عواقب تشخیص دیرهنگام بیماری های قلبی در زنان!
طبق تحقیقات انجام شده، زنان کمتر احتمال دارد جراحی های مربوط به پیوند های شریانی چندگانه دریافت کنند.
مطالعه ای جدید نشان میدهد، زنان مبتلا به بیماری های قلبی به اندازه مردان در اتاق عمل تحت درمان قرار نمی گیرند و تاخیر در تشخیص ممکن است دلیل این مسئله باشد.
تشخیص دیرهنگام بیماری های قلبی در زنان
دکتر ارنست فریزر روبنس، از موسسه قلب دانشگاه اتاوا، در این باره توضیح داد: “به نظر می رسد زمانی که بیماری قلبی در زنان مشخص میشود، آنها اندکی مسن تر شده اند و ممکن است با دیگر بیماری های مرتبط با چاقی و دیابت مواجه شده باشند”.
وی گفت: “در نتیجه، این خطرات بالاتر در عمل جراحی می توانند مانعی برای انجام روش های پیچیده تر، یعنی جراحی های عروق کرونری که مردان دریافت می کنند، باشند.”
جراحی عروق کرونری، یا جراحی بایپس قلب، پیوند سرخرگ ها برای بازگرداندن جریان خون به قسمت های آسیب دیده قلب است.
روبنس افزود:”با تشخیص های به موقع، زنان می توانند به عنوان کاندیدهای سالمتر برای جراحی عروق کرونری ارجاع داده شوند، که این مسئله فرصتی برای استراتژی های جراحی عروق کامل با نتایج بهتر پس از عمل، فراهم می آورد.
یکی دیگر از متخصصان قلب با این مسئله موافقت کرد.
دکتر محمد امام، مدیر اجرایی موسسه قلب در بیمارستان دانشگاه استن ایلند در نیویورک سیتی، گفت: “از آنجا که تشخیص به تأخیر می افتد، زنان در معرض عوامل خطر بیشتری در هنگام درمان قرار می گیرند. نتایج خوب در درمان بیماری های قلبی مستقیما با عوامل خطر ساز نسبت دارند و به همین دلیل زنان بعد از عمل جراحی بای پس قلبی به خوبی مردان نیستند.”
برای این مطالعه، محققان پرونده های حدود ۲۰۰۰۰ بیمار قلبی را که از ژانویه سال های ۱۹۹۰ تا مارچ ۲۰۱۵ تحت درمان بودند، مورد بررسی قرار دادند. این مجموعه بیماران به گروهی از ۶۲۷ مرد و ۶۲۷ زن با ویژگی های مشابه قبل از درمان، برای شناسایی تفاوت میان آنها، محدود شد.
محققان پس از در نظر گرفتن سن، وزن و سایر فاکتورهای سلامتی، دریافتند که تنها ۷ درصد از زنان سه پیوند شریانی داشتند، در حالی که این رقم در مردان ۱۰٫۵ بود.
روبنس در نشریه خبری از جامعه جراحان قفسه سینه گفت: “اکثر پزشکان به طور صحیح معتقدند که زنان کمتر احتمال دارد که جراحی عروق کرونر چندتایی را دریافت کنند، اما معتقدند که این مسئله تنها بر اساس جهت گیری جنسیتی است.”
وی گفت: “مطالعه فعلی نشان می دهد که جنسیت نقش مهمی در این تصمیم نداشته است.” “هیچ دلیلی وجود ندارد که وقتی تمام عوامل خطر ساز تنظیم می شوند، میزان جراحی عروق کرونری چندتایی در زنان باید از آنچه مردان دریافت می کنند متفاوت باشد.”
دلیل این اختلاف چیست؟
به گفته محققان زنان مبتلا به بیماری قلبی اغلب به صورت شدید یا تهاجمی همانند مردان ارزیابی نمی شوند. در نتیجه، بیماری آنها ممکن است سالها بدون تشخیص باقی بماند و از درمان به موقع با داروها و جراحی بهره نبرند.
محققان همچنین خاطر نشان کردند که ابزارهای تشخیصی مانند تردمیل های ورزشی، برای زنان کمتر حساس و دقیق هستند. آنها افزودند، اما آزمایشات جدیدتر مانند CT مجاری کرونر و تصویربرداری پرفیوژن میوکارد می توانند به پزشکان کمک کنند تا بیماری های قلبی را در زنان زودتر تشخیص دهند.
یک متخصص مغز و اعصاب دربارهی این نتیجه گیری ها اظهار نظر کرد.
دکتر ساجیت بوشوری، متخصص قلب بیمارستان لنکس هیل در نیویورک، گفت: “گرچه نویسندگان این مطالعه نشان می دهند که جنسیت بر درمان زنان تاثیر ندارد، اما ما می دانیم که زنان نسبت به مردان در معرض علائم متفاوتی هستند.”
وی گفت: “به عبارت دیگر زنان درد شدید در قفسه سینه را ندارند.” در عوض، ممکن است بیماری آنها با تنگی نفس یا افزایش خستگی به عنوان اولین علائم بالینی همراه باشد. مهم این است که پزشکان این تفاوت های ظریف را در عمل بالینی درک کنند، همان طور که این مطالعه، خلاء موجود در تشخیص دیرهنگام در بیماری های قلبی در زنان را پر میکند”.
محققان توضیح دادند، بیماری قلبی عامل اصلی مرگ و میر در مردان و زنان است. براساس برآوردهای مرکز کنترل و پیشگیری از بیماریهای ایالات متحده در سال ۲۰۱۵ تنها ۳۶۶۰۰۰ نفر از این بیماری جان باختند.
این مطالعه در تاریخ ۲۸ سپتامبر در مجله سالانه جراحی قفسه سینه منتشر شد.
مقاله مرتبط : آزمایش های تشخیص بیماری قلبی
- Mohammed Imam, M.D., chairman, department of cardiothoracic surgery, and executive director, The Heart Institute, Staten Island University, Staten Island, N.Y.; Satjit Bhusri, M.D., cardiologist, Lenox Hill Hospital, New York City; Society of Thoracic Surgeons, news release, Sept. 28
- HealthDay
- medlineplus
منبع تصاویر
- drugcenter
- cdn.kevinmd
نظرات کاربران