سایت پزشکی و مجله سلامتی راستینه

رویش دندان شیرخواران

مراقبت از دندان های شیری کودکان تا چه اندازه مهم است؟ با راستینه همراه باشید.

دندان های شیری

دندان های شیری

پاسخ مجله راستینه : دندان های شیری در کودکان برخلاف آنچه بسیاری از والدین فکر می کنند از اهمیت خاصی برخوردار است. برای دانستن اهمیت دندان های شیری لازم است ابتدا با کار کرد آنها آشنا شوید. دندان ها چه شیری باشند، چه دائمی ۳ وظیفه مهم برعهده دارند که عبارتند از تغذیه مناسب که با دندان های سالم اتفاق می افتد، صحبت کردن مناسب و درست که دندان ها در این فرایند نقش مهمی بر عهده دارند و بالاخره زیبایی چهره.
تعداد دندان های شیری ۲۰ عدد است بنابراین ۲۰ عدد از دندان های دائمی زیر دندان های شیری قرار گرفته اند و هر کدام از دندان های شیری ، فضایی را برای دندان های دائمی حفظ می کنند تا آنها پس از رشد در موقعیت طبیعی خود قرار بگیرند. علاوه بر این، دندانهای شیری اجازه نمی دهند که دندان های دائمی مسیر رشدشان را گم کنند بنابراین دندان های شیری باید تا زمانی که برایشان تعریف شده در دهان باقی بمانند. این امر مستلزم رعایت بهداشت و حفظ و نگهداری درست از دندان هاست. درست است که برخی دندانهای شیری ۷-۶ سال و برخی دیگر تا ۱۳-۱۲ سالگی بیشتر در دهان باقی نمی مانند، اما این موضوع باعث نمی شود که آنها را کم اهمیت جلوه بدهیم و به آنها توجه نکنیم زیرا دندان های شیری نقش بسیار مهمی برای حفظ، نگهداری و سلامت دندان های دائمی برعهده دارند.

 

رویش دندان شیرخواران

رویش دندان شیرخواران دقیقا از چه سنی آغاز می شود و تا چه زمانی ادامه دارد؟

دندانهای شیری از حدود ۴ تا ۶ ماهگی شروع به رویش می کنند. این رویش باید تا سن ۲۵ تا ۳۰ ماهگی کامل شود. البته ۶ ماه تاخیر یا تقدم در رویش دندان های شیری طبیعی است و جای نگرانی ندارد. مثلا ممکن است حتی نوزادی با دندان های شیری به دنیا بیاید. شیوع این حالت حدود ۱۰ تا ۱۵ درصد است. متاسفانه باورهای نادرستی در مورد نوزادانی که با یکی- دو دندان در فک پایین به دنیا می آیند، وجود دارد، در حالی که از نظر ما این مساله به هیچ وجه غیر طبیعی نیست. نوزادانی که با دندان به دنیا می آیند باید حتما در همان روزهای اول توسط دندان پزشک اطفال معاینه شوند زیرا ممکن است دندان ها لق باشند و خطر کنده شدن و خفگی نوزاد را به دنبال داشته باشند. بنابراین باید حتما از این دندان ها مراقبت شود. گاهی هم این دندانها اضافی هستند و ریشه محکم و خوبی ندارند و شاید لازم باشد اصلا دندان را خارج کنیم، اما در بیشتر موارد این دندان های شیری هستند و باید آنها را حفظ کرد، مگر اینکه وجود آنها مانع تغذیه کودک شود. بعضی از نوزادان هم از سن ۱ ماهگی دندان درمی آورند که شیوع این حالت هم حدود ۱۰ تا ۱۵ درصد است، اما به طور معمول رویش دندان های شیری در ۴ تا ۶ ماهگی شروع می شود. اگر کودکی تا ۱ سالگی دندان درنیاورد، باز هم غیرطبیعی نیست، ولی اگر بعد از ۱ سالگی همچنان دندان های شیری کودک رویش پیدا نکرد باید حتما کودک را به دندان پزشک کودکان ارجاع داد.

مقاله مرتبط : بهترین و بدترین خوراکی ها در دوران شیردهی

 

منابع

  • کتابخانه راستینه
  • دکتر غلامحسین رمضانی (متخصص دندانپزشکی کودکان)

منبع تصاویر 

  • thehealthyhomeeconomist
  • bbc

خواندن مطالب زیر به شما پیشنهاد می شود

نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *