۵ خطر رایانه برای سلامت بدن
يکي از وسايل الکترونيکی که سال هاست جای خود را در منزل باز کرده و يا حتی به عنوان همراه، هميشه و همه جا با ماست، رايانه است. بدون شک اين وسيله کمک زيادی به ما مي کند اما در عين حال می تواند براي سلامت ما مضر نيز باشد؛ از گرد و خاک سمی آن تا خطر زمين خوردن که سلامت کاربر را تهديد مي کند. در ادامه مطلب به برخي از خطرات رايانه می پردازيم.
گرد و خاک سمی
برخی از رايانه ها گرد و غبار سمي ايجاد مي کند که براي بدن مضر است. در واقع براي پيشگيری از سوختن قطعات داخل رايانه از برم، جيوه يا سرب استفاده مي شود که بخارات و گرد و غبار سمي از خود ايجاد مي کند و اين گرد و غبار بر عملکرد دستگاه تناسلی تاثير می گذارد.
سندروم تونل کارپل
استفاده طولانی مدت از صفحه کليد و موس رايانه مي تواند به مچ دست ها آسيب برساند مانند سندروم کارپل (CTS)و عصب انگشت مياني بر اثر استفاده بيش از حد از صفحه کليد، ملتهب شود. علايم شايع اين ناراحتی بي حسي و درد است. استفاده کنندگان از لپ تاپ بيشتر در معرض اين مشکل هستند زيرا از صفحه کليد و موس کوچک تري استفاده مي کنند. براي پيش گيري،از صفحه کليد مناسب استفاده کنيد.
سردرد
سردرد، ميگرن و … در بسياري از موارد بر اثر حالت نادرست نشستن، فشار آمدن روي چشم و عوامل ديگر به وجود مي آيد. طوري پشت رايانه خود بنشينيد که ارتفاع و فاصله صفحه آن مناسب باشد نبايد شانه و گردن شما بيش از حد خم شود. اندازه فونت نوشته ها را طوري تنظيم کنيد که نياز به کوچک کردن چشم نباشد. مراقب نورهاي منعکس شده از رايانه باشيد تا دچار سردرد نشويد.
خطر بروز ترومبوز سياهرگي (DVT)
عدم فعاليت، يکي از پيامدهاي کار پشت ميز و همچنين مسافرت هاي طولاني هوايي است. DVT، يک مشکل شايع است زيرا نشستن براي مدت طولاني جريان خون را کند مي کند و باعث ايجاد لخته خون در پاها مي شود. لخته ها با جداشدن وارد جريان خون مي شود و به ريه راه پيدا مي کند و فرد دچار آمبولي ريه مي شود. برای پيشگيري، به طور منظم از پشت ميز بلند شويد، کمي راه برويد و مصرف آب را افزايش دهيد.
خطر زمين خوردن
شايد تصور کنيد که نشستن پشت رايانه، مانع زمين خوردن شما مي شود اما در برخي موارد بلند شدن از پشت آن مي تواند خطرناک باشد. رايانه و سيم هاي جانبی دستگاه مي تواند خطرساز باشد و فرد را راهي بيمارستان کند. طبق نتايج بررسي انجام شده در سال ۲۰۰۹، ۷۸ هزار مورد آسيب مربوط به کار با رايانه در آمريکا بين سال هاي ۱۹۹۴ و ۲۰۰۶ گزارش شده است. پس حتما سيم ها را به گونه اي قرار دهيد که جلوي پايتان نباشد.
سایت پزشکی و مجله سلامتی راستینه
نظرات کاربران