چگونه از ناخن دست و پا مراقبت کنیم ؟
ناخن های انگشت دست بعد از ۲۵ سالگی دچار کاهش رشد بسیار تدریجی و نامحسوس می شود تا اینکه تقریبا در ۸۵ سالگی رشد ناخن فوق العاده کم می شود ولی عکس این موضوع در ناخن های پا اتفاق می افتد . در افراد مسن که سیستم ایمنی ضعیف تر می شود ، احتمال وجود بیماری های قارچی در انگشتان پا افزایش می یابد . از طرفی قرار گرفتن پا ساعت های طولانی داخل کفش های غیراستاندارد که تعریق پا را تشدید می کند باعث فعالیت بیشتر قارچ ها می شود . قارچ نیز ضخامت ناخن های پا را بیشتر می کند .
سالمندان چگونه از ناخن دست و پا مراقبت کنند ؟
بسیاری از سالمندان دچار دیابت هستند که این بیماری فعالیت قارچ را افزایش می دهد . فرورفتگی ناخن نیز می تواند ناشی از تنگ بودن کفش باشد بنابراین سالمندان باید از پوشیدن کفش های تنگ و بدون منفذ خودداری کنند .
گفتنی ست ناخن ها ممکن است در اثر بیماری های سیستمیک مانند آرتریت روماتوئید ، روماتیسم و دیگر مشکلات مفصلی ، بیماری های قلبی عروقی و بیماری های پوستی اگزما ، پسوریازیس ضخیم شوند . البته این بیماری ها علاوه بر ایجاد ضخامت در ناخن باعث تغییر رنگ آن هم می شود . ناخن پا باید به صورت مستقیم کوتاه و با سوهان صاف شود .
اغلب سالمندان به جوراب شیشه ای عادت دارند و آن را ترجیح می دهند اما به گفته کارشناسان در این سن ، جوراب نخی از جوراب زنانه نایلونی بهتر می باشد . اگر فردی عادت به جوراب پوشیدن دارد بند کفش هم باید محکم بسته شود تا پا به سمت جلو لیز نخورد .کفش باید پنجه پهن و آزاد داشته باشد . جوراب هم باید طی روز چند بار تعویض شود .
سالمند می تواند به استخر برود ؟
بعد از شستن پاها باید به سرعت آنها را خشک کرد .در استخر عمومی احتمال انتقال عفونت وجود دارد پس تا بهبود کامل ، بهتر است فرد به استخر نرود .
لطفا درمورد فرورفتن ناخن در گوشت هم توضیح بفرمایید ؟
یکی از مشکلات آزاردهنده در ناخن های پا فرورفتن ناخن در گوشت اطراف آن است که معمولا شست پا گرفتار می شود . عوامل مختلفی در این حالت نقش دارند :
ممکن است موارد آناتومیک ، رفتاری ، ضربات متعدد به ناخن ، کوتاه کردن بیش از حد ، تعریق بیش از حد ، بهداشت نامناسب پا ، موجب بروز این عارضه شوند . همچنین در بیماری هایی که احتمال ادم اندام تحتانی وجود دارد نیز چنین عارضه ای بیشتر دیده می شود . در صورت بروز چنین اتفاقی ، بهتر است به پزشک مراجعه کنید . از آنجا که شایع ترین علت فرورفتن ناخن داخل گوشت انگشت ، کوتاه کردن نامناسب ناخن است ، این مورد در افراد مسن که دید خوبی ندارند ، بیشتر دیده می شود . زخم ایجاد شده کنار ناخن ، باعث می شود ناخن در محل زخم نفوذ کند و داخل گوشت فرو برود .فشار ناشی از فشار کفش و وزن فرد این مساله را تشدید می کند . البته بعضی از سالمندان توان کوتاه کردن ناخن را ندارند و بلند شدن بیش از حد ناخن با یکی از علل فرو رفتن آن در گوشت است .
اطرافیان سالمند باید به این نکته توجه داشته باشند و حتما کوتاه کردن ناخن فرد سالمند را در خانه فراموش نکنند .
درمان وقتی انجام می شود که بیمار درد دارد و عفونت یا پارونشیای اطراف ناخن رخ داده است . از آنجا که نوع عفونت معمولا استافیلوکوک و استرپتوکوک است ، آنتی بیوتیک خوراکی هم برای بیمار تجویز می شود ، ولی باید به این نکته توجه داشت که سالمندان معمولا بیماری های زمینه ای دارند که ممکن است با مشکلات ناخن مرتبط باشند و این نکته هنگام درمان باید مورد توجه پزشک قرار گیرد .
مقاله مرتبط : رانندگی سالمندان
- کتابخانه راستینه
منبع تصاویر
- futurederm
- static1.squarespace
- d2v9y0dukr6mq2.cloudfront
نظرات کاربران