سایت پزشکی و مجله سلامتی راستینه

تاثیر تبلیغات مواد غذایی در تلویزیون بر مغز کودکان

تبلیغات مواد غذایی به طور ناخودآگاه وارد مغز خردسالان میشود.

خبر امیدوار کننده این است که قانون ممنوعیت تبلیغ خوراکی های ناسالم در تلویزیون ایران اجرا می شود.

 

تاثیر تبلیغات مواد غذایی

مطالعه ای که محققان در دانشگاه دارتموث انجام دادند، نشان میدهد، کودکان در سنین پیش از دبستان تاثیرپذیر هستند، بنابراین تعجب برانگیز نیست که بشنوید تبلیغات مواد غذایی در تلویزیون روی پرخوری و مصرف کالری های غیرضروری آنها تاثیر میگذارند.

این مطالعه کوچک، که در مجله Pediatrics منتشر شده است، نشان می دهد که تبلیغات مواد غذایی که خردسالان در تلویزیون در هنگام تماشای نمایش های مورد علاقه خود مشاهده می کنند، می توانند آنها را تحریک کنند حتی زمانی که گرسنه نباشند پرخوری کنند.

طبق نظر نویسنده اصلی این تحقیق، جنیفر اموند، این تحقیق به نوبه خود برای اندازه گیری تأثیری که تبلیغات مواد غذایی بر روی عادات تغذیه ای کودکان در سنین پیش از دبستان دارند، اولین تحقیق است. اکثر مطالعات انجام شده تا این لحظه عمدتا بر تاثیر تبلیغات مواد غذایی روی کودکان در سنین مدرسه و یا کودکان بزرگتر متمرکز شده بودند، اما ایموند می گوید که مواد غذایی ناسالمی که در تلویزیون تبلیغ میشوند، کودکان را از دو سالگی تحت تاثیر قرار میدهند.

وی توضیح می دهد:”به طور کلی، تحقیقات ما نشان می دهند که قرار گرفتن در معرض تبلیغات مواد غذایی می تواند روی رفتارهای تغذیه ای خردسالان تاثیر بگذارد، این تبلیغات موجب میشوند کودکان به سیگنال های خارجی به جای گوش دادن به سیگنال های سیری و گرسنگی داخلی خود واکنش نشان دهند. چنین واکنشی می تواند کودکان را به سمت عادات غذایی ناسالم که باعث چاقی می شوند، سوق دهد. ”

هر چقدر کودکان سن کمتری دارند بیشتر تحت تاثیر قرار میگیرند.

 

میان برنامه تبلیغات مواد غذایی

برای این مطالعه، برای ۶۰ کودک ۲ تا ۵ ساله، یک بخش ۱۴ دقیقه ای از کارتون مورد علاقه کودکان نشان داده شد. نیمی از بچه ها این بخش را با میان برنامه تبلیغات مواد غذایی تماشا کردند، در حالی که نیمی دیگر این کارتون را که با میان برنامه ترکیبی از آگهی های دیگر تماشا می کردند.

قبل از نشان دادن کارتون، هم یک میان وعده شیرین و هم یک میان وعده شور در اختیار کودکان قرار داده شد. اسنک های شور مشابه اسنک هایی بودند که در تبلیغات مواد غذایی برای برخی از کودکان، نشان داده شدند.

محققان دریافتند کودکانی که این بخش را با تبلیغات مواد غذایی تماشا می کنند، به طور متوسط نسبت به کودکانی که این بخش را با تبلیغات بخش های دیگر تماشا میکنند، ۳۰ کالری بیشتر در میان وعده ها مصرف می کنند.

علاوه بر این، کودکانی که تبلیغات مواد غذایی را تماشا می کردند، بیشتر از میان وعده های شور تبلیغ شده نسبت به میان وعده های شیرین مصرف کردند. کودکان حتی در صورتی که پیش از این هرگز اسنک های شور را نخورده بودند، اما آنها را خوردند.

والدین گزارش دادند که کودکان حدود یک ساعت در روز تلویزیون تماشا می کنند. اگر هر یک ربع ساعت ۳۰ کالری اضافی مصرف کنند، ۱۲۰ کالری اضافی در روز دریافت میکنند.

اموند می گوید:”این مسئله تعجب برانگیز بود زیرا نشان داد که تبلیغات مواد غذایی می توانند تاثیری قدرتمندی بر رفتارهای تغذیه ای در سن کودکی داشته باشند.”

این مطالعه نتیجه گیری می کند:”یافته ها نشان می دهند که قرار گرفتن در معرض آگهی های مواد غذایی میتواند سبب رفتارهای پرخوری در میان خردسالان شود.”

دکتر آلیسون استاکوکیس، متخصص اطفال در مرکز پزشکی کودکان کوهن در نیو هید پارک، در نیویورک گفت: “ما پیش از این میدانستیم که تماشای تلویزیون تاثیر محیطی مهمی در بروز چاقی به شمار میرود. كودكانی كه بیشتر تلویزیون تماشا می كنند احتمال بیشتری دارد كه اضافه وزن داشته باشند. کودکانی که در اتاق خواب خود تلویزیون دارند بیشتر احتمال دارد اضافه وزن داشته باشند.”

مقاله مرتبط : اختلال پرخوری چیست ؟

 

تعلیم کودکان به پرخوری از طریق تبلیغات تلویزیونی

تعلیم کودکان به پرخوری از طریق تبلیغات تلویزیونی

خوردن ۱۲۰ کالری اضافی در روز می تواند به اندازه کافی برای سلامتی کودکان در دنیای امروزه مضر باشد، اما جنبه دیگری در این مطالعه وجود دارد که نشان میدهد این مسئله شاید در درازمدت خطرناک تر باشد. اموند می گوید که تبلیغات اسنک ها در تلویزیون یک پیام مضر را ارسال می کند که ناخودآگاه به مغز های در حال رشد کودکان وارد می شود.

وی توضیح می دهد: “این تبلیغات کودکان را آموزش می دهد تا به سیگنال های گرسنگی خود اعتماد نکنند. صنعت غذایی در امریکا خود تنظیم کننده است. ما باید به نفع مقررات صحبت کنیم.”
به عنوان مثال، اموند اشاره می کند که قانونی در انگلیس از بازاریابی مواد غذایی برای کودکان جلوگیری می کند. ( این قانون در ایران نیز اجرا میشود و این خبر برای قانون ممنوعیت تبلیغ خوراکی های ناسالم در تلویزیون ایران امیدوار کننده است.) اما از آنجایی که چنین قانونی در امریکا وجود ندارد، اموند می گوید والدین باید در خصوص محافظت از چشم ها، مغز و عادات غذایی فرزندان خود موثر باشند. والدین باید در منزل، با نظارت بر تماشای تلویزیون کودکان، مشکل را حل کنند.

دانا آنجلو وایت، متخصص تغذیه و دندانپزشکی در دانشگاه کوینجیپا در کانتیکت افزود: “باید تلاش کرد خوردن غذا و میان وعده به صورت خانوادگی انجام شود و به جای اینکه حواس افراد به تماشای تلویزیون پرت شود روی گفتگو تمرکز کنند. صرف نظر از نوع برنامه ای که تلویزیون نشان میدهد، زمان تماشای تلویزیون باید در طول زمان خوردن وعده غذایی و میان وعده محدود شود.”

مقاله مرتبط : برای چاقی کودکمان چه کنیم؟ عوارض چاقی کودکان چیست؟

 

منابع

  • CNN
  • HealthDay
  • Healthline
  • naturalsociety

منبع تصاویر 

  • videoadvertisingnews
  • littlevivekananda
  • poshtiger

 

خواندن مطالب زیر به شما پیشنهاد می شود

کتابخانه راستینه

موسی بن میمون

نظرات جنسی ابن میمون در مصر

اختصاصی

اختلال پرخوری یا پراشتهایی روانی؟

اختلال پرخوری چیست ؟

تغذیه و تناسب اندام

۲۰ کیلوگرم کاهش وزن

۲۰ کیلوگرم کاهش وزن در ۶ ماه

رانینگ تایتل

برنامه غذایی منظم

با این ۱۰ نکته اثبات شده به متابولیسم بدنتان سرعت ببخشید!

تغذیه و سلامتی

غذا خوردن سالم در سفر

۶ راه برای غذا خوردن سالم در سفر

تغذیه و تناسب اندام

یک راه حل ساده و شگفت انگیز برای جلوگیری از پرخوری!

تغذیه و سلامتی

خوردن تنقلات در حال تماشای تلویزیون

۱۴ روش شگفت انگیز مقابله با پرخوری در خانه

اخبار

تغذیه بهتر در دوران بزرگسالی

تغذیه بهتر در دوران بزرگسالی، سلامت بهتر در دوران پیری

اخبار

غذا خوردن

غذا خوردن و تحریک هورمون های مربوط به احساس لذت

نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *