سایت پزشکی و مجله سلامتی راستینه

پارانویا چیست و چه علائمی دارد؟

پارانویا احساسات و افکار شدید اضطراب و ترس را شامل می شود که اغلب مربوط به آزار و اذیت، تهدید یا توطئه است. پارانویا در بسیاری از اختلالات روانی رخ می دهد، اما اغلب در اختلالات روان پریشی وجود دارد. پارانویا می تواند تبدیل به توهم شود، زمانی که افکار و عقاید غیر منطقی آنقدر ثابت می شوند که هیچ چیز (از جمله شواهد مخلاف) نمی تواند فرد را متقاعد کند که آنچه که فکر می کند یا احساس می کند درست نیست. هنگامی که فردی مبتلا به پارانویا یا توهم است، اما هیچ نشانه دیگری ندارد (مانند شنیدن یا دیدن چیزهایی که وجود ندارند)، ممکن است مبتلا به آنچه که اختلال وهمی نامیده می شود، باشد. از آنجا که تنها افکار تحت تاثیر قرار می گیرند، فرد مبتلا به اختلال وهمی معمولا میتواند کارهای زندگی روزمره را انجام دهد، اما زندگی فرد مبتلا، ممکن است محدود و منزوی باشد.

علائم پارانویا علائم پارانویا چیست؟

علائم پارانویا و اختلالات وهمی شامل نگرانی شدید و غیر منطقی یا سوء ظن است که می تواند باعث احساس ترس، خشم و خیانت شود. برخی باورها و رفتارهای قابل شناسایی افراد با علائم پارانویا عبارتند از عدم اعتماد، بیش از حد محتاط بودن، دشواری در بخشش دیگران، نگرش دفاعی در پاسخ به نقدی که در ذهن است، تمایل به انجام کاری با انگیزه های پنهان، ترس از فریب و یا استفاده از آن، ناتوانی در یافتن آرامش یا منطقی بودن.

 

پارانویا

چه چیزی باعث پارانویا می شود؟

علت پارانویا، اختلال در عملکرد های ذهنی و احساسی مختلف است که شامل استدلال و معانی تعیین شده می باشد. دلایل این اختلالات مختلف و نامعلوم هستند. برخی از علائم پارانویا مربوط به احساسات سرکوب، انکار و یا توطئه هستند. به دلیل افزایش انزوا و دشواری در کمک گرفتن، اغلب افکار و احساسات پارانوئید مربوط به وقایع و روابط در زندگی شخصی هستند.

 

توهمات عرفانی

وهم چیست؟

وهم باوری عجیب و غریب است که علیرغم عدم وجود شواهد، شخص اصرار دارد که درست است. اعتقادات فرهنگی که ممکن است عجیب و غریب به نظر برسند، اما به طور گسترده پذیرفته شده، معیارهای مناسبی برای متوهم بودن نیستند. دو نوع از رایج ترین انواع توهمات، توهمات عرفانی یا توهمات آزاردهنده هستند.

 

سوء ظن

اختلال وهمی چیست؟

اختلال وهمی با باورهای غیرمنطقی یا شدید و یا سوء ظن (ها) مشخص می شود که فرد معتقد است درست هستند. این باورها ممکن است به نظر بیگانه و غیرممکن (عجیب) برسند و یا در قلمرو آنچه که امکان پذیر است (غیر وهمی) وجود داشته باشند. علائم باید به مدت یک ماه یا بیشتر طول بکشند تا بتوان تشخیص داد فردی به اختلال وهمی مبتلا است.

 

درمان پارانویا

پارانویا و اختلال وهمی چگونه درمان می شوند؟

پارانویا معمولا از طریق دارو و رفتار درمانی شناختی درمان میشود. مهمترین عنصر در درمان پارانویا و اختلال وهمی، ایجاد یک رابطه اعتماد و همکاری برای کاهش تأثیر اندیشه های ترسناک غیرمنطقی و بهبود مهارت های اجتماعی است. درمان فرد مبتلا به پارانویا میتواند دشوار باشد زیرا علائم باعث افزایش تحریک پذیری، امنیت احساسی و خصومت احتمالی می شوند. اغلب اوقات، روند پیشرفت در تصورات پارانوئید و به ویژه اختلال وهمی، آهسته است. صرف نظر از چگونگی روند فرایند، بهبودی و رابطه مجدد امکان پذیر است.

 

منابع

  • www.nimh.nih.gov
  • www.psych.org

منبع تصاویر 

  • promises
  • verywellmind
  • medicalnewstoday
  • amenteemaravilhosa

خواندن مطالب زیر به شما پیشنهاد می شود

زیبایی

فرآیند کویتیشن اولتراسوند

آیا کویتیشن اولتراسوند در از بین‎ بردن چربی مؤثر است؟

اطلاعات پزشکی

علائم رینوفیما

رینوفیما چیست؟

سلامت عمومی

نتایج آزمایش

چگونه آزمایش های خود را متوجه شویم؟

اطلاعات دارویی

دپاکین

دپاکین چیست؟

اطلاعات پزشکی

کمبود وزن

علل و درمان کمبود وزن

اطلاعات دارویی

اطلاعات مهم درباره فلوکستین

از فلوکستین بیشتر بدانید

اطلاعات پزشکی

حمله قلبی

نحوه تشخیص و درمان حمله قلبی

اطلاعات پزشکی

علائم ناتوانی جنسی در مردان

علائم ناتوانی جنسی در مردان چیست؟

اطلاعات پزشکی

افسردگی

آیا من افسرده‌ام؟

نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *