موارد استفاده و عوارض لتروزول
لتروزول برای درمان انواع خاصی از سرطان پستان (مانند سرطان پستان با گیرنده –هورمون مثبت) در زنان بعد از یائسگی استفاده میشود. لتروزول برای کمک به جلوگیری از بازگشت سرطان نیز مورد استفاده قرار میگیرد. برخی از انواع سرطانهای پستان به سرعت توسط هورمونی طبیعی به نام استروژن ایجاد میشوند. لتروزول مقدار استروژن بدن را کاهش میدهد و به کند شدن رشد این نوع تومور های پستان کمک میکند.
نحوه مصرف لتروزول
قبل از شروع مصرف لتروزول و هر بار مصرف مجدد، بروشور اطلاعات بیمار که توسط داروساز ارائه شده است را مطالعه کنید. اگر سوالی دارید، با پزشک یا داروساز مشورت کنید.
این دارو را به صورت خوراکی، معمولاً یکبار در روز همراه با غذا یا بدون غذا طبق دستور پزشک مصرف کنید.
دوز دارو بر اساس وضعیت پزشکی و پاسخ به درمان شما تعیین میگردد.
از این دارو به طور مرتب استفاده کنید تا بیشترین بهره را از آن ببرید. به منظور کمک برای یادآوری، هر روز آن را در یک زمان مصرف کنید.
از آنجا که این دارو میتواند از طریق پوست و ریهها جذب شود، زنان باردار نباید به این دارو دست بزنند و یا از گرد و غبار روی قرصها نفس بکشند. (به بخش موارد احتیاط نیز مراجعه کنید).
اگر وضعیت شما بدتر شد (مثلاً تودههای جدید در پستان ایجاد شدند)، به پزشک اطلاع دهید.
عوارض جانبی
با مصرف این دارو ریزش مو، درد مفصل / استخوان / عضلات، خستگی، عرق کردن غیر معمول، حالت تهوع، اسهال، سرگیجه و خواب آلودگی ممکن است رخ دهد. اگر هر کدام از این موارد ادامه پیدا کرد یا بدتر شد، به سرعت به پزشک یا داروساز خود اطلاع دهید.
به یاد داشته باشید که پزشک این دارو را بدین دلیل برای شما تجویز کرده است که نفع آن را بیشتر از خطر عوارض جانبی آن در نظر گرفته است. بسیاری از افرادی که از این دارو استفاده میکنند، عوارض جانبی جدی ندارند.
در صورت بروز هرگونه عارضه جانبی جدی، از قبیل: شکستگیهای استخوانی، تغییرات ذهنی / خلقی (مانند افسردگی، اضطراب)، تورم دستها / پاها، تاری دید، تهوع و استفراغ مداوم، خستگی غیر معمول، ادرار تیره، زردی چشم / پوست … فوراً به پزشک اطلاع دهید.
این دارو (و سرطان) به ندرت میتواند مشکلات جدی ناشی از لخته شدن خون (مانند حمله قلبی یا سکته مغزی) ایجاد کند. در صورتی که هر کدام از موارد زیر را تجربه کردید، فوراً باید تحت مراقبتهای پزشکی قرار گیرید: تنگی نفس ناگهانی، درد قفسه سینه / فک / دست چپ، سردرگمی، بالا آوردن خون همراه با سرفه، سرگیجه / غش کردن ناگهانی، درد / تورم / گرما در کشاله ران / ساق پا، سوزن سوزن شدن / ضعف / بی حسی در بازوها / پاها، مشکل در تکلم، ضعف در یک طرف بدن، تغییر دید، سردرد ناگهانی / شدید.
واکنش آلرژیک بسیار جدی به این دارو نادر است. با این حال، اگر متوجه علائم واکنش شدید آلرژیک شدید، بثورات، خارش / تورم (به خصوص در صورت / زبان / گلو / گردن)، سرگیجه شدید، مشکل تنفسی، فوراً به پزشک مراجعه کنید.
در این مقاله از راستینه، ارائه لیست کاملی از عوارض جانبی احتمالی امکان پذیر نیست. اگر متوجه عارضه دیگری شدید که در بالا ذکر نشده است، با پزشک یا داروساز خود تماس بگیرید.
موارد احتیاط
قبل از مصرف لتروزول، اگر به این دارو یا به آناستازول حساسیت دارویی دارید؛ یا اگر آلرژی دیگری دارید، با پزشک خود در میان بگذارید. این محصول ممکن است حاوی مواد غیر فعالی باشد که میتواند واکنشهای آلرژیک و سایر مشکلات ایجاد کند. برای اطلاعات بیشتر با داروساز خود صحبت کنید.
قبل از استفاده از این دارو، پزشک یا داروساز را از سوابق پزشکی خود مطلع نمایید، به خصوص سوابقی همچون: چربی خون بالا (کلسترول)، مشکلات استخوانی (مانند استئوپنی، پوکی استخوان)، سکته مغزی یا لختههای خون، بیماریهای قلبی (مانند درد قفسه سینه، حمله قلبی، نارسایی قلبی)، فشار خون بالا، مشکلات کلیوی، مشکلات کبدی.
این دارو ممکن است موجب سرگیجه یا خستگی شود و یا به ندرت دید شما را تضعیف کند. مصرف الکل یا ماری جوانا میتواند موجب تشدید سرگیجه یا خستگی شما شود. لذا ضمن درمان از رانندگی، استفاده از ماشین آلات یا هر کاری که مستلزم آرامش و یا بینایی است تا زمانی که بتوانید چنین کارهایی را با خیال راحت انجام دهید، خودداری نمایید. مصرف نوشیدنیهای الکلی را محدود کنید. اگر از ماریجوانا استفاده میکنید با پزشک خود در میان بگذارید.
قبل از انجام عمل جراحی، پزشک یا دندانپزشک را در مورد تمام محصولاتی که استفاده میکنید (از جمله داروهای تجویزی، داروهای بدون نسخه و محصولات گیاهی) مطلع نمایید.
این دارو در دوران بارداری نباید استفاده شود. ممکن است به جنین آسیب برساند. لتروزول به طور عمده در زنان بعد از یائسگی استفاده میشود. اگر اخیراً به دوران یائسگی رسیدهاید، در مورد نیاز به استفاده از فرمهای قابل اطمینان کنترل بارداری در هنگام مصرف این دارو و برای ۳ هفته پس از قطع درمان با این دارو با پزشک خود، صحبت کنید. از محصولات کنترل بارداری حاوی استروژن استفاده نکنید. برای جزئیات بیشتر با پزشک خود مشورت کنید. اگر باردار شدید یا فکر میکنید ممکن است باردار شوید، بلافاصله به پزشک خود اطلاع دهید. (همچنین به بخش نحوه مصرف همین مقاله مراجعه کنید).
مشخص نیست که آیا این دارو به شیر مادر منتقل میشود یا خیر. با توجه به خطر احتمالی برای شیرخوار، هنگام استفاده از این دارو و حداقل ۳ هفته پس از قطع درمان شیردهی توصیه نمیشود. قبل از شیردهی با پزشک خود مشورت کنید.
تداخلات دارویی
تداخلات دارویی ممکن است نحوه عملکرد داروها را تغییر دهند یا خطر ابتلا به بیماریهای جدی را افزایش میدهند. این مقاله شامل تمام تداخلات احتمالی دارو نیست. فهرستی از تمام محصولاتی که استفاده میکنید (شامل داروهای تجویزی / بدون نسخه و محصولات گیاهی) تهیه و آن را به پزشک یا داروساز ارائه دهید. بدون تأیید پزشک مصرف دارو را شروع یا متوقف نکنید و یا دوز داروها را تغییر ندهید.
برخی از محصولاتی که ممکن است با این دارو تداخل داشته باشند، عبارتند از: استروژنها (مانند اتینیل استرادیول، استروژن کونژوگه (پماد استرومارین))، مسدود کنندههای استروژن (مانند آناسترازول، تاموکسیفن).
مصرف دوز بالا یا اوردوز
در صورتی که دوز بالایی مصرف گردد با مرکز مسمومیت یا اورژانس تماس گیرید. در تهران می توان با مرکز مسمومیت با شماره تلفن ۱۴۹۰ تماس بگیرید. ساکنان دیگر شهر ها می توانند با مرکز کنترل مسمومیت استانی یا اورژانس ۱۱۵ تماس بگیرند.
نکته های مهم
لتروزول را به بقیه افراد جهت مصرف ندهید. این برخلاف قانون است. تست های آزمایشگاهی و یا پزشکی ممکن است به صورت دوره ای برای نشان دادن پیشرفت شما و یا کنترل عوارض جانبی انجام شود. برای جزئیات بیشتر با پزشک خود مشورت کنید.
این دارو میتواند خطر از دست رفتن تراکم استخوانی (پوکی استخوان) را افزایش دهد. با پزشک خود در مورد این خطر صحبت کنید و در مورد درمانهای موجود برای پوکی استخوان مشورت کنید. تغییرات شیوه زندگی که باعث کاهش خطر ابتلا به پوکی استخوان میشوند عبارتند از: تمرینات استقامتی، دریافت کلسیم و ویتامین D کافی، ترک سیگار و پرهیز از مصرف الکل.
- webmd
منبع تصاویر
- rxzone
- cipla
- elsevier
- crescentpharma
سلام کسی که میگرن بااورا داره می تونه برای بارداری ازین دارو استفاده کنه؟خطر نداره؟دکترم بهم داده