آیا مصرف خون قدیمی در انتقال خون مناسب است؟
محققان گزارش دادند که استفاده از گلبول های قرمز قدیمی تر برای انتقال خون به بیمارانی که وضعیت آنها وخیم است، ظاهرا بر روی خطر مرگ آنان تاثیر نمی گذارد.
زمانی اعتقاد بر این بود که گلبول های قرمز تازه برای انتقال مناسب هستند. اما این مطالعه جدید اضافه می کند که شواهدی مبنی بر اینکه خون قدیمی اگر بهتر نباشد، درست به همان اندازه خوب است، وجود دارند.
توانایی استفاده کمتر از خون تازه می تواند به کمبود فرآورده های خون کمک کند.
محقق دکتر جیمی کوپر گفت: “گلبول های قرمز خون برای انتقال خون بیمارانی که وضعیت آنها وخیم است بسیار عالی هستند ، حتی کمی قدیمی تر، کمی بهتر است.”
آلستیر نیکول، دستیار نویسنده، افزود که تحقیقات ناکافی در این زمینه نشان داده اند که خون تازه تر برای استفاده در بیمارانی که وضعیت آنها وخیم است، بهتر است.
نیکول گفت: شیوه فعلی، استفاده از قدیمی ترین خون موجود است. محققان خاطرنشان کردند که سلولهای قرمز خون میتوانند تا ۴۲ روز ذخیره شوند.
نیکول گفت: “اما با توجه به نگرانی های موجود در مورد استفاده از خون قدیمی، بعضی از بانک های خون، سن خونی که انتقال میدهند، را کاهش میدهند.” وی اشاره کرد، با این حال، کاهش سن خون برای انتقالات ممکن است منجر به کمبود خون شود.
نیکول گفت: “شیوه فعلی ایمن است و پزشکان دیگر نیازی به تلاش برای استفاده از تازه ترین خون موجود برای بیماران خود را ندارند.” وی افزود که استفاده از خون جدیدتر برای انتقال به بیمارانی که وضعیت آنها وخیم است ممکن است مضر باشد.
کوپر گفت: “ما دو نتیجه غیر منتظره را پیدا کردیم که استفاده از خون قدیمی تر مورد تایید است.”
وی توضیح داد که واکنش های انتقال خون با خون تازه تر معمول تر هستند، و اکثر بیمارانی که به طور جدی وضعیت وخیمی دارند هنگامی که خون قدیمی تر دریافت کردند، بهتر جان سالم به در بردند.
کوپر گفت، علاوه بر این، استفاده از خون قدیمی تر، خون بیشتری برای انتقال خون در دسترس می باشد. وی گفت: “در دسترس بودن خون برای انتقال خون در سراسر جهان افزایش خواهد یافت، زیرا خدمات انتقال خون از در اختیار گذاشتن خون تازه تر برای گروه های بیمار انتخاب شده، خودداری می کند.”
کوپر پیشنهاد داد: “کشورهایی که زمان ذخیره خون خود را به خاطر نگرانی در مورد سن خون، از ۴۲ روز به ۳۵ روز کاهش داده اند، باید به ۴۲ روز بازگردند.”
از نوامبر ۲۰۱۲ تا دسامبر ۲۰۱۶، محققان به طور تصادفی، تقریبا ۵۰۰۰ بیمار در شرایط وخیم را برای انتقال خون یا با خون جدیدتر یا قدیمی تر تعیین کردند. بیماران از ۵۹ مرکز پزشکی در پنج کشور استرالیا، فنلاند، ایرلند، نیوزیلند و عربستان سعودی بودند.
خون تازه تر به طور متوسط، به مدت ۱۱ روز نگهداری شد، در حالی که خون قدیمی تر حدود ۲۲ روز نگهداری شد. ۹۰ روز پس از انتقال خون، ۲۴٫۸ درصد از بيماراني كه خون جديدتر دريافت كرده بودند، فوت کردند، در حالي كه ۲۴٫۱ درصد از كساني كه خون قدیمی تر دريافت كرده بودند، فوت كردند.
پس از شش ماه، تفاوت مرگ و میر بین کسانی که خون جدیدتر یا قدیمی تر دریافت کرده بودند کمتر از ۱ درصد بود.
به گفته دکتر ادوارد مورفی، استاد پزشکی آزمایشگاه در دانشگاه کالیفرنیا، سان فرانسیسکو، “این یافته ها با سایر مطالعات اخیر هماهنگ هستند.”
مورفی که در این پژوهش جدید مشارکت نداشته است، گفت که خون ذخیره شده هر چقدر میگذرد، خراب میشود و این نگرانی وجود دارد که این تغییرات در خون ممکن است به بیماران آسیب برسانند.
به عنوان مثال، همانطور که خون قدیمی تر می شود، سلول های قرمز سنگین تر می شوند و ممکن است همان طور که هموگلوبین از سلول ها نشت میکند، آهن آزاد کنند. مورفی گفت که این نگرانی نیز وجود دارد که مایع و کیسه های پلاستیکی که برای ذخیره گلبول های قرمز استفاده میشوند، ممکن است روی سلول ها تأثیر بگذارند.
مورفی گفت: “به نظر من، این موضوع که تفاوت قابل توجهی در نتایج مرتبط با چگونگی ذخیره سلول های خونی وجود ندارد، حل شده است. “مطمئن هستم که هیچ تفاوتی وجود ندارد.”
این گزارش در روز ۲۷ سپتامبر در مجله پزشکی نیوانگلند منتشر شد و همزمان با ارائه یافته های این مطالعه در نشست پزشکی انجمن مراقبت های ویژه اروپایی در وین، اتریش بود.
- Alistair Nichol, Ph.D., associate professor epidemiology and preventive medicine, School of Public Health and Preventive Medicine, Monash University,Melbourne, Australia; Jamie Cooper, M.D., professor and director, Australian and New Zealand Intensive Care Research Centre, Monash University,Melbourne, Australia; Edward Murphy, M.D., M.P.H., professor, laboratory medicine, University of California, San Francisco; Sept. 27, 2017, New England Journal of Medicine, online, and presentation, European Society of Intensive Care Medicine, Vienna, Austria
- HealthDay
- medlineplus
منبع تصاویر
- media.beam.usnews
- img.newatlas
نظرات کاربران