سردرد میگرنی در دوران بارداری
سردرد اگرچه ناراحت کننده است، اما در سه ماهه اول شایع است و یکی دیگر از عوارض جانبی افزایش سطح هورمون های بارداری در بدن شما است. برای برخی از زنان، سردرد می تواند یک ناراحتی جزئی باشد که باید با آن دست و پنجه نرم کنند. برای برخی دیگر، این سردردها می توانند دردناك و ناتوان کننده باشند.
سردردها در دوران بارداری ممکن است به تغییرات هورمونی که در بدن شما رخ می دهند، و همچنین خستگی (معمولا در سه ماهه ی اول)، استرس، محرومیت کافئین و کم آبی بدن مرتبط باشند. خوشبختانه، برای اکثر زنان باردار، سردرد در سه ماهه دوم، زمانی که سطح هورمونی شما تمایل به تثبیت شدن دارد و بدن شما بیشتر به هورمون های بارداری عادت می کند، از بین میرود.
اگر سابقه سردرد میگرنی دارید، ممکن است زمانی که متوجه می شوید میگرن شما در حین بارداری در واقع بهبود یافته است، تعجب کنید. تقریبا دو سوم از مبتلایان به میگرن متوجه می شوند زمانی که باردار میشوند میگرن آنها واقعا بهبود می یابد. کمتر از ۵ درصد از زنان با سابقه سردردهای شدید، ادعا میکنند که میگرن آنها در دوران بارداری بدتر شده است و بقیه هیچ تغییری در علائم خود مشاهده نمی کنند.
چه عواملی باعث میگرن می شوند؟
برای زنانی که تا به حال سردرد میگرنی نداشته اند، ممکن است برای اولین بار در دوران بارداری سردردی را تجربه کنند. (سردردهای میگرنی عودکننده معمولا در حدود سه ماهه سوم خود را نشان میدهند.) حدود ۱۵ درصد از زنان اولین سردرد میگرنی را در حین بارداری تجربه می کنند – معمولا در ابتدای هفته ۱۳ بارداری. این میگرن می تواند متوسط یا شدید باشد.
علت دقیق سردرد میگرنی دوران بارداری، به طور کامل مشخص نیست. کارشناسان بر این باورند که تغییرات هورمونی که در بارداری اتفاق می افتد می تواند باعث میگرن شود. علاوه بر این، استرس و کمبود خواب نیز می توانند باعث بروز سردردهای میگرنی شوند. برخی سردردهای میگرنی می توانند چند ساعت طول بکشند. برخی دیگر می توانند یک روز کامل طول بکشند. میگرن ها غیر قابل پیش بینی هستند.
اگر چه نمیتوانید هیچ دارویی (به استثنای تیلنول) برای درمان سردرد یا میگرن مصرف کنید، گاهی اوقات می توانید با ماساژ شقیقه ها و دراز کشیدن در یک اتاق تاریک و خنک از سردرد رهایی یابید.
اگر مدت زمان طولانی در جلوی کامپیوتر نشسته اید، بهتر است بلند شوید و استراحتی به خود بدهید. فشار چشم می تواند سردرد را بدتر کند. به خاطر داشته باشید که باید سعی کنید به مدت طولانی با کامپیوتر کار نکنید و مقدار زیادی آب بنوشید. از دست دادن آب نیز می تواند سردرد را افزایش دهد.
بعضی از زنان متوجه می شوند که دوش آب سرد، میتواند اندکی تسکین سریع و موقتی برای میگرن به ارمغان آورد. همچنین پاشیدن آب سرد روی صورت میتواند کمک کند. اگر دچار سردرد تنشی هستید، ممکن است متوجه شوید که دوش یا حمام آب گرم باعث می شود احساس خوبی داشته باشید.
همچنین میتوانید داشتن “دفترچه یادداشت سردرد” را در نظر بگیرید که در آن سردرد و میگرن خود را یادداشت می کنید. آنچه که قبل از شروع سردرد خورده اید و آنچه که در هنگام شروع سردرد انجام داده اید را در آن دفترچه یادداشت میکنید. این کار میتواند به شما کمک کند که دقت کنید که چه چیزی باعث سردرد میشود.
درمان سردرد میگرنی
بیشتر زنان باردار مبتلا به سردرد میگرنی با پیشرفت بارداری بهبود می یابند. برای درمان فوری سردرد موارد زیر توصیه می شود: تیلنول (استامینوفن) به تنهایی اولین خط درمان است. سردرد هایی که تنها به تیلنول پاسخ نمی دهند میتوانند با درمان های ترکیبی تسکین یابند از جمله:
- تیلنول (۶۵۰ تا ۱۰۰۰ میلی گرم) با رگلان (۱۰ میلی گرم)
- تیلنول با کدئین (۳۰ تا ۶۰ میلی گرم)
- تیلنول (۳۲۵ میلی گرم) با کافئین (۴۰ میلی گرم) و بوتالبیتال (۵۰ میلی گرم)
داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی (NSAIDs)- مانند ناپروکسن یا ایبوپروفن، گزینه دوم هستند و در سه ماهه دوم بی خطر هستند. در سه ماهه اول، ارتباط با سقط جنین پیشنهاد شده است و در سه ماهه سوم استفاده از آنها با بسته شدن زودرس آرتروسکوپی مجرا (رگ قلب) مرتبط است.
اپیوئیدها- اپیوئیدها (مانند اکسید کادون، هیدرومورفون، مپریدین، مورفین) گزینه سوم هستند. این داروها نباید برای درد مزمن استفاده شوند چرا که اعتیاد آورند و می توانند در افزایش مصرف دارو نقش داشته باشند. همچنین ممکن است تهوع و استفراغ و یبوست مرتبط با بارداری را بدتر کنند. همه اپیوئیدها احتمال اعتیاد مادران و علائم ترک در دوران نوزادی را دارند؛ بنابراین، نباید برای مدت زمان طولانی استفاده شوند.
تریپتان ها – در مورد علائم متوسط تا شدید در بیمارانی که به سایر داروها پاسخ نمی دهند، می توان مصرف تريپتان ها را در نظر گرفت. سوماتریپتان در درمان سردرد های میگرنی بسیار موثر است. تجربه مصرف تریپتان در دوران بارداری در مرحله اول شامل سوماتریپتان است و به طور کلی بی خطر است.
داروهایی برای کاهش تهوع و استفراغ- مکلیزین (۲۵ میلی گرم خوراکی)، دیفن هیدرامین (۲۵ تا ۵۰ میلی گرم به صورت خوراکی) و پرومتازین (۱۲ تا ۲۵ میلی گرم به صورت خوراکی، داخل عضلانی) در دوران بارداری برای کاهش تهوع و استفراغ همراه با میگرن یا درمان میگرن ترجیح داده میشوند.
مقاله مرتبط : ۱۰ توصیه برای شروع یک بارداری سالم
سایت پزشکی و مجله سلامتی راستینه
- womenshealthcaretopics
منبع تصاویر
- tvoymalysh
- parenting.firstcry
- yandex
نظرات کاربران