سایت پزشکی و مجله سلامتی راستینه

اوریون چیست؟ علائم، عوارض و درمان آن

اوریون یک بیماری مسری است که ناشی از یک ویروس است که از طریق بزاق، ترشحات بینی و تماس نزدیک با فرد آلوده منتقل میشود. برای اطلاعات بیشتر راجع  بیماری اوریون با این مقاله از راستینه همراه باشید.

اوریون

اوریون چیست؟

اوریون عمدتا غدد بزاقی که غدد پاروتید نیز نامیده می شود را تحت تاثیر قرار میدهد. این غده ها مسئول تولید بزاق هستند. سه گروه غدد بزاقی در هر طرف صورت وجود دارد که پشت و زیر گوش شما قرار دارند. نشانه بارز اوریون تورم غدد بزاقی است.

 

تب

علائم اوریون چیست؟

علائم اوریون معمولا در عرض دو هفته پس از قرار گرفتن در معرض ویروس ظاهر می شوند. در ابتدا علائمی مشابه علائم بیماری آنفولانزا ظاهر میشوند، از جمله:

تب بالای ۱۰۳ درجه فارنهایت (۳۹ درجه سانتیگراد) و تورم غدد بزاقی طی چند روز بعد ظاهر می شوند. غده ها ممکن است به یک باره متورم نشوند. به طور معمول، آنها به طور دوره ای متورم و دردناک می شوند. بیشتر احتمال دارد بین فاصله زمانی که شما به ویروس آلوده میشوید تا زمانی که غدد پاروتید متورم می شوند، ویروس اوریون را به فرد دیگری انتقال دهید.
اکثر افرادی که به اوریون مبتلا هستند علائم ویروس را نشان می دهند. با این حال، برخی افراد هیچ نشانه ای ندارند یا علائم کمتری دارند.

 

درمان اوریون

درمان اوریون چیست؟

از آنجا که اوریون یک ویروس است، به آنتی بیوتیک ها یا داروهای دیگر پاسخ نمی دهد. با این حال، شما می توانید علائم را درمان کنید تا هنگام بیماری احساس بهتری داشته باشید. این درمان ها شامل موارد زیر هستند:

  • هنگام احساس ضعف یا خستگی استراحت کنید.
  • داروهای ضد درد مانند استامینوفن و ایبوپروفن را برای کاهش تب مصرف کنید.
  • با استفاده از کمپرس یخ، تورم غدد را کاهش دهید.
  • برای جلوگیری از کم آبی ناشی از تب، مقدار زیادی مایعات بنوشید.
  • رژیم غذایی نرم شامل سوپ، ماست و دیگر مواد غذایی که راحت جویده میشوند داشته باشید (جویدن زمانی که غدد بزاقی شما متورم هستند، ممکن است دردناک باشد.)
  • از خوراکی های اسیدی و نوشیدنی هایی که ممکن است باعث درد بیشتر در غدد بزاقی شما شوند پرهیز کنید.

معمولا در عرض یک هفته پس از اینکه پزشک بیماری اوریون را تشخیص میدهد در صورتی که احساس بهتری داشته باشید، میتوانید به محل کار یا مدرسه بازگردید. با این حال، دیگر مسری نیستید. بیماری اوریون معمولا دو هفته به طول می انجامد. ده روز بعد از بیماری، باید احساس خوبی داشته باشید.

اکثر افراد مبتلا به اوریون نمیتوانند برای بار دوم به این بیماری مبتلا شوند. یک بار ابتلا به ویروس شما را در برابر آلوده شدن مجدد محافظت میکند.

 

عوارض مرتبط با بیماری اوریون

عوارض مرتبط با بیماری اوریون چه هستند؟

عوارض اوریون نادر است، اما اگر بدون درمان باقی بماند، می تواند جدی باشد. اوریون اغلب غدد پاروتید را تحت تاثیر قرار می دهد. با این حال، می تواند در سایر نقاط بدن، از جمله مغز و اندام های تناسلی، سبب ایجاد تورم شود.

ارکیت، التهاب بیضه ها است که ممکن است ناشی از اوریون باشد. شما می توانید درد ارکیت اوریونی را با قرار دادن کمپرس یخ بر روی بیضه ها چندین بار در روز، کنترل کنید. در صورت لزوم، پزشک ممکن است داروهای ضد درد را تجویز کند. در موارد نادر، ارکیت می تواند موجب عقیمی شود.

زنان مبتلا به اوریون ممکن است تورم تخمدان ها را تجربه کنند. این التهاب می تواند دردناک باشد، اما به تخمک زن آسیبی نمی رساند. با این حال، اگر یک زن در طول بارداری دچار اوریون شود، خطر ابتلا به سقط جنین بالاتر از حد نرمال است.

اوریون می تواند به مننژیت یا آنسفالیت (التهاب مغز) منجر شود، دو بیماری که اگر بدون درمان باقی بمانند احتمالا کشنده هستند. مننژیت تورم غشاء اطراف نخاع و مغز شما است. آنسفالیت التهاب مغز است. در صورتی که تشنج، از دست دادن هوشیاری یا سردرد شدید را تجربه کردید، به پزشک مراجعه کنید.

پانکراتیت، التهاب پانکراس است، که عضوی در حفره شکمی می باشد. پانکراتیت ناشی از اوریون یک وضعیت موقت است. علائم شامل درد شکم، حالت تهوع و استفراغ هستند.

ویروس اوریون همچنین باعث از دست دادن دائمی شنوایی در حدود ۵ مورد از هر ۱۰۰۰۰ مورد می شود. این ویروس حلزون گوش را که یکی از ساختارهای گوش داخلی است و شنیدن را آسان میکند، آسیب می زند.

 

پیشگیری از اوریون

چگونه می توانم از اوریون پیشگیری کنم؟

واکسیناسیون می تواند از اوریون جلوگیری کند. اکثر نوزادان و کودکان در یک زمان واکسن سرخک، اوریون و سرخجه (MMR) را دریافت می کنند. نخستین تزریق این واکسن معمولا بین ۱۲ تا ۱۵ ماهگی در مراجعه روتین کودک به پزشک توصیه میشود. واکسیناسیون دوم برای کودکان در سنین پیش از مدرسه بین ۴ تا ۶ ساله ضروری است. با دو دوز، واکسن اوریون حدود ۸۸ درصد اثربخشی دارد. میزان اثربخشی تنها یک دوز حدود ۷۸ درصد است.

بزرگسالانی که قبل از سال ۱۳۳۶ متولد شده اند و هنوز به اوریون مبتلا نشده اند ممکن است مایل به واکسیناسیون باشند. کسانی که در محیط خطرناک، مانند بیمارستان یا مدرسه کار می کنند، باید همیشه در برابر اوریون واکسینه شوند.

با این حال، افرادی که سیستم ایمنی آسیب دیده دارند، به ژلاتین یا نئومایسین حساسیت دارند یا باردار هستند، نباید واکسن MMR را دریافت کنند. در مورد برنامه ایمن سازی خود و فرزندانتان، با پزشک خود مشورت کنید.

 

منابع

  • mayoclinic.org/diseases-conditions/mumps/basics/definition/con-20019914
  • cdc.gov/mumps/
  • cdc.gov/mumps/vaccination.html
  • kidshealth.org/parent/infections/bacterial_viral/mumps.html

منبع تصاویر 

  • healthline
  • webmd
  • istockphoto
  • piedmont
  • kinked

 

 

خواندن مطالب زیر به شما پیشنهاد می شود

اطلاعات پزشکی

حقایقی درباره هماتوم

حقایقی درباره هماتوم

اطلاعات پزشکی

واریس

درمان‌های جدید واریس

زیبایی

انجام لیزر لیپولیز

لیزر لیپولیز چیست و چگونه عمل می‌کند؟

زیبایی

عمل لیپوماتیک

از لیپوماتیک بیشتر بدانید

زیبایی

فرآیند کویتیشن اولتراسوند

آیا کویتیشن اولتراسوند در از بین‎ بردن چربی مؤثر است؟

تغذیه و سلامتی

کاهش سریع وزن

کاهش سریع وزن

پوست و مو

روش درمانی شاک‌ویو‌‌تراپی در کاهش سلولیت

درمان سلولیت با شاک‌ویو‌‌تراپی

تغذیه و سلامتی

رژیم غذایی با کربوهیدرات پایین

رژیم‌هایی با پروتئین بالا و کربوهیدرات پایین

تغذیه و سلامتی

کاهش وزن بدون رژیم‌های سخت

با اصول تغذیه و رژیم‌درمانی بیشتر آشنا شوید

نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *