سایت پزشکی و مجله سلامتی راستینه

چگونه فعالیت های جسمی مانع زوال عقل می شود؟

پژوهش های فراوانی نشان داده اند که فعالیت جسمی احتمالاً در پیش گیری از نقایص شناختی و زوال عقل در سنین بالا مفید است.اکنون پژوهشگران در یکی از پژوهش های بین المللی کشف کرده اند که چگونه ورزش بر سوخت و ساز مغز اثر می گذارد.

زوال عقلی

ارتباط فعالیت جسمی و زوال عقلی

فعالیت ورزشی منظم نه تنها ظاهر فرد را بهبود می بخشد بلکه اثرات مثبتی هم بر سوخت و ساز مغز دارد.

پژوهش های فراوانی نشان داده اند که فعالیت جسمی احتمالاً در پیش گیری از نقایص شناختی و زوال عقل در سنین بالا مفید است.اکنون پژوهشگران دانشگاه گوته ی فرانکفورت در یکی از اولین مطالعات بین المللی کشف کرده اند که چگونه ورزش بر سوخت و ساز مغز اثر می گذارد.

به منظور پیشرفت بیشتر در وضعیت کنونی دانش در زمینه ی اثر مثبت فعالیت جسمانی بر مغز، سالمند شناسان و پزشکان ورزشی در دانشگاه گوته ی فرانکفورت اثرات ورزش منظم بر سوخت و ساز مغز و حافظه را در ۶۰ بیمار بین ۶۵ تا ۸۵ سال در گروه های کنترل شده ی تصادفی بررسی کردند. نتیجه نشان داد فعالیت منظم فیزیکی نه تنها ظاهر فرد را بهبود می بخشد بلکه اثر مثبتی هم بر سوخت و ساز مغز دارد.

 

سالمند دوچرخه سوار

 

پژوهشگران در شماره ی اخیر مجله پزشکی روان پزشکی انتقالی(Translational psychiatry) گزارش کردند که به طور کامل تمام شرکت کنندگان در مطالعه ی SMART (ورزش و سوخت و ساز در افراد مسن، مطالعه ی MRI) بوسیله ی پارامتر های مرتبط با حرکت ، آمادگی قلبی- ریوی و عملکرد شناختی مورد ارزیابی قرار دادند.علاوه بر این ، توموگرافی رزونانس مغناطیسی (MRT) و طیف بینی رزونانس مغناطیسی (MRS) برای اندازه گیری سوخت و ساز و ساختار مغز مورد استفاده قرار گرفت.بدنبال این آزمایش ، شرکت کنندگان سه بار در هفته به مدت ۱۲ هفته یک تمرین دوچرخه سواری را در جلسات تمرینی ۳۰ دقیقه ای که با سطح عملکرد فردی هر شرکت کننده منطبق شده بود، انجام دادند.شرکت کنندگان بعد از پایان این برنامه به منطور ثبت اثرات این فعالیت فیزیکی بر سوخت و ساز مغزی، عملکرد شناختی و ساختار مغز، مجدداً مورد ارزیابی قرار گرفتند. پژوهشگران همچنین بررسی کردند که چه میزان ورزش منجر به پیشرفت در ظاهر جسمانی فرد می شود.مطالعه توسط دپارتمان سالمند شناسی انستیتو پزشکی عمومی (با هدایت پروفسور جوناس پنتل) و دپارتمان پزشکی ورزشی (با هدایت پروفسور وینفرید بنزر) انجام شد.

 

فعالیت جسمی

همانطور که انتظار می رفت، فعالیت جسمانی بر سوخت و ساز مغز اثر دارد : از افزایش کولین جلوگیری می کند. غلظت این فراورده ی سوخت و ساز، اغلب در نتیجه ی افزایش نابودی سلول های عصبی بالا می رود که معمولاً در بیماری آلزایمر اتفاق می افتد. فعالیت جسمانی منجر به تثبیت غلظت کولین مغزی درگروه ورزشی شد در حالیکه سطوح کولین در گروه کنترل افزایش یافت.

ظاهر جسمانی شرکت کنندگان نیز بهبود یافت: بعد از دوره ی ورزش در شرکت کنندگان افزایش اثربخشی قلبی مشاهده شد.در نهایت این یافته ها پیشنهاد می کند که فعالیت ورزشی نه تنها ظاهر فیزیکی را بهبود می بخشد، بلکه از سلول ها نیز محافظت می کند.

مقاله مرتبط :  ۵ راه برای کاهش خطر دمانس یا زوال عقل

 

سایت پزشکی و مجله سلامتی راستینه

منابع

  • Goethe-Universität Frankfurt am Main
  • Materials provided by Goethe-Universität Frankfurt am Main. Note: Content may be edited for style and length.
  • S Matura, J Fleckenstein, R Deichmann, T Engeroff, E Füzéki, E Hattingen, R Hellweg, B Lienerth, U Pilatus, S Schwarz, V A Tesky, L Vogt, W Banzer, J Pantel. Effects of aerobic exercise on brain metabolism and grey matter volume in older adults: results of the randomised controlled SMART trial. Translational Psychiatry, 2017; 7 (7): e1172 DOI: 10.1038/tp.2017.135

منبع تصاویر 

  • daily-sun
  • atportugaltours
  • i.dailymail

خواندن مطالب زیر به شما پیشنهاد می شود

اطلاعات پزشکی

علائم کیست آراکنوئید

همه چیز درباره کیست آراکنوئید

تغذیه و سلامتی

کاهش وزن با خوردن سبزیجات

۸۷ نوع از سبزیجات با کربوهیدرات پایین که کاهش وزن را تسهیل میکنند!

تغذیه و سلامتی

موادی بر داروی شما تاثیر میگذارند

موادی که می توانند بر روی داروی شما تأثیر بگذارند!

تغذیه و سلامتی

کاهش وزن با خیار

فواید خوردن خیار

سلامت عمومی

زردچوبه

تاثیر مصرف روزانه زردچوبه بر روی مغز!

سلامت عمومی

اسانس لیمو

فواید اسانس لیمو

سلامت عمومی

وضعیت مناسب خواب برای مغز

یافتن بهترین موقعیت خواب مناسب شما

تغذیه و سلامتی

کنترل اضطراب با مواد غذایی

کنترل اضطراب با مواد غذایی!

سلامت روان

سالمندان زودرنج

زودرنجی و رفتارهای کودکانه ی سالمندان

نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *