تمایل تعداد بیشتری از افراد سیگاری به ترک سیگار
نسبت به گذشته، تعداد بیشتری از افراد سیگاری سعی دارند عادت به سیگار کشیدن را ترک کنند. محققان می گویند که سیاستهای کنترل دخانیات حتی به سیگاریهای دو آتشهای که مشکل روانی دارند نیز در ترک کردن سیگار کمک میکند.
تحقیق جدیدی نشان میدهد که سیگاریهای سرسخت بیشتری نسبت به گذشته سعی دارند این عادت بد را ترک کنند.
مارگارت کولیک، نویسنده این مطالعه و استاد فوق دکترا در مرکز تحقیق و آموزش کنترل تنباکو در دانشگاه کالیفرنیا، سانفرانسیسکو میگوید: «اگرچه این افراد بیش از جمعیت معمولی سیگار میکشند اما سیگاریهایی که مشکلات روانی دارند، در مقایسه با گذشته کمتر سیگار میکشند و بیشتر سعی دارند آن را ترک کنند، در نتیجه میزان کلی سیگار کشیدن کاهش یافته است.»
کولیک میگوید: «این نشان میدهد که با سیاستهای موثر کنترل دخانیات، حتی سیگاریهای سرسخت نیز به مرور زمان نرم خواهند شد.»
محققان برای این مطالعه، اطلاعات سلامت افراد را از ادارهی آمار ایالات متحده تجزیهوتحلیل کردند. از حدود ۱۲۰ هزار فرد سیگاری در مورد عادت روزانهی سیگار کشیدنشان و هرگونه تلاشی که در ۱۲ ماه گذشته (حتی برای یک روز) انجام داده بودند، سوال پرسیده شد.
همچنین این بررسی ،اطلاعاتی در مورد وضعیت روانی این شرکتکنندگان جمعآوری کرد. محققان سپس این افراد سیگاری را براساس مشکل ذهنی شان به ۳ گروه تقسیم کردند: بدون اختلال، اختلال متوسط و اختلال روانی جدی.
از سال ۱۹۹۷ تا ۲۰۱۵ تعداد سیگاریهای مصرفی افراد هر ۳ گروه، بطور قابل توجهی کاهش یافت. تعداد سیگارهایی که افراد حاضر در گروه بدون اختلال در هر روز میکشیدند، از ۱۶ به ۱۱ نخ کاهش یافت. مصرف سیگار روزانه در میان سیگاریهای گروه با اختلال روان یبالا نیز از ۱۹٫۶ به ۱۴٫۵ کاهش یافت.
در هر ۳ گروه، تعداد سیگاریهایی که سعی داشتند سیگار را ترک کنند، افزایش یافت اما این افزایش در میان سیگاریهایی که بیشترین اختلال روانی را داشتند، از همه بیشتر بود.
استنتون گلانتز، نویسندهی ارشد این تحقیق و مدیر مرکز کنترل دخانیات در UCSF می گوید: «نتایج حاصل مبنی بر اینکه سیگاریهای حاضر در گروه اختلال روانی جدی، بیشترین تلاشها را برای ترک سیگار کردهاند، نشان میدهد که اگرچه این افراد با انگیزهاند و تمایل به ترک سیگار دارند اما برای ترک موفقیتآمیز این عادت بد به کمک بیشتری نیاز دارند.»
او میافزاید: «این نشان میدهد که ما باید ارائهدهندگان خدمات بهداشت روان را تشویق کنیم که وابستگی به دخانیات را به همراه سایر مشکلات درمان کنند.»
گلانتز میگوید: «برخلاف باور عموم، درمان اعتیاد به نیکوتین باعث پیچیده شدن درمان سوء مصرف سایر مواد یا مشکلات سلامت روانی نمیشود و در واقع مشخص شده که باعث بهبود نتایج افراد در ریکاوری و درمان سوء مصرف مواد میشود. حتی سیگاریهایی که بیشترین اختلال روانی را دارند، میتوانند با کمک مناسب سیگار را با موفقیت ترک کنند.»
محققان اضافه میکنند که یافتههای آنها نشان میدهد سیاستهای کنترل دخانیات حتی روی سیگاریهای سرسخت نیز تأثیر میگذارد و دیدگاه صنعت دخانیات مبنی بر اینکه تنها راه برای کنترل مصرف تنباکو، فراهم کردن محصولات کمضررتر مانند سیگارهای الکترونیکی است را به چالش میکشد.
این یافتهها در ۱۰ اکتبر در مجلهی طب پیشگیری آمریکا منتشر شد.
- University of California, San Francisco, news release, Oct. 10, 2017
- medlineplus
- HealthDay
منبع تصاویر
- knom
- assets.nydailynews
نظرات کاربران