. بچه ‌ها در معرض خطر جدی مسمومیت با سرب هستند که می‌تواند منجر به آسیب مغزی، اختلالات یادگیری و تاخیر در رشد شود.

آیا شما دوری از محصولاتی که حاوی این مواد هستند را امتحان می‌کنید؟

مقاله مرتبط : چگونه در خانه از آلرژی رهایی یابیم؟

 

منابع

  • epa
  • nlm.nih
  • webmd
  • ncbi.nlm.nih
  • sciencedaily
  • pubs.acs
  • archinte.jamanetwork

منبع تصاویر 

  • i.pinimg
  • thesleepjudge
  • thebestorganiclifestyle
  • cdn.arstechnica
  • s-i.huffpost
  • swissdiamond
  • cdn.vox-cdn
  • ecigarettereviewed
  • aluminiuminsider
  • rcc

 

 

 

خواندن مطالب زیر به شما پیشنهاد می شود

اختصاصی

شربت سرفه

مواد باور نکردنی که نوجوانان برای احساس سرخوشی استفاده می کنند!

رپورتاژ آگهی

تاثیر مصرف مواد بر قلب

ریپورتاژ: اعتیاد به مواد مخدر و بیماری های قلبی عروقی

کمک های اولیه

یرقان(زردی) در نوزادان

یرقان(زردی) در نوزادان تازه متولد شده

تغذیه و سلامتی

افزایش دور کمر

قند علاوه بر افزایش دور کمر شما از جنبه های دیگری نیز برایتان مضر است!

رانینگ تایتل

فرهای مایکروویو

آشپزی با مایکروویو با سلامتی شما چه می‌کند؟

تغذیه و سلامتی

ماهی و مکمل امگا ۳

مواد غذایی که هرگز نباید با مکمل‌های متداول مخلوط کنید!

اختصاصی

ویتامین

آیا امروز به اندازه کافی ویتامین B دریافت کرده اید؟

اختصاصی

سندرم تخمدان پلی کیستیک

سندرم تخمدان پلی کیستیک چیست؟علائم، تشخیص و درمان آن

نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *