امگا ۳، خطر ابتلا به آریتمی قلب را کاهش میدهد
بر طبق یک مطالعهی اخیر، تعداد افرادی که به آریتمی قلب – ضربان قلب نامنظم که میلیونها نفر را در سراسر جهان تحت تأثیر قرار میدهد – مبتلا میشوند، میتوانند با مصرف مکمل امگا ۳ یا خوردن غذاهای غنی از اسیدهای چرب امگا۳ کاهش یابد.
این مطالعه در طول یک دورهی ۱۴ ساله روی بیش از ۳۳۰۰ بزرگسال بالای ۶۵ سال انجام شد. محققان میخواستند با گرفتن نمونههای خون، مقدار مصرف روغن ماهی در شرکتکنندگان را بطور دقیق اندازهگیری کنند.
محققان در گذشته فقط از شرکتکنندگان خواسته بودند پرسشنامههایی در مورد میزان مصرف ماهیشان پر کنند که به گفتهی دکتر داریوش مظفریان، نویسندهی ارشد این مطالعهي جدید کاملا دقیق نبود.
مظفریان به روئیترز گفت: «هر گونهی ماهی میتواند حاوی امگا۳ متفاوتی باشد و این تفاوت گاهی حتی به ۱۰ برابر هم میرسد.»
مطالعهی جدید، اسید ایکوساپنتانوئیک (EPA)، اسید داکوساپنتانوئیک (DPA) و اسید داکوزاگزانوئیک (DHA) – که همگی در ماهیهای چرب، مکملهای روغن ماهی و برخی مواد غذایی غنیشده مانند تخممرغها وجود دارند – اندازهگیری کردند.
محققان در طول این مطالعهی ۱۴ ساله، ۷۸۹ شرکتکننده را شناسایی کردند که به فیبریلاسیون دهلیزی ( یک اصطلاح دیگر برای ضربان قلب نامنظم) مبتلا بودند.
محققان نتیجه گرفتند شرکتکنندگانی که سطوح امگا ۳ خونشان در ابتدای مطالعه جزء ۲۵ درصد بالا بود، در مقایسه با افرادی که جزء ۲۵ درصد پایین بودند، ۳۰ درصد کمتر احتمال داشت که به آریتمی قلب دچار شوند.
دکتر آلوارو آلونسو که استاد دانشکدهی بهداشت عمومی دانشگاه مینهسوتا است و در این مطالعه شرکت نداشت، نظرات بسیار مثبتی در مورد نتایج آن دارد:
«اینها کاهشهای معنیداری در ریسک ابتلا به آریتمی قلب هستند.»
این کاهش ۳۰ درصدی در واقعیت به این معناست که بجای آنکه ۲۵ نفر از هر ۱۰۰ نفر به آریتمی قلب دچار شوند، حدودا فقط ۱۷ نفر از هر ۱۰۰ نفر دچار این وضعیت میشوند.
DHA، مسئول نتایج مثبت است
گروه تحقیقاتی دکتر مظفریان خاطرنشان کردند که DHA بالا مسئول این نتایج مثبت بود، در حالی که آزمایشات نشان داد که EPA و DPA با کاهش این خطر مرتبط نبودند.
آلونسو معتقد است این مطالعه بقدر کافی ثابت نمیکند که خوردن ماهی به طور مستقیم، مسئول پایین آوردن میزان فیبریلاسیون دهلیزی است و احساس میکند که اسیدهای چرب امگا ۳ موجود در ماهی می توانند به طور بالقوه با کمک به تثبیت و تحریکپذیری سلولهای عضلهی قلب موثر واقع شوند زیرا DHA در غشای سلول عضلهی قلب جمع میشود.
دلایل کاهش خطر ابتلا به نامنظمی ضربان قلب توسط روغن ماهی هر چه که باشد، این نتایج تأییدکنندهی مطالعات بیشتری است که در مورد اثرات روغن ماهی روی سلامت قلب بودند.
فیبریلاسیون دهلیزی در صورت درمان نشدن میتواند درنهایت به سکته مغزی و حمله قلبی در دههی ۸۰ زندگی فرد منجر شود.
مقاله مرتبط: انواع مشکلات قلبی! علائم، تشخیص و درمان آنها
سایت پزشکی و مجله سلامتی راستینه
- dailyhealthpost
منبع تصاویر
- crossfitinvoke
نظرات کاربران