سایت پزشکی و مجله سلامتی راستینه

موارد استفاده و عوارض لوزارتان

لوزارتان متعلق به یک دسته از داروهای مسدود کننده به نام گیرنده های آنژیوتنسین (ARB ها) است. این دارو با شل کردن رگ های خونی اثر خود را میگذارد بنابراین خون می تواند به راحتی جریان یابد.

موارد مصرف لوزارتان

موارد مصرف لوزارتان

از لوزارتان برای درمان فشار خون بالا (هایپرتنشن) و برای محافظت از کلیه ها از آسیب به دلیل دیابت استفاده می شود. همچنین برای کاهش خطر سکته مغزی در بیماران مبتلا به فشار خون بالا و بزرگ شدن قلب استفاده میشود. کاهش فشار خون بالا به جلوگیری از سکته مغزی، حمله قلبی و مشکلات کلیوی کمک می کند.

 

موارد مصرف لوزارتان

نحوه مصرف لوزارتان پتاسیم

قبل از شروع مصرف لوزارتان، و هر زمان که مصرف مجدد آن، در صورت وجود بروشور اطلاعات بیمار آن را بخوانید. اگر سوالی دارید، از پزشک یا مسئول داروخانه بپرسید.

این دارو را به صورت خوراکی طبق دستور پزشک، معمولا یک بار در روز همراه با غذا یا بدون غذا مصرف کنید. دوز دارو براساس وضعیت پزشکی و پاسخ به درمان تعیین میشود.

اگر از شکل مایع این دارو استفاده می کنید، بطری را قبل از هر بار مصرف تکان دهید. دوز دقیق را با استفاده از دستگاه اندازه گیری /قاشق مخصوص اندازه گیری کنید. برای این کار از قاشق خانگی استفاده نکنید زیرا ممکن است دوز صحیح را دریافت نکنید.

این دارو را به طور منظم مصرف کنید تا بیشترین بهره را از آن ببرید. به منظور کمک برای عدم فراموشی، هر روز آن را در همان زمان مصرف کنید. مهم است که مصرف این دارو را ادامه دهید حتی اگر احساس خوبی داشته باشید. اکثر افراد مبتلا به فشار خون بالا احساس بیماری نمی کنند.

اگر وضعیت شما بهبود نیافت و یا بدتر شد (به عنوان مثال، میزان فشار خون شما بالا باقی ماند)، به پزشک خود اطلاع دهید.

 

عوارض جانبی لوزارتان

عوارض جانبی لوزارتان

با مصرف این دارو سرگیجه و احساس سبکی سر ممکن است رخ دهد چرا که بدن شما باید خود را با دارو تنظیم کند. اگر هر یک از این عوارض همچنان ادامه داشت یا بدتر شد، به سرعت به پزشک یا داروساز خود بگویید.

برای کاهش خطر سرگیجه و سبکی سر، هنگام بلند شدن از موقعیت نشسته یا دراز کشیده، به آرامی بلند شوید.

به یاد داشته باشید که پزشک شما این دارو را بدین دلیل تجویز کرده است که نفع آن را بیشتر از خطر عوارض جانبی آن در نظر گرفته است. بسیاری از افراد با مصرف این دارو عوارض جانبی جدی ندارند.

اگر هر کدام از این عوارض جانبی بعید، اما جدی وجود داشته باشد، به پزشک خود اطلاع دهید: خستگی، علائم بالینی پتاسیم زیاد (مانند ضعف عضلانی، ضربان قلب آرام / نامنظم).

اگر چه لوزارتان ممکن است برای جلوگیری از مشکلات کلیوی و یا درمان افراد مبتلا به مشکلات کلیوی استفاده شود، همچنین ممکن است به ندرت باعث مشکلات کلیوی کلیه یا بدتر شدن آنها شود. در صورت مصرف لوزارتان، پزشک شما عملکرد کلیه را بررسی خواهد کرد. در صورتی که نشانه هایی از مشکلات کلیه مانند تغییر مقدار ادرار داشتید، به پزشک خود اطلاع دهید.

واکنش آلرژیک بسیار حساس به این دارو نادر است. با این حال، اگر متوجه علائم واکنش شدید آلرژیک، از جمله: بثورات پوستی، خارش / تورم (به ویژه صورت / زبان / گلو)، سرگیجه شدید و مشکل تنفس، شدید فورا به پزشک مراجعه کنید.

در این مقاله از راستینه ارائه لیست کاملی از عوارض جانبی احتمالی امکان پذیر نیست. اگر متوجه عارضه دیگری شدید که در بالا ذکر نشده است، با پزشک یا داروساز خود تماس بگیرید.

 

لوزارتان

موارد احتیاط

قبل از مصرف لوزارتان، اگر به این دارو حساسیت دارید، یا آلرژی دیگری دارید، به پزشک یا داروساز خود بگویید. این محصول ممکن است حاوی مواد غیر فعالی باشد که می تواند واکنش های آلرژیک و سایر مشکلات ایجاد کند. برای اطلاعات بیشتر با داروساز خود صحبت کنید.

قبل از استفاده از این دارو، پزشک یا داروساز را از سابقه پزشکی خود مطلع سازید، به خصوص سوابقی همچون: بیماری کبد، از دست رفتن آب و مواد معدنی (کم آبی).

این دارو ممکن است باعث سرگیجه شود. تا زمانی که مطمئن نشدید که می توانید فعالیت هایی که مستلزم هوشیاری هستند را با خیال راحت انجام دهید، از رانندگی و استفاده از ماشین آلات خودداری کنید.

این دارو ممکن است سطح پتاسیم شما را افزایش دهد. قبل از استفاده از مکمل های پتاسیم یا جایگزین های نمکی که حاوی پتاسیم هستند، با پزشک یا داروساز مشورت کنید.

قبل از انجام عمل جراحی، پزشک یا دندانپزشک خود را در مورد تمام محصولاتی که استفاده میکنید (از جمله داروهای تجویزی، داروهای بدون نسخه و محصولات گیاهی) مطلع سازید.

این دارو برای استفاده در دوران بارداری توصیه نمی شود زیرا خطر آسیب به جنین وجود دارد. برای جزئیات بیشتر با پزشک خود مشورت کنید.

اینکه آیا این دارو به شیر مادر وارد می شود یا نه، مشخص نیست. قبل از شیردهی با پزشک خود مشورت کنید.

 

تداخلات دارویی

تداخلات دارویی

همچنین به بخش موارد احتیاط مراجعه کنید.

تداخلات دارویی ممکن است باعث تغییر عملکرد داروها یا افزایش خطر ابتلا به عوارض جانبی جدی شود. این مقاله از راستینه شامل تمام تداخلات احتمالی دارو نیست. فهرستی از تمام محصولاتی که استفاده می کنید (از جمله داروهای تجویزی / غیر تجویزی و محصولات گیاهی) تهیه و آن را با پزشک و داروساز خود به اشتراک بگذارید. بدون تایید پزشک مصرف دارو را شروع یا متوقف نکنید و یا دوز داروها را تغییر ندهید.

برخی از محصولاتی که ممکن است با این دارو تداخل داشته باشند عبارتند از: آلیسیرن، لیتیوم، داروهایی که ممکن است سطح پتاسیم را در خون افزایش دهند (از جمله مهار کننده های ACE از جمله بنازپریل / لسیینوپریل، قرص های ضد بارداری حاوی دسپیرنون).

برخی از محصولات دارای مواد تشکیل دهنده ای هستند که می توانند فشار خون شما را افزایش دهند یا مشکلات قلبی شما را بدتر کنند. به مسئول داروخانه بگویید چه داروهایی مصرف میکنید و در مورد نحوه مصرف بی خطر داروها (به خصوص داروهای سرفه و سرماخوردگی، مکمل های رژیم غذایی یا NSAID ها مانند ایبوپروفن / ناپروکسن) سوال کنید.

 

مصرف دوز بالا یا اوردوز 

در صورتی که دوز بالایی مصرف گردد با مرکز مسمومیت یا اورژانس تماس گیرید. در تهران می توان با مرکز مسمومیت با شماره تلفن ۱۴۹۰ تماس بگیرید. ساکنان دیگر شهر ها می توانند با مرکز کنترل مسمومیت استانی یا اورژانس ۱۱۵ تماس بگیرند.

 

نکته های مهم

لوزارتان را به بقیه افراد جهت مصرف ندهید. این برخلاف قانون است. تست های آزمایشگاهی و یا پزشکی (مانند فشار خون، ضربان قلب، رشد در کودکان) ممکن است به صورت دوره ای برای نشان دادن پیشرفت شما و یا کنترل عوارض جانبی انجام شود. برای جزئیات بیشتر با پزشک خود مشورت کنید.

 

سایت پزشکی و مجله سلامتی راستینه

منابع

  • WebMD

منبع تصاویر 

  • images.yaoota
  • laboratoriochile
  • dred
  • bristol-labs
  • bkpionline

خواندن مطالب زیر به شما پیشنهاد می شود

اطلاعات پزشکی

حقایقی درباره هماتوم

حقایقی درباره هماتوم

زیبایی

عمل لیپوماتیک

از لیپوماتیک بیشتر بدانید

تغذیه و سلامتی

کاهش سریع وزن

کاهش سریع وزن

تغذیه و سلامتی

کاهش وزن بدون رژیم‌های سخت

با اصول تغذیه و رژیم‌درمانی بیشتر آشنا شوید

زیبایی

انواع روش‌های پیکرتراشی غیرتهاجمی

انواع روش‌های پیکرتراشی غیرتهاجمی

اطلاعات پزشکی

آماده شدن برای ملاقات با پزشک

هرآنچه که باید از توده‎ها و غدد لنفاوی بدانیم

پوست و مو

نتایج عمل لیپوساکشن با کمک فن‌آوری فراصوت

لیپوساکشن با کمک فن‌آوری فراصوت(Ultra_Z)

زیبایی

غبغب

غبغب و چگونگی رهایی از آن

اطلاعات پزشکی

رگ های عنکبوتی و رگ های واریسی

رگ‌های عنکبوتی و چگونگی درمان و پیشگیری از آنها

نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

  1. حم کدی گفت:

    خدا خیرتان بدهد. از اطلاعات اراائه شده نهایت استفاده به عمل خواهد آمد، ان شاءالله!