سایت پزشکی و مجله سلامتی راستینه

بهبود وضعیت گوارشی با مواد غذایی پروبیوتیک

استفاده از مواد غذایی حاوی پروبیوتیک چه تاثیری در بهبود وضعیت گوارشی دارد؟ این سوالی است که در این بخش از مجله سلامتی راستینه به آن پاسخ خواهیم داد. لطفا با ما همراه باشید.

تاثیر مواد غذایی پروبیوتیک بر وضعیت گوارش

 

مواد غذایی پروبیوتیک

آیا تبلیغات تلویزیونی که ادعا می کنند مصرف مواد غذایی پروبیوتیک، نفخ و یبوست را بسیار بهبود می بخشند تایید می کنید؟

امروزه محصولات فراوانی با عناوین پروبیوتیک یا پروبیوتیک تولید و روانه بازار می شوند. مصرف این محصولات برای افراد سالم و کسانی که مشکلات گوارشی ندارند الزامی نیست زیرا همه انسان های سالم به اندازه کافی در بدنشان میکروب مفید دارند و نیازی به مصرف دوباره آنها نیست اما متاسفانه امروزه به دلیل مصرف خودسرانه و بی رویه آنتی بیوتیک ها به خصوص در دوران کودکی و همچنین واردشدن آنتی بیوتیک هایی که در صنایع دامپروری و مرغداری ها مورد استفاده قرار می گیرد به بدن انسان، فلور طبیعی و مفید دستگاه گوارش تعادل خود را از دست می دهد و بسیاری از آنها می میرند. به همین دلیل یکی از خطراتی که امروزه جوامع بشری را تهدید می کند تماس نداشتن با باکتری های مفید به خصوص در شهرهای بزرگ است.
مطالعاتی که در این زمینه در اروپا انجام شده نشان می دهد یک فرد انگلیسی فقط ۳۰ تا ۴۰ درصد میکروب مفید در بدنش دارد. وقتی جمعیت میکروب های مفید بدن کم می شود، سیستم ایمنی تضعیف می شود و بدن در معرض ابتلا به بیماری های التهابی روده، آسم و سایر بیماریهای التهابی قرار می گیرد. جالب است بدانید نوعی از آسم یا برخی حساسیت ها بیشتر مخصوص جوامع بسیار تمیز هستند و افرادی که دوران کودکی بسیار استریلی را طی کرده و کمتر با مواد آلوده سرکار داشته اند بیشتر به این بیماری ها مبتلا می شوند، در حالی که وقتی کودک در طبیعت، تقویت سیستم ایمنی می شود و اگر در آینده فرد با همان آلرژنها یا میکروب ها تماس پیدا کند سیستم ایمنی به آنها واکنش شدید نشان نمی دهد و علائم آلرژیک در فرد پدیدار نمی شود و او را مورد آزار و اذیت قرار نمی دهد. اگر کودک را از بازی در چنین مکان هایی محروم کنید، دائم دستانش را بشویید و وسواس گونه با او رفتار کنید و در محیطی استریل او را پرورش دهید، در بزرگسالی که به شکل اجتناب ناپذیری در معرض باکتری ها و مواد حساسیت زا قرار می گیرد، ممکن است بدنش واکنش های شدیدی از خود نشان بدهد و باعث بروز بیماری های مربوط به سیستم ایمنی شود. توصیه ما این است که اولا خودسرانه و بدون تجویز پزشک از مصرف هرگونه آنتی بیوتیک در مورد خود و کودکانتان بپرهیزید. دوم اینکه اگر خود یا کودکتان بیمار شدید و پزشک برایتان آنتی بیوتیک تجویز کرد برای حفظ تعادل باکتری های مفید روده ترجیحا از ماست پروبیوتیک استفاده کنید. همچنین برای بهبود وضعیت روده هنگام بیماری هایی مثل بیماری های التهابی روده، اسهال، یبوست، نفخ و … نیز می توان از محصولات پروبیوتیک بهره برد اما این بدان معنا نیست که همه افراد هر روز و در همه وعده ها از این محصولات استفاده کنند. توجه داشته باشید نگهداری نامناسب یا طولانی مدت محصولات پروبیوتیک به مرگ میکروب های مفید آن منجر می شود.

 

منابع

  • کتابخانه راستینه
  • دکتر محمد جعفر فرهوش (فوق تخصص بیماریهای کبد)

منبع تصاویر 

  • earth

خواندن مطالب زیر به شما پیشنهاد می شود

اطلاعات پزشکی

حقایقی درباره هماتوم

حقایقی درباره هماتوم

تغذیه و سلامتی

کاهش سریع وزن

کاهش سریع وزن

پوست و مو

مشکلات مربوط به زیبایی

مشکلات زیبایی و نکاتی درباره آن

پوست و مو

کاهش چین ‌و چروک‌‌ پیشانی

چگونه می‌توان از چین ‌و چروک‌ پیشانی خلاص شد؟

پوست و مو

جراحی سابسیژن

سابسیژن چیست؟

زیبایی

آماده شدن برای جراحی لیفت سینه

همه چیز درباره لیفت سینه

تغذیه و سلامتی

خواص مفید جو

جو و خواص مفید این دانه برای سلامتی

پوست و مو

انجام مزوتراپی

همه چیز درباره مزوتراپی

اطلاعات پزشکی

رزاشیا

از رزاشیا چه می دانیم؟

نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *