سایت پزشکی و مجله سلامتی راستینه

تاثیر سر و صدای سیستم حمل و نقل بر شنوایی!

سر و صدای سیستم حمل و نقل عمومی می تواند در دراز مدت موجب آسیب های شنوایی شود.

تحقیقات جدید هشدار می دهند که هرچند مسافران هر روزه معمولا در معرض میزان سر و صدای توصیه شده قرار دارند، قرارگیری مکرر در معرض سر و صدای گاه و بی گاه بلند می تواند در طول زمان به شنوایی آسیب برساند.

 

سر و صدای سیستم حمل و نقل

دکتر وینسنت لین نویسنده این پژوهش گفت: “ما در حال حاضر درک می کنیم که قرار گرفتن در معرض سر و صدای بیش از حد به آسیب شناسی های سیستمیک چشمگیر، مانند افسردگی، اضطراب، افزایش خطر بیماری های مزمن و افزایش خطر تصادف، منجر میشود.”

لین، متخصص گوش و حلق و بینی و دانشیار در دانشگاه تورنتو گفت: “اثبات شده است که قرار گیری در معرض سر و صدای شدید و کوتاه مدت، همانند مواجهه طولانی تر و با شدت کمتر زیان آور است.”

وی خاطرنشان کرد: “این مطالعه ابتدا به بررسی و اندازه گیری میزان سر و صدایی که افرادی در طول سفرهای روزانه خود با آن مواجه میشوند، پرداخت.”

برای مطالعه خود، لین و همکارانش به بررسی تاثیر قرارگیری در معرض سر و صدا روی شنوایی در میان مسافران هر روزه در مترو، تراموا و اتوبوس شهری، و همچنین در حین راه رفتن، دوچرخه سواری یا رانندگی، پرداختند.

محققان برای تعیین این میزان، “دوزیمترهای نویز” پوشیدنی (ابزاری برای سنجش نویز) که سطوح سر و صدا در حدود ۲ اینچ از گوش ها را اندازه گیری میکند، را نظارت کردند.

تقریبا ۲۰ درصد از بلندترین صداهای ثبت شده در سیستم قطار شهری بیش از ۱۱۴ دسیبل بود. آژانس حفاظت از محیط زیست یادآور می شود که قرار گرفتن در معرض نویز ۱۱۴ دسیبل به مدت بیش از ۴ ثانیه می تواند به شنوایی آسیب برساند.

این مطالعه در ادامه می گوید: یک و پنجم بلندترین صداهای ثبت شده در خیابان های ماشین رو بیشتر از ۱۲۰ دسی بل بود. آژانس حفاظت از محیط زیست می گوید که قرارگیری در معرض این سطح از سر و صدا به مدت بیش از ۲۰ ثانیه می تواند به شنوایی آسیب برساند.

 

سر و صدای سیستم حمل و نقل

محققان تأکید کردند که مطالعه آنها ارتباط علت و معلولی بین میزان نویز و کاهش شنوایی را اثبات نمی کند. با این حال، آنها نتیجه گرفتند که سطوح بلندترین صداها و یا حداکثر سطح صدای ثبت شده در حمل و نقل از محدوده توصیه شده قرار گرفتن در معرض سر و صدا توسط آژانس حفاظت از محیط زیست، فراتر است.

محققان دریافتند قرار گرفتن در معرض سر و صدا در هنگام دوچرخه سواری به طور ویژه بالا بود، اما تمام صداهای پیک بیش از ۱۱۷ دسی بل بود. با توجه به آژانس حفاظت از محیط زیست، دو ثانیه یا بیشتر قرار گرفتن در معرض این سطح نویز می تواند به شنوایی آسیب برساند.

در مجموع، این مطالعه تعیین کرد که سطوح قرارگیری در معرض سر و صدا از توصیه های آژانس حفاظت از محیط زیست، ۹درصد از زمان حضور در سیستم مترو، ۱۲ درصد از زمان حضور در اتوبوس و ۱۴ درصد از زمان حین دوچرخه سواری، فراتر رفته اند.

این نتایج اخیرا در مجله گوش و حلق و بینی منتشر شده اند.

لین گفت در نشست خبری گفت، “ما در مجموع از مقدار متوسط قرار گیری مسافران هر روزه در معرض سر و صدا به ویژه شدت سر و صدا، نه تنها در قطارها بلکه در اتوبوس ها هم تعجب کردیم”. “برنامه ریزان باید در برنامه ریزی های آینده برای فضاهای عمومی و راه های حمل و نقل عمومی به این مسئله توجه بیشتری داشته باشند.”

مقاله مرتبط : ۹ علت احتمالی بسیار جدی در بروز وزوز گوش!

 

منابع

  • Journal of Otolaryngology — Head & Neck Surgery, news release, Nov. 22, 2017
  • HealthDay
  • medlineplus

منبع تصاویر 

  • media.healthday
  • news.cgtn
  • static.dailymirror

 

 

خواندن مطالب زیر به شما پیشنهاد می شود

زیبایی

فرآیند کویتیشن اولتراسوند

آیا کویتیشن اولتراسوند در از بین‎ بردن چربی مؤثر است؟

اطلاعات پزشکی

علائم رینوفیما

رینوفیما چیست؟

پوست و مو

درمان آکنه

آکنه چگونه درمان می‌شود؟

سلامت عمومی

نتایج آزمایش

چگونه آزمایش های خود را متوجه شویم؟

زیبایی

انجام جراحی زیبایی

هرآنچه که باید از جراحی زیبایی بدانید

اطلاعات دارویی

دپاکین

دپاکین چیست؟

اطلاعات پزشکی

بیماری لوپوس

بیماری لوپوس را جدی بگیرید

اطلاعات پزشکی

کمبود وزن

علل و درمان کمبود وزن

اطلاعات دارویی

اطلاعات مهم درباره فلوکستین

از فلوکستین بیشتر بدانید

نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *