سایت پزشکی و مجله سلامتی راستینه

بهترین ظروف برای پخت و پز

آشپزهای خوب دنیا، به پیمانه کردن موادغذایی و استفاده از ظروف مناسب اعتقاد راسخ دارند. رعایت جزئیات برای گرفتن بهترین نتیجه ، بسیار مهم است . لطفا با راستینه همراه باشید.

 

ظرف تفلون

بهترین ظروف برای پخت و پز کدامند؟

در ظروف تفلون از فلزی به نام کادمیوم استفاده می شود که از فلزات سنگین است. فلز کادمیوم در ظروف تفلونی که در اثر شستشو یا کشیدن قاشق یا غیره دچار خراش شده اند، وارد غذا می شود و عوارضی مانند سرطان ایجاد می کند بنابراین توصیه می کنیم از ظروف تفلون آسیب دیده استفاده نکنید و هرگز آنها را ترمیم نکنید.

 

ظروف شیشه ای

بین ظروف شیشه ای یا همان پیرکس و ظروف تفلون، از این جهت که به راحتی قابل شستشو هستند، شباهت زیادی وجود دارد اما مزیت ظروف پیرکس، سلامت همیشگی آنهاست. چون مواد اسیدی یا بازی روی ظروف شیشه ای تاثیر نمی گذارد و از طرفی با حرارت و دمای بالا یونی از شیشه آزاد نمی شود بنابراین برای پخت و پز بسیار مفیدند.

 

ظروف رویی

ظروف رویی هم مناسب هستند به شرط آنکه واقعا از جنس روی باشند. یون های روی از ظرف خارج و وارد غذا می شوند که کمبود این عنصر در بدن را جبران می کند اما اغلب ظروفی که به عنوان رویی در بازار وجود دارند، از آلومینیوم ساخته می شوند. آزادشدن یون آلومینیوم در غذا، این یونها را به بدن انتقال می دهد و در طولانی مدت می تواند عوارضی از جمله کم خونی را در بدن به وجود آورد.

 

ظرف سفالی

ظرف های لعاب دار و سفالی هم از این جهت که سطح صافی ندارند و ممکن است باعث باقی ماندن غذا در منافذ ریز داخل ظرف شوند، برای پخت و پز پیشنهاد نمی شوند. این ظروف را هم در حال حاضر رنگ و وارد بازار می کنند که بی ضرر نیست زیرا رنگ های استفاده شده در این ظروف معمولا فلزات سنگینی مانند سرب دارند که باعث ایجاد عوارضی نظیر کند ذهنی، افسردگی و بعضی مسمومیت های دراز مدت خواهد شد.

نکته : ظروف لعابی زرد رنگ قدیمی که در گذشته مورد استفاده قرار می گرفت، بهترین نوع این ظروف برای پخت و پز و نگهداری غذاست.

 

ظرف ملامین

در مورد ظروف ملامین هم لعابی که برای محافظت روی آن پوشانده می شود، بسیار نازک و آسیب پذیر است و اگر این لایه لعابی با خش و خطوط از بین برود، باعث نفوذ میکروب در این ظروف می شود.

 

ظروف مسی

ظروف مسی را هم با شرط و شروطی بهترین نوع ظروف برای پخت غذا می دانند زیرا اگر ظروف مسی به شکل مناسبی قلع اندود نشده یا از مواد حاوی سرب برای قلع اندود شدن آن استفاده شده باشد، سرب پس از ورود به غذا، در طولانی مدت باعث ایجاد مسمومیت می شود. هنگام شستشوی ظروف مسی باید دقت کنید تا لایه قلع اندود شده از بین نرود یا خش بر ندارد. مواد اسیدی یا غذاهای ترش هم باعث از بین رفتن لایه رویی ظروف مسی می شوند بنابراین این ظروف باید هر چند وقت یکبار، قلع اندود شوند.

مقاله مرتبط : ۶ نشانه جالب یک قلب ناسالم!

 

منابع

  • کتابخانه راستینه

منبع تصاویر 

  • brandbanoo
  • ethnicseattle
  • bazarkhabar
  • polymersolutions

خواندن مطالب زیر به شما پیشنهاد می شود

اطلاعات پزشکی

حقایقی درباره هماتوم

حقایقی درباره هماتوم

تغذیه و سلامتی

کاهش وزن بدون رژیم‌های سخت

با اصول تغذیه و رژیم‌درمانی بیشتر آشنا شوید

سلامت عمومی

علائم خال‌‌ها

خال‌ها را بهتر بشناسیم

اطلاعات پزشکی

علائم رینوفیما

رینوفیما چیست؟

اطلاعات پزشکی

آماده شدن برای ملاقات با پزشک

هرآنچه که باید از توده‎ها و غدد لنفاوی بدانیم

پوست و مو

مشکلات مربوط به زیبایی

مشکلات زیبایی و نکاتی درباره آن

زیبایی

غبغب

غبغب و چگونگی رهایی از آن

پوست و مو

درمان آکنه

آکنه چگونه درمان می‌شود؟

اطلاعات دارویی

ویتامین K

چرا باید ویتامین K مصرف کنیم؟

نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *