اطلاعاتی درباره سیر و خواص سیر
سیر بوی تندی دارد و برای بعضي غذاها مناسب است. چرا سیر را داروگیاهی بسیار مفید می دانند؟ خوب یک دلیل آن وجود ترکیب حیاتی آلیسین است. آلیسین ماده درمانی جالبی است که خواص دارویی فراوان دارد. آلیسین سیر حاوی سولفور است که طعم خوشمزه و بوی خاصی به سیر می دهد. سیر خواص بیشماری دارد. به مبارزه با بیماری های قلبی، سرماخوردگی و سرفه کمک کند و پایین آورنده فشارخون است.
سیر چیست؟
سیر قدیمی ترین گیاه دارویی یا ادویه شناخته شده است. به گونه آلیوم تعلق دارد و منشاء آن آسیای مرکزی است. بشر بیش از سه هزار سال پیش به خواص درماني این گیاه دارویی جادویی پی برد.سر لوییس پاستور، دانشمند کاشف پاستوریزاسیون،از خواص ضد باکتریایی سیر در سال ۱۸۵۸استفاده کرد.
در جنگ جهانی اول، جراحان از خاصیت عصاره سیر برای درمان جراحات جنگ استفاده می کردند. سیر املاح اصلی مانند فسفر،کلسیم و آهن دارد. همچنین حاوی املاحی مانند ید،سولفور و کلرین است که بدن به مقدار کم به آن نیاز دارد. از لحاظ دارا بودن ترکیبات ارگانیک، یکی از نادرترین منابع آلیسین و آلیساتین نوع ۱و ۲ است.
خواص سیر
سیر خواص بیشماری برای سلامتی دارد که به تفصیل به آنها خواهیم پرداخت.
تقویت گوارش
مصرف روزانه سیر به برطرف شدن مشکلات گوارشی کمک می کند. این گیاه به عملکرد طبیعی روده برای هضم غذا کمک می کند. حتی التهاب یا سوزش کانال معده با استفاده از سیر می تواند بهبود می یابد.
کنترل دیابت
دیابت به کلیه آسیب می زند، عملکرد سیستم عصبی را مختل می کند، منجر به ایجاد بیماری های قلبی می شود و حتی کم بینایی بهمراه دارد. عصاره گرفته شده از سیر می تواند از بیماران دیابتی در برابر چنین عوارض جانبی محافظت کند.
پایین آوردن سطح کلسترول
کلسترول LDLبرای سلامت انسان مضر است. ترکیب آلیسین سیر مانع کلسترول LDL از اکسیداسیون می شود. کسانی که کلسترول بالا دارند می بایست این گیاه را در برنامه غذایی خود قرار دهند.
کاهش فشارخون
سیر داروی گیاهی برای درمان فشار خون بالا می باشد. آلیسین سیر موجب ریلکس کردن رگ های خونی می شود. همچنين با کاهش تجمع پلاکت ها با ترومبوز مقابله می کند.
درمان بیماری های چشمی
سیر منبع غنی موادی مانند سلنیم،کورستین و ویتامین C است که به درمان بیماری ها و التهاب چشمی کمک می کند.
درمان گوش درد
سیر معمولا برای درمان گوش درد استفاده می شود و خواص آنتی ویروسی، ضد قارچی و آنتی بیوتیکی دارد. روغن آن را می توان در منزل ساخت. ابتدا با فشردن حبه های سیر، عصاره آن را می توان گرفت و به روغن زیتون اضافه کرد. مخلوط باید در دمای اتاق بمدت چند روز نگهداری شود و برای مدت طولانی نباید از آن استفاده شود.
درمان مشکلات گوارشی
سیر عمده مشکلات گوارشی مانند اسهال خونی، اسهال و کولیت روده را برطرف می کند. نقش آن در تخریب کرم ها فوق العاده است .سیر نه تنها به باکتری های مفید روده برای هضم کمک می کنند،بلکه باکتری های مضر روده را تخریب می کند.
درمان سرماخوردگی
از سیر خام برای درمان سرماخوردگی و گلودرد استفاده می شود. اگر هنگام شروع سرما خوردگی دو حبه سیر له شده بخورید،از شدت سرماخوردگی کم می کند.
درمان جراحت
سیر می تواند بر روی جراحات آلوده بعنوان درمان دارویی گذاشته شود. می بایست با سه قطره آب مخلوط شود تا عصاره پوست را اذیت نکند.
جلوگیری از آکنه
نیمی از مردم دنیا از آکنه خفیف تا جدی رنج می برند. سیر را می توان بهمراه ترکیبات دیگری مانند عسل،خامه و زرچوبه برای درمان جای جوش و جلوگیری از بروز اکنه جدید استفاده کرد. سیر همانند یک پاک کننده و آنتی بیوتیک برای بهبود جوش صورت عمل می کند.
کنترل آسم
جوشاندن حبه های سیر می تواند درمان جایگزین خیلی خوبی برای آسم باسد. هرشب مصرف یک لیوان شیر بهمراه ۳حبه سیر جوشانده شده قبل از خواب می تواند تسکین بخش جایگزینی برای بیماران مبتلا به آسم باشد. مصرف حبه سیر له شده بهمراه سرکه مالت در کنترل حملات آسمی موثر است.
افزایش میل جنسی
سیر مقوی غرايز جنسی است،بنابرين در بازیابی قوای جنسی موثر باشد.سیر افزایش میل جنسی مردان و زنان را بالا می برد. افرادی که در رابطه جنسی افراط می کنند می بایست حتما سیر را در برنامه غذایی خود قرار دهند تا از خستگی ذهنی در امان بمانند.
جلوگیری از سرطان
مصرف منظم سیر احتمال ابتلا به سرطان روده،معده و مری پایین می آورد . سیر موجب کاهش تولید ترکیبات سرطان زا و تومور سینه می شود.
اطلاعات بیشتر در مورد این گیاه دارویی شگفت انگیز
بشر قرن ها پیش به خواص سیر پی برد. سیر اگه بصورت له شده یا تکه شده مصرف شود،بسیار موثر است. خوردن حتی روزانه یک حبه سیر می تواند فواید زیادی برای سلامتی بدن داشته باشد. مصرف دو تا سه حبه سیر از ابتلا به سرماخوردگی پیشگیری می کند.
اما، زیاده روی در مصرف آن، خیلی مناسب نیست و منجر به مشکلات گوارشی می گردد. تنها مشکل سیر بو و طعم تیز آن است که دهان را بد بو می کند. بجز آن سیر داروی گیاهی بسیار مفیدی براي بشر است.
- http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/11238826
منبع تصاویر
- ۶sb4a8q1hu-flywheel.netdna-ssl
- steptohealth
- taked3
- fortunedotcom.files.wordpress
- fthmb.tqn
- albertonrecord
نظرات کاربران