سایت پزشکی و مجله سلامتی راستینه

اختلال اضطراب چیست؟علل و درمان آن

این طبیعی است که در مواقع استرس زا دچار نگرانی شوید. اما در اختلال اضطراب، برخی از افراد هر روز احساس تنش و اضطراب میکنند، حتی اندکی نگرانی هم دارند. ممکن است که این وضعیت به مدت ۶ ماه یا بیشتر طول بکشد. بسیاری از افراد نمی دانند که دچار این مشکل هستند. بنابراین ممکن است درمان هایی که به زندگی بهتر و شادتری منتهی میشوند را از دست دهند.

 

احساس اختلال اضطراب

در اختلال اضطراب چطور احساسی خواهید داشت؟

علامت اصلی اختلال اضطراب احساس مستمر و بیش از حد تنش و اضطراب است. ممکن است قادر نباشید تشخیص دهید به چه دلیل احساس تنش و اضطراب دارید. یا ممکن است بیش از حد در مورد چیزهای عادی، مانند صورت حساب، روابط، و یا سلامت خود نگران باشید. این مسئله می تواند بر خواب و تفکر شما تاثیرگذار باشد. همچنین ممکن است به علت کم خوابی و یا خود اضطراب، احساس تندخویی و تحریک پذیری داشته باشید.

 

علائم جسمی

علائم جسمی

مشکلات جسمی معمولا همراه با نگرانی به وجود خواهند آمد. این مشکلات عبارتند از:

 

هنگامی که اختلال اضطراب متوقف نشود

هنگامی که اختلال اضطراب متوقف نشود…

مشکلات به طور طبیعی موجب نگرانی شما خواهند شد. چیزی که اختلال اضطراب رایج را از اضطراب عادی جدا میکند، این است که شما نمی توانید احساس نگرانی خود را متوقف کنید. ممکن است این اضطراب استراحت کردن را برای شما دشوار سازد، حتی لذت بردن از کار مورد علاقه شما را سخت تر کند. موارد شدید می تواند کار، روابط، و فعالیت های روزانه را مختل کند.

 

چه کسانی دچار اختلال اضطراب میشوند

چه کسانی دچار اختلال اضطراب می شوند؟

افراد در هر سنی می توانند دچار اختلال اضطراب رایج شوند، حتی کودکان. این اختلال به نظر تدریجی می رسد، و علائم اولیه به احتمال زیاد بین دوران کودکی و میانسالی بروز میکنند. زنان دو برابر بیشتر دچار این اختلال میشوند.

 

علل اختلال اضطراب

علل اختلال اضطراب چیست؟

ممکن است برخی از افراد از لحاظ ژنتیکی بیشتر در معرض خطر اضطراب قرار بگیرند، اما این یک تصور کلی است. پس زمینه و تجربیات شما نیز مهم هستند. به نظر میرسد مواد شیمیایی مغز تحت عنوان انتقال دهنده های عصبی، و همچنین یک جفت از ساختارهای درون مغز تحت عنوان آمیگدال، در این بیماری نقش داشته باشند.

 

اختلال اضطراب تشخیص

چگونه اختلال اضطراب تشخیص داده میشود؟

هیچ تست آزمایشگاهی برای این بیماری وجود ندارد، بنابراین تشخیص آن بنا بر توضیحات خود شما از علائمی که دارید خواهد بود. پزشک شما ممکن است بپرسد، چه چیزی شما را نگران میکند؟ هرچند وقت یکبار دچار این نگرانی ها میشوید؟ آیا اضطراب فعالیت های شما را مختل میکند؟ اگر حداقل به مدت ۶ ماه احساس اضطراب یا نگرانی بیش از حد داشته باشید، دچار اختلال اضطراب خواهید بود.

 

روان درمانی

چگونه روان درمانی کمک می کند؟

یک نوع گفتار درمانی در درمان اضطراب بسیار موثر است. این نوع گفتار درمانی، درمان شناختی رفتاری نامیده می شود. یک مشاور به شما کمک میکند افکار و اعمال منفی خود را شناسایی کنید. ممکن است تکالیفی را در منزل انجام دهید، از قبیل نوشتن افکاری که منجر به نگرانی بیش از حد شما میشوند. همچنین یاد خواهید گرفت که چطور خود را آرام کنید.

 

درمان پزشکی ضد اضطراب

درمان پزشکی ضد اضطراب

داروها میتوانند بخشی از برنامه درمانی شما باشند. برخی داروهای ضد افسردگی جدیدتر به خوبی اضطراب را پایین تر می آورند. ممکن است حدود ۴ هفته طول بکشد تا احساس بهتری به دست آورید. پزشک شما ممکن است بنزودیازپین را در طول این زمان یا برای مدتی کوتاه تجویز کند. برخی از این داروها خطر وابستگی به دنبال خواهند داشت. گاهی اوقات، اگر علائم شما شامل افسردگی و وحشت باشند، انواع قدیمی تر داروهای ضد افسردگی می توانند به اختلال اضطراب رایج کمک کنند. در مورد جوانب مثبت و منفی این داروها با پزشک گفتگو کنید.

 

 مراقبت از خود

مراقبت از خود

چند تغییر ساده کمک می کند. از مصرف کافئین، مواد مخدر، و حتی برخی از داروهای سرماخوردگی، که می توانند علائم اضطراب را افزایش دهند، پرهیز کنید. سعی کنید به اندازه کافی استراحت کنید و غذاهای سالم بخورید. از تکنیک های تمدد اعصاب، مانند مدیتیشن استفاده کنید. همچنین، ورزش کنید! تحقیقات نشان می دهند فعالیت فیزیکی متعادل (مانند پیاده روی سریع) می تواند آرام بخش باشد.

 

داروهای گیاهی

داروهای گیاهی: احتیاط

اگر به فکر امتحان یک مکمل گیاهی هستید، ابتدا برای فهمیدن اینکه این کار بی خطر است یا نه با پزشک خود مشورت کنید. به عنوان مثال، گزارش شده است کاوا موجب آسیب به کبد می شود. مخمر سنت جان می تواند بر داروهای دیگر، از جمله داروهای ضد افسردگی و قرص های ضد بارداری تاثیر بگذارد.

 

اختلال فراتر از اضطراب

هنگامی که این اختلال از اضطراب فراتر میرود.

افرادی که دچار اختلال اضطراب رایج هستند ممکن است دچار افسردگی، اعتیاد به الکل، یا اعتیاد به مواد مخدر نیز شوند. همچنین برای افراد مبتلا به این بیماری ابتلا به دیگر اختلالات اضطراب نیز رایج است. این اختلالات می توانند اختلال ترس، اختلال استرس پس از سانحه، اختلال وسواس، و ترس از اجتماع باشند.

 

اختلال ترس

اختلال ترس

افراد مبتلا به اختلال ترس حملات ناگهانی وحشت شدید دارند. علائم این اختلال می توانند شامل: تپش قلب، تعریق، سرگیجه، تهوع، یا درد قفسه سینه باشند. شما ممکن است فکر کنید دچار حمله قلبی، مرگ، و یا از دست دادن ذهن شده اید. این اختلال یکی از قابل درمان ترین اختلال در اختلالات اضطرابی است.

 

اختلال استرس پس از سانحه

اختلال استرس پس از سانحه

برخی از افراد پس از یک رویداد وحشتناک، دچار اختلال استرس پس از سانحه (PTSD) میشوند. علائم عبارتند از: بازگشت به همان رویداد و از دست دادن علاقه به فعالیت هایی است که زمانی لذت بخش بودند. افراد نیز ممکن است در محبت کردن دچار مشکل شوند و دچار احساس تندخویی و یا حتی خشونت آمیز شوند. درمان های این نوع اختلال شامل دارو و مشاوره هستند.

 

اختلال وسواس اجباری

اختلال وسواس اجباری

افراد مبتلا به اختلال وسواس (OCD) افکار ناراحت کننده ای دارند که نمی توانند آنها را کنترل کنند. آنها ممکن است احساس کنند نیاز به تکرار آدابی، مثل شستن دست ها و یا چک کردن قفل درب دارند. ممکن است بدون هیچ دلیل قانع کننده ای به ترتیب معینی لباس بپوشند، یا اشیاء را مرتب کنند. این اختلال اغلب با دارو و روان درمانی، درمان می شود.

 

اختلال اضطرابی اجتماعی

اختلال اضطرابی اجتماعی

افراد مبتلا به ترس از اجتماع احساس دست پاچگی و خودآگاهی در موقعیت های اجتماعی معمولی دارند. علائم این بیماری شامل احساس ترس قبل از رویدادهای اجتماعی و عرق کردن، سرخ شدن، تهوع، یا مشکل در صحبت کردن در طول حوادث هستند. در موارد شدید، افراد مبتلا ممکن است از مدرسه یا محل کار نیز دوری کنند. این اختلال می تواند با روان درمانی و دارو، درمان شود.

 

ترس های دیگر (فوبیا)

ترس های دیگر (فوبیا)

فوبیا ترس شدید از چیزی است که به احتمال زیاد به شما صدمه ای نمیزند. انواع شایع فوبیا عبارتند از: ترس از ارتفاع، فضاهای بسته مانند آسانسور، سگ، پرواز، و آب هستند. بسیاری از افراد برای این مشکل کمک نمیخواهند زیرا اجتناب و دوری از چیزی که از آن ترس دارند، راحت است. اما فوبیا می تواند درمان شود.

 

به کجا مراجعه کنیم؟

برای کمک به کجا مراجعه کنیم؟

با صحبت کردن با پزشک خانوادگی خود شروع کنید. اگر اختلال اضطرابی به نظر برسد، پزشک احتمالا شما را به یک متخصص سلامت روان که در روان درمانی آموزش دیده است ارجاع خواهد داد. انتخاب کسی که در صحبت کردن با او راحت باشید، حائز اهمیت است.

 

سایت پزشکی و مجله سلامتی راستینه

منابع

  • National Institute of Mental Health: “Generalized Anxiety Disorder.”
  • MedlinePlus: “Generalized Anxiety Disorder.”
  • National Institute of Mental Health: “Role of Research in Improving the Understanding and Treatment of Anxiety Disorders.”
  • National Institute of Mental Health: “Treatment of Anxiety Disorders.”
  • National Institute of Mental Health: “How to Get Help for Anxiety Disorders.”
  • WebMD
  • Sherman, K. Depression and Anxiety, May 2010.
  • Pilkington, K. Autonomic Neuroscience, October 2010.
  • Lakhan, S. Nutrition Journal, October 2010.
  • Saeed, S. American Family Physician, August 2007.
  • National Institute of Mental Health: “Panic Disorder.”
  • National Institute of Mental Health: “Post-Traumatic Stress Disorder.”
  • National Institute of Mental Health: “Obsessive-Compulsive Disorder.”
  • National Institute of Mental Health: “Social Phobia.”
  • National Institute of Mental Health: “Specific Phobias.”

منبع تصاویر 

  • Stuart O’Sullivan/Stone
  • Martin Barraud/Stone+
  • Comstock
  • Odilon Dimier/PhotoAlto
  • Hans Neleman/Digital Vision
  • Roger Harris/Photo Researchers, CMSP
  • Thomas Barwick/Stone
  • Steve Pomberg/WebMD
  • Steve Pomberg/WebMD
  • Simon Watson/FoodPix
  • Martin Barraud/OJO Images
  • ARCO Images GmbH
  • Keenpress/Saskia Coulson/National Geographic
  • Gaetan Charbonneau/Photographer’s Choice
  • John Lund/Stone
  • Bronko/Flickr
  • Lea Rubin/Workbook Stock
  • Jason Todd/Rubberball
  • Thomas Northcut/Lifesize

 

خواندن مطالب زیر به شما پیشنهاد می شود

زیبایی

فرآیند کویتیشن اولتراسوند

آیا کویتیشن اولتراسوند در از بین‎ بردن چربی مؤثر است؟

اطلاعات پزشکی

علائم رینوفیما

رینوفیما چیست؟

پوست و مو

مشکلات مربوط به زیبایی

مشکلات زیبایی و نکاتی درباره آن

پوست و مو

کاهش چین ‌و چروک‌‌ پیشانی

چگونه می‌توان از چین ‌و چروک‌ پیشانی خلاص شد؟

پوست و مو

جراحی لیفتینگ صورت

آنچه باید درباره لیفتینگ صورت بدانید

پوست و مو

مزایای مراجعه به متخصص پوست

آنالیز صورت و تمام نکات مربوط به آن

سلامت عمومی

آنالیز حرفه‌ای پوست

آنالیز پوست چقدر مهم است؟

پوست و مو

خط اخم

چگونه از شر خط اخم خلاص شویم؟

سلامت عمومی

نتایج آزمایش

چگونه آزمایش های خود را متوجه شویم؟

نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

  1. ساسان گفت:

    اکثر اختلالات روانی و اضطرابی درمان ندارن و باید برای همیشه دارو مصرف بشه،بیشتر این اختلالات بر میگرده به نحوه صحیح زندگی و دوری از مشکلات،نگرانی و سلامت روانی که متاسفانه تو ایران اکثر مردم ازین مشکلات رنج میبرن

  2. دیجیتال مارکتینگ گفت:

    چه نکته های مهمی
    واقعا اگه بتونیم همین نکته ها رو تو زندگیمون پیاده کنیم دوباره یه جامعه شاد و سرحال خواهیم داشت.

  3. مریم گفت:

    بسلام ایکاش توضیحی در مورد مشکلات روحی که به چه پزشکی مراجعه کنیم برای درمان مثلا فوبیا ؟؟؟؟؟

  4. الهام گفت:

    خیلی مفید و کاربردی بود . ممنون