سایت پزشکی و مجله سلامتی راستینه

محدود کردن انتقال مالاریا با اصلاح ژنتیکی در پشه ها

روش های جدید می توانند همراه با تکنیک های کنترل قدیمی تر مانند پشه بند مورد استفاده قرار گیرند.

محققان گزارش دادند که دو روش جدید اصلاح ژنتیکی میتوانند خطر شیوع بیماری های عفونی مالاریا را در افراد کاهش دهند.

 

مالاریا

مالاریا هر ساله جان بیش از ۴۰۰ هزار نفر را در سراسر جهان میگیرد. این نوع بیماری توسط پشه ها به افراد منتقل می شود. اکثر کسانی که از این بیماری می میرند، کودکان زیر ۵ سال در کشورهای جنوب صحرای آفریقا هستند.

این دو روش جدید برای اولین بار نتیجه کار یک گروه تحقیقاتی به سرپرستی مارسل جاکوبس-لورنا بودند. وی استاد دانشکده بهداشت عمومی بلومبرگ در بالتیمور جان هاپکینز بلومبرگ است.

محققان از یک گونه باکتری استفاده کرده اند که می تواند به سرعت در پشه ها گسترش یابد. این باکتری ها همچنین می توانند در بلند مدت در پشه هایی که مالاریا را حمل میکنند باقی بمانند. نسخه اصلاح شده ژنتیکی این باکتری مانع توسعه انگل مالاریا می شود. این بدان معنی است که شانس هایی که پشه ها می توانند این انگل ها را به افراد انتقال دهند، کاهش می یابند.

تیم تحقیقاتی دوم، روشی شامل اصلاح ژنتیکی را مورد بررسی قرار دادند که سیستم ایمنی بدن پشه های حامل مالاریا را تقویت می کند. ایده این بود که این کار انگل های مالاریا را در حشرات سرکوب میکند. و در صورتی که انگل های کمتری در پشه ها وجود داشته باشند، انگل های کمتری برای انتقال به انسان نیز وجود دارند.

 

مقاله مرتبط: آشنایی با گزش حشرات

 

این تیم تحقیقاتی به سرپرستی جورج دیمپوولس از گروه میکروبشناسی مولکولی و ایمونولوژی دانشکده بلومبرگ دریافتند که پس از اصلاح ژنتیکی برای سیستم ایمنی، انگل کمتری وجود دارد. با این حال، اصلاح ژنتیکی، اولویت های جفتگیری پشه ها را نیز تغییر داد.

چگونگی رخ دادن این اتفاق محققان را شگفت زده کرد. آنها انتظار داشتند که تغییرات ژنتیکی موجب تقویت سیستم ایمنی بدن شود، اما این دستکاری، “میکروبیوتا” حشرات یعنی تعادل باکتریهای طبیعی آنها را نیز تغییر داد.

دیموپولوس در نشست خبری هاپکینز گفت: “ما معتقدیم که با تغییر میکروبیوتا، ما در حال تغییر بوی پشه های اصلاح شده هستیم که به نوبه خود اولویت جفت گیری را تغییر می دهد.”

وی گفت: “این تغییری کامل در ترجیح جفت گیری در این مورد است، چرا که این تغییر فرصت را برای تولید بچه های اصلاح شده از لحاظ ژنتیکی زمانی که پشه ها برای جفتگیری رقابت می کنند، به حداکثر میرساند.”

این تحقیق جدید می تواند به باکتری ها و پشه های اصلاح شده از نظر ژنتیکی منتهی شود که می توانند در بین پشه های وحشی به عنوان کنترل طبیعی مالاریا منتشر شوند. به گفته دانشمندان این روش ها می توانند در کنار روش های پیشگیری استاندارد مانند پشه بند ها و حشره کش ها مورد استفاده قرار گیرند.

گزارش های مربوط به این روش های تجربی در ۲۹ سپتامبر در مجله Science منتشر شدند.

 

 

منابع

  • Johns Hopkins Bloomberg School of Public Health, news release, Sept. 28, 2017
  • medlineplus
  • HealthDay

منبع تصاویر 

  • radar.avrotros

 

 

خواندن مطالب زیر به شما پیشنهاد می شود

اطلاعات پزشکی

آماده شدن برای ملاقات با پزشک

هرآنچه که باید از توده‎ها و غدد لنفاوی بدانیم

اطلاعات دارویی

نحوه مصرف داکسی‌سایکلین

موارد استفاده و عوارض داکسی‌سایکلین

تغذیه و سلامتی

15 خوراکی غنی از منیزیم

با خوردن این ۱۵ خوراکی از بروز سکته مغزی جلوگیری کنید!

سلامت عمومی

تعریق بدن

۸ راه کاهش تعریق بدن

سلامت عمومی

مالاریا

آیا مالاریا ریشه کن شده است؟

سلامت عمومی

مگس

همه چیز راجع به حشره خطرناک مگس!

اطلاعات پزشکی

کمبود آنزیم G6PD

فاویسم یا کمبود آنزیم G6PD: علل، علائم، عوامل خطر و موارد دیگر

تغذیه و سلامتی

هلو

خواص هلو

تغذیه و سلامتی

جودوسر

۷ ماده غذایی که برای سیستم ایمنی بدن مفیدند!

نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *