سایت پزشکی و مجله سلامتی راستینه

۷ راه آسان برای کمک به ترمیم مغز پس از سکته مغزی!

سکته مغزی یک رویداد جدی است. آیا می دانستید که تقریبا ۱۴۰۰۰۰ نفر هر ساله به علت سکته مغزی، جان خود را از دست میدهند؟ سکته مغزی سومین علت مرگ و میر است و تقریبا ۷۹۵۰۰۰ نفر سکته مغزی را در سال تجربه می کنند. اساسا، سکته مغزی زمانی اتفاق می افتد که شریان هایی که خون را به بخشی از مغز و یا سراسر مغز می رسانند دچار آسیب می شوند، لخته در آنها شکل می گیرد و جریان خون قطع میشود. بدون جریان خون، سلول های مغز شما دچار کمبود اکسیژن میشوند و شروع به مردن می کنند. مرگ سلولی می تواند منجر به اختلال در عملکرد مغز شود، و پیامدهای متفاوتی بر اساس بخشی از مغز که در آن سکته اتفاق می افتد، ایجاد میشود.
اما بدن انسان همیشه ترمیم پذیر است!
یکی از پزشکان، راهی پیدا کرد تا مغز او دوباره پس از سکته مغزی به طور موثری کار کند. چیزی که برای او تاثیر داشت برای شما نیز مفید خواهد بود.

کمبود و از دست دادن حافظه

چگونگی ترمیم مغز

دیوید رولاند روانشناس بالینی در اواسط سال ۲۰۰۹ دچار سکته مغزی شد. در نتیجه سکته مغزی، او از پیامدهای زیر رنج می برد:

  • کمبود و از دست دادن حافظه
  • مشکلات شناختی گسترده
  • از دست دادن ¼ بینایی خود
  • کمبود تمرکز و توجه

برای مردی که یکی از روانشناسان برجسته در استرالیا بود، این پیامدها ضربه بدی به شمار می رفتند.

 

ورزش

او چه کرد؟

  1. برنامه های کامپیوتری آموزش مغز – این برنامه ها از تمریناتی ساده برای کمک به بازگرداندن عملکرد مغز پس از سکته مغزی استفاده می کنند. HQ مغز از Posit Science یکی از این برنامه هایی است که به منظور کمک به بیماران سکته مغزی طراحی شده است. او در پایان شش هفته استفاده از این برنامه، متوجه بهبود قابل ملاحظه ای شده بود.
  2. تمرینات ذهنی و مدیتیشن – در ابتدا دیوید، تنها ۱۰ دقيقه در روز توانست ذهن خود را مديريت كند اما در نهايت هر روز ۳۰ دقيقه تمرينات مديتیشن و تمرينات ذهني انجام داد. ثابت شده است که مدیتیشن مغز شما را تغییر می دهد و می تواند به افزایش اثربخشی تمریناتی که برای تقویت مغز شما طراحی شده اند، کمک کند.
  3. ورزش – ورزش جسمانی ملایم، برای بهبودی پس از سکته مغزی عالی است. به دیوید توصیه شده بود که فقط ۴۵ دقیقه پیاده روی سریع در روز انجام دهد. در ابتدا، او نمیتوانست تمرین شدید انجام دهد، اما در طول زمان بدنش به پیاده روی عادت کرد. به دلیل فواید ورزش برای عملکرد مغز، ورزش کمک کرد تا توانایی های ذهنی خود را بهبود بخشد.
  4. فعالیت های جدید – فعالیت هایی که شما از آنها لذت می برید کمک می کنند تا سطح سروتونین و اکسیتوسین را در مغز خود افزایش دهید و به شما کمک می کنند تا احساس خوشحالی بیشتری کنید. اما فعالیت های جدید باعث تولید نورون های جدید و ایجاد مسیر های جدید عصبی در مغز می شوند. این چالش برای مغز باعث تقویت مغز پس از سکته مغزی می شود.
  5. خواب – همه می دانند که کیفیت خواب به طور مستقیم با عملکرد مغز مرتبط است. در طی مرحله REM، مغز شما میلین را تولید می کند و نورون های جدید را تشکیل می دهد. خواب برای کسانی که در حال بهبودی از آسیب های مغزی هستند، بسیار حائز اهمیت است. پزشکان به دیوید توصیه کرده بودند که هر ۹۰ تا ۱۲۰ دقیقه استراحت کوتاهی به خود بدهد، و اجازه دهد مغز اطلاعاتی که در طی هر فعالیت جذب می کند، را بررسی کند.
  6. موسیقی – مطالعات متعدد مزایای موسیقی بر مغز را به اثبات رسانده اند، بنابراین نباید تعجب کنید که کلاس های موسیقی به دیوید در بهبود عملکرد مغز خود کمک کردند. مطالعه ای در فنلاند کشف کرد که گوش دادن به موسیقی باعث بهبودی پس از سکته میشود.
  7. تغذیه مناسب – رژیم غذایی حاوی اسیدهای چرب امگا ۳ برای بهبودی مغز پس از سکته مغزی نیز مهم است. امگا ۳ کمک می کند تا رشد نورون ها افزایش یابد، خلق و خوی شما بهبود یابد و مانع کاهش عملکرد شناختی شما شود. خوراکی هایی نظیر گردو، تخم کتان و ماهی آزاد نقش مهمی در سلامت مغز شما ایفا می کنند.

اگر این کارها برای دیوید رولاند تاثیر داشتند، ممکن است برای شما نیز اثر بخش باشند.

 

منابع

  • dailyhealthpost

منبع تصاویر 

  • saebo
  • flintrehab

 

 

خواندن مطالب زیر به شما پیشنهاد می شود

تغذیه و سلامتی

رژیم غذایی با کربوهیدرات پایین

رژیم‌هایی با پروتئین بالا و کربوهیدرات پایین

تغذیه و سلامتی

کاهش وزن بدون رژیم‌های سخت

با اصول تغذیه و رژیم‌درمانی بیشتر آشنا شوید

زیبایی

انواع روش‌های پیکرتراشی غیرتهاجمی

انواع روش‌های پیکرتراشی غیرتهاجمی

تغذیه و سلامتی

پسته برای سلامتی

پنج خاصیت عالی پسته برای سلامتی

پوست و مو

آماده شدن برای لیفت بازو

از لیفت بازو بیشتر بدانید

زیبایی

ورزش دوران بارداری

آنچه باید در مورد تمرینات EMS بدانید

سلامت عمومی

آزمایش کلسترول

تفسیر نتایج آزمایش کلسترول

اطلاعات پزشکی

بیماری لوپوس

بیماری لوپوس را جدی بگیرید

سلامت عمومی

افزایش قد

آیا می‌توانم قدم را افزایش دهم؟

نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *