سایت پزشکی و مجله سلامتی راستینه

رابطه جنسی در دوران بارداری

فعاليت و رابطه جنسی در دوران بارداری امري عادي است كه با رعايت وضعيت صحيح  اميزش در كنار آرامش فكري همسر ميسر است . در اين بخش از مجله سلامتي راستينه درباره ان صحبت  خواهيم كرد .

آیا داشتن رابطه جنسی در دوران بارداری خطری ندارد؟

بسیاری از زنان که باردرای طبیعی دارند همچنان میتوانند به داشتن رابطه جنسی خود تا هنگام پاره شدن کیسه آب و یا هنگام زایمان ادامه دهند. هر چند، شرایطی وجود دارد که ممکن است شما را وادار کند در تمام و یا قسمتی از دوران بارداری نیاز به تغییر فعالیت های خود و یا پرهیز از رابطه جنسی داشته باشید. ماما و یا پزشک شما باید شما را مطلع کند که آیا مشکلی دارید که رابطه جنسی را تحت شعاع قرار دهد و آن را غیر ممکن سازد یا خیر. اگر در این مورد سوالی دارید، از پزشک خود بپرسید.

 

رابطه جنسی در دوران بارداری

آیا رابطه جنسی در دوران بارداری به جنین آسیب میزند؟

خیر، هنگامی که خانم باردار و همسرش رابطه جنسی دارند، کودک آسیبی نمی بیند. کیسه آمنیوتیک و عضلات قوی رحم از کودک محافظت میکنند، و پلاگین موکوس ضخیم که دهانه رحم را مهر و موم میکند به حفاظت کودک در برابر عفونت کمک میکند. در طول مقاربت، آلت تناسلی مرد از واژن فراتر نمیرود و به جنین نمی رسد.

 

آیا رابطه جنسی میتواند موجب زایمان شود؟

در صورتی که بارداری نرمال و کم خطری داشته باشید، خیر. تحریک جنسی یا ارگاسم نمی تواند آغاز کننده زایمان باشد و یا موجب سقط جنین شود. در حالی که ارگاسم ممکن است موجب انقباضات رحمی خفیفی شود (همین طور میتواند موجب تحریک نوک پستان و پروستاگلاندین در مایع منی شود)، انقباضات به طور کلی موقتی و بی خطر هستند.

 

احساسات جنسی در دوران بارداری

آیا اکنون که باردار هستم احساس مختلفی از رابطه جنسی خواهم داشت؟

بسیاری از زنان گزارش می دهند که احساس رابطه جنسی در دوران بارداری متفاوت است. برخی افراد حداقل در اوایل دوران بارداری لذت بیشتری میبرند. دیگران ممکن است به طور کلی تمام یا قسمتی از دوران بارداری خود لذت کمتری ببرند.

افزایش جریان خون به ناحیه لگن می تواند موجب تراکم خون به اندام تناسلی شود. افزایش احساس که ممکن است لذت شما را در هنگام رابطه جنسی افزایش دهد. ممکن است ترشحات یا رطوبت واژن بیشتری داشته باشید، که می تواند رابطه جنسی لذت بخش تری را به همراه داشته باشد.

از سوی دیگر، ممکن است این تغییرات احساس را دوست نداشته باشید و ممکن است که تراکم خون در دستگاه تناسلی احساس ناراحت کننده ای به شما بدهد. همانطور که در بالا ذکر شد، همچنین ممکن است در حین مقاربت یا بلافاصله پس از آن و یا زمان ارگاسم احساس گرفتگی یا انقباضات خفیف عضلات شکم داشته باشید.

ممکن است سینه های شما احساس خارش ، درد و حساسیت غیر منتظره ای به لمس داشته باشد، به ویژه در سه ماهه اول بارداری. به طور کلی حساسیت به لمس فروکش می کند، اما سینه های شما ممکن است حساس تر از گذشته باقی بمانند. برخی از زنان این افزایش حساسیت را محرکی برای رابطه جنسی میدانند، در حالی که برخی دیگر این حساسیت را دوست ندارند (و حتی ممکن است ترجیح دهند که سینه های آنها اصلا لمس نشوند).

اگر هر گونه احساس ناراحتی دارید حتما همسر خود را مطلع کنید، حتی اگر چیزی است که به انجام آن عادت داشته اید. اگر تحریک میشوید اما از رابطه جنسی لذتی نمیبرید، دیگر فعالیت های تحریک کننده را امتحان کنید مثل عشق بازی، رابطه جنسی دهانی، یا خود-تحریکی. روش های مختلف را امتحان کنید و رابطه جنسی آرامش بخشی را برای هر دو نفر رقم بزنید.

همچنین به یاد داشته باشید، بیشتر به صمیمیت فیزیکی فکر کنید تا رابطه جنسی. اگر شما با داشتن رابطه جنسی احساس خوبی ندارید یا پزشک شما داشتن رابطه جنسی را منع کرده است، می توانید یکدیگر را در آغوش بگیرید، بوسه بزنید و یکدیگر را نوازش کنید.

 

تمایل جنسی کم در دوران بارداری

من از زمانی که باردار شده ام تمایل جنسی کمی دارم. آیا این مشکل طبیعی است؟

وقتی صحبت از میل جنسی در دوران بارداری به میان می آید تجربه های فردی بسیار زیادی مطرح میشوند. برخی از زنان در طول بارداری میل جنسی بالاتری دارند، در حالی که برخی دیگر علاقه کمتری به داشتن رابطه جنسی نشان میدهند. میل جنسی بسیاری از زنان، شاید بسته به چگونگی احساس جسمی و روحی، نوسان کند.

ممکن است نسبت به عشق ورزی احساس خستگی، بدخلقی و یا تنفر نیز داشته باشید، به خصوص در سه ماهه اول. احساس ضعف با تغییرات جسمی و روحی که شما در این مدت دارید غیرعادی نیست. اما امیدوار باشید ممکن است متوجه شوید که میل جنسی شما در سه ماهه دوم پس از کم شدن حالت تهوع صبحگاهی و احساس خستگی، بهبود می یابد.

با این حال، دوباره در سه ماهه سوم به ویژه در ماه آخر یا دو ماه آخر میل جنسی کاهش می یابد. در این دوران، ممکن است برای داشتن رابطه جنسی راحت بیش از حد سنگین و خسته باشید و درد داشته باشید. ممکن است احساس خود آگاهی در مورد چگونگی تغییر بدن نوزاد خود داشته باشید و یا فکرتان درگیر روش های زایمان و تولد باشد.

اجازه دهید همسر شما از احساس شما مطلع باشد و به او اطمینان دهید که هنوز هم او را دوست دارید. در طول این تغییرات حفظ ارتباط صمیمی و حمایت از یکدیگر به بهترین شکل ممکن، بسیار مهم است.

 

رابطه زناشویی در دوران بارداری

آیا بارداری من میل جنسی همسرم را نیز تحت تاثیر قرار میدهد؟

اکثر مردان همسر باردار خود را مانند گذشته جذاب و حتی جذابتر از همیشه می بینند. ولی دلایل زیادی وجود دارند که ممکن است تمایل همسرتان را حداقل در بخشی از بارداری شما، کاهش دهد. به عنوان مثال، همسرتان ممکن است نگران مسئولیت پدری باشد و اضطراب داشته باشد که این اضطراب ممکن است میل جنسی او را تحت تاثیر قرار دهد.

احتمالا شایع ترین دلیلی که مردان را در مورد رابطه جنسی در دوران بارداری بیشتر محتاط میکند ترس از آسیب به کودک در حین مقاربت است. اگر همسر شما احتیاج به اطمینان در مورد ایمنی از رابطه جنسی در دوران بارداری دارد، در ملاقات های بعدی با پزشک او را همراه خود ببرید.

از همه مهمتر، با یکدیگر در مورد استرس ها و نگرانی ها، و همچنین نیازها و تمایلات خود صحبت کنید. ارتباطات صادقانه می توانند بسیاری از تنش ها را خنثی کنند و به شما آرامش بخشند، اجازه دهند از یکدیگر لذت ببرید و راه هایی برای صمیمیت، چه با داشتن رابطه جنسی چه بدون رابطه جنسی، پیدا کنید.

 

آیا رابطه جنسی دهانی برای من که باردار هستم، مشکلی ایجاد نمیکند؟

در اکثر موارد، خیر، رابطه جنسی دهانی بی خطر است. لیس زدن خوب است، اما دمیدن به ناحیه تناسلی شما به هیچ عنوان پذیرفته نمیشود. وارد کردن هوا و دمیدن هوا به داخل واژن می تواند موجب آمبولی هوا (یک حباب هوا که وارد گردش خون شما میشود) شود. این مشکل به ندرت اتفاق می افتد، اما می تواند تهدیدی برای شما و یا کودک دلبدتان باشد.

همچنین در صورتی که همسرتان دچار تبخال تناسلی شده است یا احساس میکند ممکن است دچار تبخال شود، رابطه جنسی دهانی با شما در طول دوران بارداری کار درستی نیست و میتواند مشکل ساز شود. و در سه ماهه سوم، اگر همسر شما تا به حال تبخال داشته است، باید از رابطه جنسی دهانی با شما اجتناب کند، خواه علائم تبخال را داشته باشد خواه نداشته باشد.

اگر از وضعیت HIV همسر خود مطمئن نیستید، از سد دندانی استفاده کنید (یک ورق لاتکس که بین اندام تناسلی خود و دهان همسر خود قرار میدهید). برخی شواهد نشان می دهند که فرد ممکن است قادر به انتقال ایدز از طریق خراشیدگی های کوچک یا بریدگی های کوچک در دهان باشد.

 

بیماری های مقاربتی

چگونه می توانم خود را از عفونت های جنسی محافظت کنم؟

اگر در معرض خطر بیماری های مقاربتی هستید (STDs) – یعنی، رابطه تک همسری متقابل با یک شریک سالم ندارید- باید از مقاربت پرهیز کنید یا حداقل هر زمانی که رابطه جنسی دارید از کاندوم لاتکس استفاده کنید. اگر لاتکس گزینه خوبی برای شما نیست، از کاندوم های زنانه یا مردانه پلی اورتان استفاده کنید.

 

بهترین پوزیشن های جنسی در دوران بارداری کدام پوزیشن ها هستند؟

ممکن است مجبور باشید برای پیدا کردن راحترین موقعیت انواع پوزیشن ها را امتحان کنید. همان طورکه شکم شما بزرگتر میشود، پیدا کردن پوزیشنی راحت برای مقاربت بیشتر دردسرساز میشود.

به عنوان مثال، موقعیتی که مرد در بالا قرار میگیرد با پیشرفت حاملگی دشوارتر میشود و در اواخر بارداری تقریبا غیر ممکن میشود. (اگر شما از این پوزیشن بعد از سه ماهه اول استفاده میکنید، بالشی را زیر خود قرار دهید به طوری که شما کج شوید و کمر شما مسطح نباشد، و مطمئن شوید که وزن همسرتان روی شکم شما نیست).

 

درد پشت بارداری

در صورت مواجه شدن با چه علائمی فورا باید با پزشک یا مامای خود تماس بگیرم؟

احساس مقداری گرفتگی در طول و یا فقط پس از مقاربت یا ارگاسم طبیعی است، اما اگر بعد از چند دقیقه این گرفتگی و درد ادامه پیدا کرد، و یا اگر هر گونه درد یا خونریزی پس از رابطه جنسی داشتید، با مامای خود تماس بگیرید.

هر زمان که سوال یا نگرانی در مورد رابطه جنسی داشتید از صحبت کردن با پزشک یا مامای خود دریغ نکنید، به خصوص اگر مطمئن نیستید که آیا نیاز به پرهیز از رابطه جنسی دارید یا نه و یا در مورد سلامت کودک ترس دارید. اگر به شما گفته شد از داشتن رابطه جنسی جلوگیری کنید، مطمئن شوید و بپرسید که آیا باید از دخول یا ارگاسم یا هر دوی آنها پرهیز کنید.

 

سایت پزشکی و مجله سلامتی راستینه

منابع

  • babycenter

منبع تصاویر 

  • abcnews
  • medimetry
  • babycenter
  • hrosm
  • babycenter

خواندن مطالب زیر به شما پیشنهاد می شود

اطلاعات پزشکی

واریس

درمان‌های جدید واریس

زیبایی

فرآیند کویتیشن اولتراسوند

آیا کویتیشن اولتراسوند در از بین‎ بردن چربی مؤثر است؟

سلامت عمومی

علائم خال‌‌ها

خال‌ها را بهتر بشناسیم

اطلاعات پزشکی

علائم رینوفیما

رینوفیما چیست؟

اطلاعات پزشکی

آماده شدن برای ملاقات با پزشک

هرآنچه که باید از توده‎ها و غدد لنفاوی بدانیم

پوست و مو

مشکلات مربوط به زیبایی

مشکلات زیبایی و نکاتی درباره آن

اطلاعات پزشکی

میلیا

بیماری میلیا در بزرگسالان و کودکان

پوست و مو

نتایج عمل لیپوساکشن با کمک فن‌آوری فراصوت

لیپوساکشن با کمک فن‌آوری فراصوت(Ultra_Z)

اطلاعات پزشکی

رگ های عنکبوتی و رگ های واریسی

رگ‌های عنکبوتی و چگونگی درمان و پیشگیری از آنها

نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *