سایت پزشکی و مجله سلامتی راستینه

هفته بیستم بارداری

در هفته بیستم بارداری ، قطعا داشتن شکم برجسته بارداری شما را نشان خواهد داد. برای بسیاری از زنان، دیگر بارداری پنهان نخواهد ماند حتی اگر بخواهند آن را پنهان کنند نمی توانند. شما به نیمه بارداری رسیده اید، تنها بیست هفته دیگر تا تولد کودکتان باقی مانده است! فقط به خاطر داشته باشید که تنها پنج درصد از نوزادان در تاریخی که تعیین شده است به دنیا می آیند. برخی از زنان زودتر، و برخی دیگر دیرتر زایمان میکنند. کودک کامل در هر زمانی بین هفته ۳۷ و ۴۲ به دنیا خواهد آمد.

تغییرات و علائم مادران در هفته بیستم بارداری

 

سرگیجه و سبکی سر

سرگیجه و سبکی سر

در هفته بیستم بارداری ممکن است متوجه شوید که ایستادن برای مدت زمان طولانی موجب احساس سرگیجه و سبکی سر خواهد شد. این مسئله بدین دلیل است که ایستادن برای مدت زمان طولانی می تواند موجب تجمع خون در پاها و در نتیجه افت فشار خون شود.

برای جلوگیری از سرگیجه باید به طور مکرر برای استراحت بنیشنید. همچنین باید کفش پاشنه کوتاه با تکیه گاه خوب برای قوس پا بپوشید. اگر کار شما نیازمند ایستادن است، ممکن است نیاز باشد جوراب ساق بلند مخصوص بپوشید و با رئیس خود هماهنگی کنید تا هر سه ساعت یا بیشتر زمانی را استراحت کنید.

 

اندازه گیری ارتفاع رحم

اندازه گیری ارتفاع رحم

در هفته بیستم بارداری، پزشک در هر ویزیت پیش از زایمان رشد کودک شما را اندازه گیری خواهد کرد. پزشک شما این کار را با اندازه گیری ارتفاع رحم انجام میدهد (فاصله استخوان شرمگاهی شما تا بالای رحم). به عنوان یک قاعده کلی، ارتفاع رحم شما با زمان تقریبی بارداری شما مطابقت دارد. بنابراین در هفته بیستم بارداری ، ارتفاع رحم شما حدود ۲۰ سانتی متر است.

در ایام قدیم، قبل از اینکه امواج سونوگرافی مورد استفاده قرار گیرند، ارتفاع رحم ابزار تشخیصی اولیه برای ارزیابی رشد کودک بود. امروزه، ارتفاع رحم شما به همراه سونوگرافی برای حصول اطمینان از رشد صحیح جنین استفاده میشود. اگر اندازه گیری های ارتفاع رحم شما بیش از دو سانتی متر بزرگتر از هفته بارداری شما باشد، پزشک معمولا برای یافتن علت سونوگرافی انجام خواهد داد.

برخی از زنانی که جنین بزرگتر از دیگران دارند نوزادانی کاملا سالم دارند که فقط بزرگتر از اندازه معمول هستند. زنان دیگر ممکن است جنین کوچکتر داشته باشند. معمولا، این مسئله نشان دهنده این نیست که کودک شما مشکلی دارد. با این حال، کوتاه تر بودن ارتفاع رحم می تواند نشانه ای از محدودیت رشد داخل رحمی باشد (کودک شما آن طور که باید در حال رشد نیست. وزن او زیر صدک دهم براساس سن بارداری است).

 

دلایل بزرگ بودن ارتفاع رحم

دلایل بزرگ بودن ارتفاع رحم

دلایل احتمالی بزرگتر بودن ارتفاع رحم از حد معمول عبارتند از:

  • نادرست بودن تاریخ بارداری
  • آمنیوتیک بیش از حد
  • موقعیت جنین خیلی بالاتر از لگن باشد، احتمالا به علت موقعیت بریچ یا جفت سرراهی
  • داشتن جنین بزرگتر (به نام ماکروزومی)، به دلیل دیابت بارداری
  • بارداری دوقلو یا چندقلو
  • فیبروم رحم

 

تغییرات پوستی و ماسک حاملگی

تغییرات پوستی و ماسک حاملگی

آیا هنوز هم تغییراتی در پوست خود مشاهده میکنید؟ ممکن است متوجه تیرگی پوست خود در قسمت های مختلف بدن خود شده باشید. آروئل شما (پوست اطراف نوک سینه) ممکن است در حال حاضر تیره شده باشد. اگر کک و مک و یا خال داشتید، تعجب نکنید که تیره تر شده اند. تغییرات هورمونی می توانند به افزایش موقتی ملانین منجر شوند (رنگدانه ای که به پوست و مو شما رنگ میبخشد).

ماسک حاملگی (کلاسما) یکی دیگر از عوارض جانبی افزایش تولید ملانین است. شما ممکن است متوجه شده باشید لکه های تیره تری بر روی صورت – در اطراف بینی، استخوان های گونه ها، پیشانی، لب بالا و چانه- ظاهر میشوند. ماسک حاملگی نشانه شایع در سه ماهه دوم بارداری است. اثرات آن پس از زایمان از بین خواهد رفت. برای به حداقل رساندن خطر ابتلا به کلاسما، حتما از قرار گرفتن در برابر نور مستقیم خورشید اجتناب کنید، نور UV می تواند تغییرات رنگدانه را بدتر کند.

 

انقباضات براکستون هیکس

انقباضات براکستون هیکس

در هفته بیستم بارداری ، شما به نیمه راه در دوران بارداری خود رسیده اید. احتمالا کمتر احساس خوبی دارید و شکم شما بزرگتر شده است. قطعا بارداری شما خود را نشان میدهد کاملا باردار به نظر میرسید.

انقباضات براکستون هیکس جزو علائم طبیعی در هفته بیستم بارداری هستند. این انقباضات زایمانی کاذب، ضعیف هستند، و در نیمه بارداری گاهی اوقات بروز میکنند و از بین میروند. همان طور که دوران بارداری ادامه می یابد، متوجه خواهید شد این انقباضات رحمی بیشتر میشوند.

برای بسیاری از زنان، انقباضات براکستون هیکس بدون درد هستند و مشکلی ایجاد نمیکنند. با این حال، اگر این انقباضات دردناک شوند و یا به طور منظم رخ دهند (به عنوان مثال هر یک ساعت بروز کنند و در طول زمان فاصله آنها کمتر شود.) باید با پزشک یا مامای خود تماس بگیرید. انقباضات منظم میتوانند نشانه ای از زایمان زودرس باشند.

 

مشکلات خواب

مشکلات خواب

در هفته بیستم بارداری ممکن است آرامش و انرژی بیشتری داشته باشید، اما در برابر مشکلات خواب ایمن نیستید. دو مشکل خواب شایع که زنان باردار در سه ماهه دوم با آنها دست دو پنجه نرم میکنند شامل سندرم پاهای بی قرار، و خروپف است.

RLS یا سندرم پاهای بی قرار اختلال خواب خسته کننده و ناراحت کننده است. ممکن است متوجه شوید که نمیتوانید به دلیل احساس سوزن سوزن شدن، یا احساس سوزش در پاها خواب راحتی داشته باشید.

سندرم پاهای بی قرار (RLS) در دوران بارداری کاملا شایع است. متاسفانه بسیاری از داروهایی که برای درمان RLS استفاده می شوند در دوران بارداری توصیه نمی شوند. برخی از زنان باردار متوجه میشوند که استفاده از کمپرس سرد یا گرم، حمام آب گرم، و کشش ساق پا میتوانند کمک کننده باشند.

خروپف یکی دیگر از مشکلات شایع خواب است که در هفته بیستم بارداری بروز میکند. اگر خروپف شما و یا همسرتان را اذیت میکند در اینجا چند راهکار برای کمک به شما ارائه شده است:

  • میتوانید سر خود را بالاتر قرار دهید و به پهلو بخوابید، نه به پشت. خوابیدن به پشت می تواند راه های هوایی شما را مسدود کند و منجر به خروپف شود. خوابیدن به پهلو جریان هوا را بهتر می سازد و کمتر احتمال دارد خروپف کنید.
  • یک بالش سه گوش که تکیه گاهی برای سر و گردن نیز به آن اضافه شده است می تواند به باز شدن راه های هوایی شما کمک کند، در نتیجه خروپف کاهش می یابد.
  • از اسپری بینی که راه های هوایی را روان میکند و ارتعاشات بافت گلو را کاهش میدهد استفاده کنید.
  • همچنین می توانید نوار بینی را امتحان کنید که موجب بالا رفتن و اتساع سوراخ های بینی برای پاکسازی مجرای هوایی شما برای تنفس راحت تر میشود.

 

افزایش وزن

افزایش وزن

در حال حاضر که شما در هفته بیستم بارداری خود هستید، به احتمال زیاد شکم برجسته ای دارید. برای زنان با وزن معمولی، افزایش وزن در هفته ۲۰ بارداری به احتمال زیاد ممکن است شش تا شش و نیم کیلو باشد. به خاطر داشته باشید که اضافه وزن در دوران بارداری در هر زن متفاوت است، بنابراین ممکن است به مراتب بیشتر از این اضافه وزن، و یا کمی کمتر از آن را تجربه کنید. اگر می توانید، سعی کنید افزایش وزن کل را براساس وزن پیش از بارداری خود در ذهن داشته باشید (۱۲ تا۱۵ کیلو برای فردی با وزن معمولی).

برای اطمینان از اینکه نوزاد شما قوی و سالم رشد می کند، ادامه رژیم غذایی متعادل با انواع میوه ها و سبزیجات، پروتئین، کربوهیدرات، و مقدار زیادی از ویتامین ها و مواد معدنی را به خاطر بسپارید.

 

سایت پزشکی و مجله سلامتی راستینه

منابع

  • womenshealthcaretopics

منبع تصاویر 

  • img.huffingtonpost
  • livescience
  • remotephcmanuals
  • topbritishinnovations
  • blog.pregistry
  • dreams
  • cdn.momtricks
  • healthstatus

خواندن مطالب زیر به شما پیشنهاد می شود

اطلاعات پزشکی

حقایقی درباره هماتوم

حقایقی درباره هماتوم

اطلاعات پزشکی

واریس

درمان‌های جدید واریس

زیبایی

انجام لیزر لیپولیز

لیزر لیپولیز چیست و چگونه عمل می‌کند؟

زیبایی

فرآیند کویتیشن اولتراسوند

آیا کویتیشن اولتراسوند در از بین‎ بردن چربی مؤثر است؟

تغذیه و سلامتی

کاهش سریع وزن

کاهش سریع وزن

پوست و مو

روش درمانی شاک‌ویو‌‌تراپی در کاهش سلولیت

درمان سلولیت با شاک‌ویو‌‌تراپی

تغذیه و سلامتی

رژیم غذایی با کربوهیدرات پایین

رژیم‌هایی با پروتئین بالا و کربوهیدرات پایین

تغذیه و سلامتی

کاهش وزن بدون رژیم‌های سخت

با اصول تغذیه و رژیم‌درمانی بیشتر آشنا شوید

زیبایی

انواع روش‌های پیکرتراشی غیرتهاجمی

انواع روش‌های پیکرتراشی غیرتهاجمی

نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *