سایت پزشکی و مجله سلامتی راستینه

۵ مورد از بهترین سوپرفودها، برای درمان دیابت که باید مصرف کنید!

با اینکه ما در یک فرهنگ دارو مدار و پر از قرص و مکمل زندگی می‌کنیم، اما هر روز تعداد بیشتری از افراد به این مسئله پی می‌برند که غذا درواقع بهترین داروی ماست. در ۹۰ درصد از تمام بیماری‌های مزمن و دژنراتیو، رژیم غذایی نامناسب علت مستقیم یا یک عامل بسیار مهم است.

این مورد برای دیابت نوع ۲ کاملا صادق است. هیچ مرحله‌ای از دیابت نوع ۲ وجود ندارد که اعمال تغییرات رژیمی در آن تأثیری نداشته باشد و هر چه این تغییرات زودتر اعمال شوند، پیشرفت قابل‌توجه‌تری در سلامتی اتفاق خواهد افتاد.

 

دیابت

سوپرفودهایی برای درمان دیابت

چند تغییر ساده در عادات غذایی بیمار درواقع می‌تواند دیابت نوع ۲ را طوری معکوس کند که تمام عملکردهای متابولیکی ازجمله تولید انسولین بدن به حالت عادی برگردند.

از مصرف غذاها و نوشیدنی‌هایی که قند خون را بشدت بالا می‌برند و پاسخ انسولین را تحریک می‌کنند (شیرینی‌ها، نوشابه‌ها، آبمیوه‌ها، کربوهیدرات‌های تصفیه‌شده، نان‌ها، کیک‌ها، چیپس‌ها ، غذاهای تجاری برپایه‌ی غلات که بشدت فراوری شده‌اند مانند غلات صبحانه) اجتناب کنید. مصرف بیش‌ازحد اینها می‌تواند باعث دیابت نوع ۲ شود و حتی مقادیر کمی از آنها، این بیماری را بدتر خواهد کرد.

شروع به خوردن غذاهایی کنید که آسیبی که مقاومت به انسولین و دیابت بر بدن‌تان وارد کرده‌اند را ترمیم می‌کنند. این کار را با در پیش گرفتن یک رژیم غذایی ضدالتهابی انجام دهید، چون التهاب یکی از علل ریشه‌ای دیابت است (التهاب، سلول‌های بتای تولیدکننده‌ی انسولین در پانکراس را نابود می‌کند). سعی کنید در این رژیم، مقدار زیادی از سوپرفودهای زیر را جای دهید. ۵ مورد از آنها از این قرار اند:

 

روغن زیتون فوق‌بکر (EVOO)

روغن زیتون فوق‌بکر (EVOO)

اگر شما دیابت یا پیش‌دیابت دارید، کنترل کردن قند خون‌تان می‌تواند تأثیر زیادی روی حال‌تان بگذارد و این روغن فوق‌العاده می تواند واقعا به شما کمک کند. مطالعه‌ی سال ۲۰۰۶ که در سالنامه‌ی طب داخلی منتشر شد، افراد را در یک رژیم غذایی کم‌چرب، یک رژیم مدیترانه‌ای با تأکید بر EVOO یا یک رژیم غذایی مدیترانه‌ای با تأکید بر آجیل قرار داد. آنهایی که روغن زیتون و آجیل بیشتری دریافت کردند، سطوح قند خون بسیار پایین‌تری نسبت به افراد حاضر در گروه رژیم کم‌چرب داشتند.

EVOO به لطف آنتی‌ اکسیدان‌های قدرتمندش به نام اولئوکانتال (که مسئول طعم تند و فلفلی روغن زیتون است)، التهاب را که یکی از علل ریشه‌ای دیابت است، کاهش می‌دهد.

تحت کنترل نگه داشتن التهاب برای التیام و معکوس کردن روند پیش دیابت و دیابت نوع ۲ ضروری است. مطالعه‌ی اشاره‌شده در بالا همچنین دریافت که رژیم غذایی روغن زیتون، پروتئین واکنشی C – یک نشانگر از التهاب سیستمیک – را کاهش می‌دهد.

 

پیاز

پیاز یکی از منابع عالی برای ماده‌ی معدنی کمیاب کروم است. کروم، تأثیر بسیار مثبتی روی سطوح گلوکز خون می‌گذارد. تحقیقات نشان می‌دهد که کروم به بدن شما کمک می‌کند بطور موثرتری از انسولین استفاده کند، سطوح قند خون را ثابت نگه می‌دارد و نیاز به مصرف داروهای دیابت را کاهش می دهد.

کمبود کروم و دیابت معمولا باهم همراه هستند. این مسئله اصلا تعجب‌آور نیست چون علائم کمبود کروم (مانند سطوح غیرقابل‌کنترل گلوکز، انسولین، تری‌گلیسیرید و کلسترول بالا) شبیه علائم پیش‌دیابت هستند.

یک مطالعه‌ی اخیر که در بیوشیمی منتشر شد، نشان می‌دهد که کروم، یک تشدیدکننده‌ی انسولین است؛ یعنی انسولین شما را موثرتر می کند. این یک مزیت بزرگ برای افرادی است که دچار مقاومت به انسولین یا دیابت کامل هستند.، چون کروم باعث می‌شود که نیاز شما به انسولین خود بدن‌تان (یا دوز انسولین‌تان) برای نرمال کردن سطوح قند خون کاهش یابد.

یک فنجان پیاز خام (حدود نصف فنجان پیاز پخته) به شما ۲۴ میکروگرم از مقدار کروم توصیه‌شده (۲۵ تا ۳۵ میکروگرم) را می‌دهد بنابراین یک دسته‌ی بزرگ پیاز را سرخ کنید، مقداری سیر و گیاهان معطر به آن اضافه کنید و آن را در سالادها، سوپ‌ها و فریتاتا بریزید یا در انواع برگر از آن استفاده کنید.

دارچیندارچین

به احتمال زیاد شما در کابینت آشپزخانه‌تان دارچین دارید اما احتمالا هرگز به آن بعنوان یک دارو فکر نکرده‌اید. با این حال دارچین از دوران باستان به عنوان دارو بکار می‌رفته است.

این ادویه‌ی محبوب در مصر باستان، چین و هند برای مصارف آشپزی و دارویی مورداستفاده قرار گرفته است. ثابت شده که دارچین به پایین آمدن سطوح گلوکز خون در افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ کمک می‌کند و حتی مقدار انسولین تولیدشده در بدن را افزایش می‌دهد.

یک مطالعه که در سال ۲۰۰۳ در مجله‌ی مراقبت دیابت منتشر شد، نگاهی به ۶۰ مرد و زن با دیابت نوع ۲ انداخت که قرص‌های دیابت مصرف می‌کردند. شرکت‌کنندگان به مدت ۴۰ روز، ۱، ۳ یا ۶ گرم دارچین cassia یا یک دارونما به شکل کپسول دریافت کردند.

بعد از این مدت، سطوح گلوکز خون بین ۱۸ و ۲۹ درصد در هر ۳ گروهی که دارچین مصرف کرده بودند، کاهش یافت. همچنین سطوح قند خون شرکت کنندگانی که کمترین میزان دارچین (۱ گرم) را دریافت کرده بودند، تا ۲۰ روز پس از قطع مصرف آن همچنان پایین بود.

 

سبزیجات برگ‌دار سبز تیره

سبزیجات برگ‌دار سبز تیره، کالری و کربوهیدرات بسیار پایینی دارند و حاوی مقدار خوبی از ویتامین C، فیبر نامحلول و مقدار زیادی کلسیم هستند. تمام این مواد مغذی برای افراد دیابتی مفید هستند چون تقریبا هیچ تأثیری روی سطح قند خون نمی گذارند.

مطالعات نشان می‌دهند که سبزیجات برگ‌دار، خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ را کاهش می‌دهند. برای پیشگیری یا کمک به کنترل دیابت، مطمئن شوید که روزانه ۲ وعده سبزیجات برگ‌دار تیره مانند اسفناج، کلم کیل، چغندر برگی، کولارد سبز، برگ خردل و سایر سبزیجات برگ‌دار را مصرف می‌کنید.

 

آجیلآجیل

این نابودکننده‌های کوچک دیابت، سرشار از چربی‌های سالم، ویتامین‌ها و مقدار زیادی مواد معدنی هستند. اگر پیش‌‌دیابت دارید یا می‌خواهید از دیابت نوع ۲ پیشگیری کنید، خوردن آجیل، خطر ابتلای شما را کاهش خواهد داد. اگر در حال حاضر دیابت دارید، مصرف آجیل به شما کمک می‌کند وزن و قند خون‌تان را کنترل کنید.

مقاله مرتبط : رژیم غذایی اسیدی باعث افزایش خطر ابتلا به دیابت می شود!

 

سایت پزشکی و مجله سلامتی راستینه

منابع

  • foodmatters

منبع تصاویر 

  • baumancollege
  • paleoplan
  • thespruce
  • medicalnewstoday

خواندن مطالب زیر به شما پیشنهاد می شود

ریپورتاژ

سیب و کره بادام زمینی

۸ غذای سالم که خوردن آنها بهتر از مصرف تنقلات ناسالم است

اطلاعات پزشکی

واریس

درمان‌های جدید واریس

زیبایی

انجام لیزر لیپولیز

لیزر لیپولیز چیست و چگونه عمل می‌کند؟

زیبایی

فرآیند کویتیشن اولتراسوند

آیا کویتیشن اولتراسوند در از بین‎ بردن چربی مؤثر است؟

تغذیه و سلامتی

کاهش سریع وزن

کاهش سریع وزن

پوست و مو

روش درمانی شاک‌ویو‌‌تراپی در کاهش سلولیت

درمان سلولیت با شاک‌ویو‌‌تراپی

تغذیه و سلامتی

رژیم غذایی با کربوهیدرات پایین

رژیم‌هایی با پروتئین بالا و کربوهیدرات پایین

تغذیه و سلامتی

کاهش وزن بدون رژیم‌های سخت

با اصول تغذیه و رژیم‌درمانی بیشتر آشنا شوید

زیبایی

انواع روش‌های پیکرتراشی غیرتهاجمی

انواع روش‌های پیکرتراشی غیرتهاجمی

نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *