سعی کنید شب ها زخمی نشوید!
تحقیقات نشان می دهد، زخم هایی که طی روز ایجاد می شوند، دو برابر سریع تر از زخم های شبانه بهبود می یابند.
ناتانیل هیل و همکارانش در آزمایشگاه زیست شناسی مولکولی در کمبریج انگلستان طی تحقیق بر روی تاثیر ساعات روز بر بهبود جراحات ،دریافتند ژن ها در نوعی از سلول های پوستی درجریان شبانه روز فعال می شوند و یا از فعالیت دست می کشند. این سلول ها، فیبروبلاست ها نامیده می شوند که به جوش خوردن زخم پس از بریدگی پوست کمک می کنند و برخی از ژن هایی که فعالیت مختلفی طی روز دارند، همان هایی هستند که به کنترل این روند کمک می کنند.
تیم تحقیق که از تغییرات شبانه روز در فعالیت های ژن ها شگفت زده شده بود، تصمیم به تجزیه و تحلیل داده های جمع آوری شده توسط متخصصین واحد جراحات سوختگی دانشگاه منچستر، انگلستان گرفت. آنها دریافتند که به طور متوسط زخم های روز بسیار سریع تر – تنها در ۱۷ روز، در مقایسه با ۲۸ روز برای سوختگی های مشابه پایدار در شب- بهبود می یابند.
هیل می گوید: “ما متوجه شدیم که سرعت بهبود زخم های شما بستگی به زمانی از روز دارد که زخمی می شوید. بهبود زخم در روز می تواند ۶۰ درصد سریع تر رخ دهد.”
حرکت سلول ها
پس از بریدگی پوست سلول های فیبروبلاست، خود را به عضله زخمی می رسانند و با تشکیل یه شبکه،کمک می کنند سلول های پوستی به محل زخم بروند، رشد کنند، و آسیب دیدگی را بهبود بخشند. قبل از تبدیل شدن به سوختگی، در ابتدا تیم هیل طی آزمایش روی موش ها متوجه شد که فیبروبلاست ها در دوره معمولی بیداری موش ها دو برابر سریع تر نسبت به دوره خواب آن ها به محل جدید زخم می روند.
به نظر می رسد این موضوع به این دلیل باشد که گروهی شامل حدود ۳۰ ژن در طول ساعات بیداری بیش تر فعالیت می کنند. این ژن ها به کنترل آکتین -پروتئینی که توسط سلول های فیبروبلاست برای حرکت استفاده می شود- کمک می کنند.
تیم هیل فکر می کند که بهبودی ممکن است با دوره شبانه روزی در پستانداران ارتباط داشته باشد؛ زیرا احتمال آسیب دیدن ما در بخش فعال روزمره بیشتر است. به گفته هیل این نتیجه گیری ممکن است از نظر پزشکی مفید باشد. اگر تاثیر داروها می توانند به وضعیت “روز” بستگی داشته باشد، ممکن است طی روز سریع تر تاثیر بگذارند.
به گفته درک-جان دیک از دانشگاه ساری انگلستان “این تحقیق به مجموع شواهد اضافه می کند که “زمان روز “یا” دوره شبانه روزی” در پزشکی مهم است. سوال این است که چگونه می توانیم از این دانش استفاده کنیم و این که آیا این موضوع می تواند درمان بالینی را تغییر دهد و به بیماران کمک کند. ”
- newscientist
منبع تصاویر
- sinapress
- cff2.earth
- newsmax
نظرات کاربران