۴ تغییر در سبک زندگی که می تواند بیماری قلبی را از شما دور کند!
طبق تحقیق بزرگ چند مرکزی که توسط محققان جان هاپکینز انجام شده است، چهار عامل در سبک زندگی وجود دارند که نقش مهمی در تعیین سلامت قلبی ایفا می کنند: فعالیت بدنی، رژیم غذایی، مدیریت وزن، و اینکه آیا فرد سیگار می کشد یا خیر.
کاهش میزان مرگ و میر
با اتخاذ تغییرات شیوه زندگی در این چهار حوزه – با انجام ورزش کافی، خوردن یک رژیم غذایی دوست دار قلب، مدیریت وزن و ترک سیگار – افراد ممکن است قادر به محافظت از خود در مقابل بیماری های قلبی عروقی باشند. شواهد نشان می دهند که این کار می تواند خطر ابتلا به مرگ زود هنگام را تا ۸۰ درصد کاهش دهد.
عوامل موثر در سبک زندگی براساس جمعیت شناسی متفاوت است.
در حالی که دشوار است دقیقا بگوییم چه چیزی باعث می شود افراد شیوه زندگی ناسالم را انتخاب کنند، شواهدی وجود دارند که نشان میدهند عوامل فرهنگی و محیطی می توانند نقش مهمی در این خصوص ایفا کنند. به عنوان مثال، مشخص شده است در آمریکایی های کوبایی خطر ابتلا به بیماری قلبی در مقایسه با سایر جمعیت ها به طور قابل توجهی افزایش یافته است.
با توجه به این اطلاعات، طراحی ابتکارات بهداشت عمومی برای ارتقای سلامت قلب برای دستیابی به جوامع اقلیت های فرهنگی که شیوه زندگی آنها ممکن است با بسیاری از جوامع اصلی آمریکایی ها متفاوت باشد، حائز اهمیت است.
به گفته برخی از طرفداران، دسترسی به تهیه غذاهای سالمتر از قبیل ماهی، سبزیجات و میوه های تازه در مناطقی که «بیابان غذا» نامیده میشوند یعنی مناطقی که دسترسی کمی به مواد غذایی تازه وجود دارد، می تواند برای ارتقاء سلامت قلب در میان جوامع اقلیت، مسیر زیادی را طی کند.
سیگار کشیدن و مصرف نوشیدنی های الکلی، احتمال خطرات عمده ای را ایجاد میکند.
در میان پرخطرترین رفتارها، سیگار کشیدن و مصرف نوشیدنی های الکلی در صدر هستند. مطالعه ی جان هاپکینز، سیگار کشیدن را یکی از عوامل مخرب در مورد سلامت قلب و عروق بر می شمرد.
در واقع، افراد سیگاری که شیوه های سالمتری را در مناطق دیگر اتخاذ کرده بودند، بعد از ۸ سال، میزان بقای کمتری را نسبت به افراد غیر سیگاری که عادات بد غذا خوردن و شیوه زندگی بی تحرک را ادامه داده بودند، داشتند.
مطالعه دیگری به الکل به عنوان عامل خطری مهم در بیماری های قلبی اشاره دارد، به ویژه هنگامی که پای مردان آفریقایی-آمریکایی به میان می آید، که نوشیدن مشروبات طی یک دوره طولانی می تواند آنها را در معرض خطر آترواسکلروز قرار دهد.
تحت کنترل قرار دادن آنچه می توانید.
درک اینکه عوامل شیوه زندگی می توانند به بیماری قلبی منجر شوند حائز اهمیت است زیرا بسیاری از عوامل تاثیرگذار وجود دارند که در نهایت از کنترل ما خارج هستند.
سابقه خانوادگی، سن و محیط، همگی عناصری هستند که در زمینه توسعه بیماریهای قلبی عروقی نقش دارند. با این حال، چیزهایی وجود دارد که ما می توانیم برای جبران عواملی که خارج از کنترل ما هستند انجام دهیم که از ایجاد عادت های سالم در زندگی شروع می شود.
- http://www.hopkinsmedicine.org/news/media/releases/evidence_mounts_that_four_lifestyle_changes_will_protect_your_heart_and_significantly_reduce_your_risk_of_death
- http://www.hindawi.com/journals/crp/2012/470705/
- http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/25217097
- http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/15321844
منبع تصاویر
- dietplanet
- utazz.ujszo
نظرات کاربران