سایت پزشکی و مجله سلامتی راستینه

معرفی کک مک پوست یا Freckles و علل ایجاد آن

کک مک ، لکه های کوچک ملانین ( Melanin ) روی صورت و بدن است . بعضی افراد وقتی پوستشان آفتاب می خورد ، به جای اینکه یکپارچه برنزه شوند لکه های کوچک ملانین در می آورند .

برنزه شدن ، Suntan به حالت قهوه ای شدن پوست در اثر زیاد ماندن در آفتاب گفته می شود که در این حالت مقدار ملانین پوست افزایش یافته و مقاومت پوست را در برابر اشعه خورشید افزایش می دهد

کک مک پوست

همه چیز درباره کک مک پوست

افرادی که میخواهند پوست خود را برنزه کنند  اگر زیاد در آفتاب بمانند کک مک آن ها بیشتر هم می شود . اما اگر مدتی طولانی در آفتاب بمانند کم کم به سرعت برنزه شدن پوست آن ها افزوده شده و کک مک آن ها بتدریج از بین می رود .

نکته : کک مک در افرادی که موهای بور دارند به دلیل اینکه بدنشان ملانین کافی تولید نمی کند ٬ اگر در آفتاب بمانند درست برنزه شوند ، بیش از دیگران کک مک در می آورند .

 

پوست کک مکی

کک مک های روی پوست اگر تیره تر شوند یا به شکل قهوه ای تیره درآیند خال ها را به وجود می آورند . رنگ این خال ها نیز به علت وجود سلول های حاوی ملانین است . خال ها به ندرت در هنگام تولد وجود دارند و اکثراً در طول ۲۰ سال اول زندگی پدید می آیند ولی ممکن است در ۴۰ سالگی یا سنین بالاتر هم ظاهر نشوند .

خا لها در دوران بلوغ و در طول حاملگی بزرگتر شده و رنگ آن ها تیره تر می شود . در طب جدید و قدیم ، درمان کک مک و از بین بردن خال ها از طریق بعضی داروها و نسخه های گیاهی صورت می گیرد .

در این بخش از مجله سلامتی راستینه ، ۱۵ نسخه دارویی که برای از بین بردن کک مک پوست ، مفید و مؤثرند آورده شده است .

 

نسخه گیاهی

نسخه های دارویی برای از بین بردن کک مک 

  • نسخه ۱ : مالیدن گل زردچوبه جهت رفع کک مک مفید است . به همین منظور ۱۰ گرم گل زردچوبه خشک را در نیم لیتر آب جوشانده و آن را به صورت بمالید و یا اینکه ۲۰ گرم از پودر گل زردچوبه را با کمی آبلیمو خمیر نموده و بر محل کک مک بمالید .
  • نسخه ۲ : میوه موز را به چند تکه تقسیم کرده و در آفتاب گذاشته و خشک نمایید سپس ۲۰ گرم از پودر آن را با ۲۰ گرم پودر تخم خربزه مخلوط کرده و با کمی سرکه یا آبلیمو خمیر نمایید و بر محل کک مک بمالید .
  • نسخه ۳ : مالیدن روغن ترب یا ضماد ترب له شده با عسل بر روی پوست مفید است .
  • نسخه ۴ : مالیدن روغن اسفناج و همچنین بخور برگ اسفناج جهت رفع کک مک مفید است .
  • نسخه ۵ : چهل مثقال کف دریا ( کف دریا یا زبدالبحر : صدف نوعی نرم تن دریایی است که شامل کربنات کلسیم ، سولفات کلسیم ، اکسید آهن ، اکسید آلومینیوم ، اکسید منیزیم ، فلزات قلیایی ، سیلیس و فسفر است ) را نرم ساییده و با کمی آبلیمو خمیر نموده و به مدت ۴۰ روز ، روزی یک مثقال آن را به پوست بمالید .
  • نسخه ۶ : بیست گرم پوست پرتقال را با ۲۰ گرم پوست نارنج و ۲۰ گرم پوست نارنگی مخلوط کرده ، نرم ساییده و با کمی آبلیمو خمیر نموده و بمالید .
  • نسخه ۷ : گیاه شاهی ( بخصوص شاهی آبی ) اثر قابل توجهی در رفع لک های تیره و کک مک پوست دارد . به همین منظور ۲۰ گرم تخم آن را با ۲۰ گرم برگ خشک آن یا برگ چغندر مخلوط کرده ، نرم ساییده و با کمی سرکه یا آبلیمو خمیر نموده و بمالید .

 

داروی گیاهی

  • نسخه ۸ : ده گرم اکسید دوزنگ را با ۲۰ گرم کف دریا ، ۱۰ گرم سفید آب قلع و ۱۰ گرم سفید آب کف مخلوط کرده ، نرم ساییده و با کمی آبلیمو ( برای پوست های چرب ) یا کمی ماست ( برای پوست های خشک ) خمیر نموده و بمالید .
  • نسخه ۹ : مالیدن روغن خیار به محل کک مک یا شستن روزانه پوست ( چندین مرتبه ) همراه با جوشاندن پوست خیار جهت رفع کک مک پوست مفید است .
  • نسخه ۱۰ : جوهر گنه گنه ( جوهر کنین ) یا پوست گنه گنه را نرم ساییده و با کمی اکسید دو زنگ مخلوط نموده و با ماست یا شیر خمیر کرده و به محل کک مک بمالید .
  • نسخه ۱۱ : جهت برطرف کردن لک های قهوه ای تیره ( خال ها ) استفاده از سفید آب مروارید مفید و مؤثر است . به همین منظور ۱۰ گرم سفید آب مروارید را نرم ساییده و با کمی آبلیمو خمیر نموده و بر محل خال ها بمالید .
  • نسخه ۱۲ : بیست گرم مشک طرامشیع ( توکلیجه ) را با ۲۰ گرم پوست کدو مخلوط نموده ، نرم ساییده و در کمی سرکه حل کنید و بر محل کک مک بمالید .
  • نسخه ۱۳ : روغن دارچین داروی خوبی جهت زایل نمودن کک مک است . دستور استعمال آن به این شرح است : هر روز ابتدا صورت را با صابون گیاهی شسته و خشک کنید سپس مقداری از روغن دارچین را به پوست مالیده و خوب مالش دهید و پس از ۲ الی ۳ ساعت با آب نیم گرم بشویید و این عمل را به مدت ۱۵ روز تکرار کنید .
  • نسخه ۱۴ : شستشوی صورت با جوشانده اگیر ترکی ( ریشه سوسن زرد ) یا مالیدن روغن آن به پوست ، داروی خوبی جهت زایل نمودن خال ها و کک مک پوست می باشد .
  • نسخه ۱۵ : استفاده از ماسک های گیاهی و میوه ای در بر طرف نمودن لک ، کک مک و روشن شدن پوست صورت بسیار مفید و مؤثر است .

 

سایت پزشکی و مجله سلامتی راستینه

منابع

  • کتابخانه راستینه

منبع تصاویر 

  • stemcellpeel
  • latimes
  • xojane
  • richmondnaturalmed

 

خواندن مطالب زیر به شما پیشنهاد می شود

ریپورتاژ

ویتامین آ و انواع آن

معرفی ۷ ماده غذایی سرشار از ویتامین A که نباید از آنها غافل شد

ریپورتاژ

سیب و کره بادام زمینی

۸ غذای سالم که خوردن آنها بهتر از مصرف تنقلات ناسالم است

تغذیه و سلامتی

کاهش سریع وزن

کاهش سریع وزن

سلامت عمومی

علائم خال‌‌ها

خال‌ها را بهتر بشناسیم

پوست و مو

درمان تجمع رنگ‌دانه‌ها ( پیگمانتاسیون )

بهبود پیگمانتاسیون در خانه

اطلاعات دارویی

ویتامین K

چرا باید ویتامین K مصرف کنیم؟

اطلاعات پزشکی

اسهال

اسهال و راه‌های درمان آن

سلامت عمومی

ویتامین‌ها

با انواع ویتامین‌ها آشنا شوید

اطلاعات پزشکی

علائم اسهال

حقایقی درباره اسهال

نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

  1. ز ینب گفت:

    سلام من بخاطر خال هایم کک مک پوستم یک کریم می خواستم