سایت پزشکی و مجله سلامتی راستینه

موارد استفاده و عوارض لورازپام

لورازپام برای درمان اضطراب استفاده می‌شود. لورازپام متعلق به یک دسته از داروهای شناخته شده تحت عنوان بنزودیازپین ها است که بر روی مغز و اعصاب (سیستم عصبی مرکزی) برای ایجاد آرامش عمل می‌کنند. این دارو با افزایش اثربخشی مواد شیمیایی طبیعی در بدن (GABA) عمل می‌کند.

نحوه مصرف لورازپام
نحوه مصرف لورازپام

قبل از شروع مصرف لورازپام و هربار مصرف مجدد آن، راهنمای دارویی ارائه شده توسط داروساز را بخوانید. اگر سوالی دارید، از پزشک یا داروساز خود بپرسید.

طبق دستور پزشک، این دارو را به صورت خوراکی همراه با غذا یا بدون غذا مصرف کنید. دوز دارو براساس وضعیت پزشکی، سن و پاسخ به درمان تعیین می‌شود.

طبق دستور پزشک، به طور مرتب از این دارو استفاده کنید تا از آن بیشترین بهره را ببرید. به منظور کمک برای یادآوری، هر روز در همان زمان (ها) از آن استفاده کنید.

این دارو ممکن است موجب واکنش‌های ترک شود، به خصوص اگر به طور منظم برای مدت زمان طولانی یا در دوزهای بالا (بیش از ۱-۴ هفته) مصرف شود یا در صورتی که سابقه مصرف الکل، سوء مصرف مواد یا اختلال شخصیتی داشته باشید. در صورتی که مصرف این دارو به طور ناگهانی متوقف شود، علائم ترک (مانند تشنج، دشواری در خواب، تغییرات ذهنی / خلقی، حالت تهوع، استفراغ، اسهال، از دست دادن اشتها، درد معده، توهم، بی حسی یا احساس سوزن سوزن شدن در دست و پا، درد عضلانی، ضربان قلب سریع، از دست دادن حافظه کوتاه مدت، تب بالا و افزایش واکنش به سر و صدا / لمس / نور) ممکن است رخ دهند. برای جلوگیری از واکنش‌های ترک، پزشک ممکن است دوز دارو را به تدریج کاهش دهد. هرگونه واکنش ترک را بلافاصله گزارش دهید.
اگرچه این دارو به بسیاری از افراد کمک می‌کند، گاهی اوقات منجر به اعتیاد می‌شود. این خطر در صورتی که اختلال مصرف مواد (مانند مصرف بیش از حد یا اعتیاد به مواد مخدر / الکل) داشته باشید، ممکن است بالاتر باشد. برای کاهش خطر ابتلا به اعتياد این دارو را دقیقاً طبق تجویز پزشک مصرف کنید. از پزشک یا داروساز خود برای جزئیات بیشتر سؤال کنید.

بدون مشورت با پزشک مصرف این دارو را به طور ناگهانی متوقف نکنید. هنگامی که مصرف این دارو به طور ناگهانی متوقف شود برخی شرایط ممکن است بدتر شوند. ممکن است لازم باشد دوز خود را به تدریج کاهش دهید.

هنگامی که این دارو برای مدت زمان طولانی مورد استفاده قرار می‌گیرد، ممکن است اثربخشی خوبی نداشته باشد. اگر این دارو به خوبی اثرگذار نبود با پزشک خود صحبت کنید.

اگر وضعیت شما همچنان ادامه پیدا کرد یا بدتر شد، به پزشک خود اطلاع دهید.

 

لورازپام

عوارض جانبی

با مصرف این دارو خواب آلودگی، سرگیجه، از دست دادن هماهنگی، سردرد، حالت تهوع، تاری دید، تغییر در میل / توان جنسی، یبوست، سوزش سر دل، یا تغییر اشتها ممکن است رخ دهند. اگر هر کدام از این موارد ادامه پیدا کرد یا بدتر شد، فوراً پزشک یا داروساز خود را مطلع کنید.

به یاد داشته باشید که پزشک بدین دلیل این دارو را برای شما تجویز کرده است که نفع آن را برای شما بیشتر از خطر عوارض جانبی آن در نظر گرفته است. بسیاری از افرادی که از این دارو استفاده می‌کنند، عوارض جانبی جدی ندارند.

در صورت وجود بعضی از عوارض جانبی نادر اما جدی، از جمله: تغییرات ذهنی / خلقی (مثل توهم، افسردگی، افکار خودکشی)، صحبت‌های نامفهوم یا دشواری در صحبت کردن، تغییرات بینایی، ضعف غیرمعمول، مشکل در راه رفتن و مشکلات حافظه و علائم عفونت (همچون تب، گلودرد مداوم) به پزشک خود اطلاع دهید.

در صورت بروز هرگونه از این عوارض نادر اما بسیار جدی، از جمله: زرد شدن چشم یا پوست، تشنج، تنفس آهسته یا کم عمق، فوراً به پزشک مراجعه نمایید.

واکنش آلرژیک بسیار جدی به این دارو نادر است. با این حال، اگر متوجه بروز علائم واکنش شدید آلرژیک شدید، از جمله: بثورات، خارش / تورم (به ویژه در صورت / زبان / گلو)، سرگیجه شدید، مشکل تنفس، فوراً به پزشک مراجعه کنید.

در اینجا ارائه لیست کاملی از عوارض جانبی احتمالی امکان پذیر نیست. اگر متوجه عارضه دیگری شدید که در بالا ذکر نشده است، با پزشک یا داروساز خود تماس بگیرید.

 

لورازپام

موارد احتیاط

قبل از مصرف لورازپام، اگر به این دارو یا سایر بنزودیازپین های (مانند آلپرازولام، کلونازپام، دیازپام) حساسیت دارید؛ یا اگر آلرژی دیگری دارید، با پزشک یا داروساز خود مطرح کنید. این محصول ممکن است حاوی مواد غیر فعالی باشد که می‌توانند واکنش‌های آلرژیک و مشکلات دیگر ایجاد کنند. برای اطلاعات بیشتر با داروساز خود صحبت کنید.

قبل از استفاده از این دارو، پزشک یا داروساز خود را در مورد سوابق پزشکی خود مطلع کنید به ویژه سوابقی همچون: بیماری‌های کلیوی، بیماری کبد، گلوکوم، مشکلات ریه / تنفس (مانند آپنه خواب)، اختلالات روانی / روحیه (مانند افسردگی، روان پریشی)، سابقه شخصی یا خانوادگی اختلال مصرف مواد (مانند مصرف بیش از حد یا اعتیاد به مواد مخدر / الکل).

این دارو ممکن است باعث ایجاد سرگیجه یا خواب آلودگی شود یا بینایی شما را مختل کند. الکل یا ماری جوانا می‌تواند موجب سرگیجه یا خواب آلودگی بیشتر شود. از رانندگی، استفاده از ماشین آلات یا انجام هر کاری که نیاز به هوشیاری و یا بینایی دارد تا زمانی که بتوانید چنین کارهایی را با خیال راحت انجام دهید، خودداری کنید. از مصرف نوشیدنی‌های الکلی پرهیز کنید.

قبل از انجام عمل جراحی، پزشک یا دندانپزشک خود را در مورد تمام محصولاتی که استفاده می‌کنید (از جمله داروهای تجویزی، داروهای بدون نسخه و محصولات گیاهی) مطلع کنید.

سالمندان ممکن است نسبت به عوارض جانبی این دارو بیشتر حساس باشند، به خصوص از دست دادن هماهنگی و خواب آلودگی. همچنین افراد مسن ممکن است تسکین اضطراب را با لورازپام تجربه نکنند.

این دارو ممکن است در افراد سالخورده تأثیر عکس داشته باشد و نشانه‌هایی از جمله تغییرات ذهنی / روحی، مشکلات خواب، افزایش میل جنسی یا توهمات ایجاد کند. از دست دادن هماهنگی، خواب آلودگی و مشکلات خواب ممکن است خطر سقوط را افزایش دهد.

کودکان ممکن است با مصرف لورازپام تسکین اضطراب را تجربه نکنند و میتواند در کودکان تاثیر عکس داشته باشد و موجب علائمی شامل آشفتگی، لرز یا توهم شود.

این دارو در دوران بارداری توصیه نمی‌شود. لورازپام ممکن است به جنین آسیب برساند. در صورت بروز علائم در نوزاد، مانند کند شدن تنفس، مشکلات تغذیه یا گریه مداوم، به پزشک اطلاع دهید. برای جزئیات بیشتر، با پزشک خود مشورت کنید.

این دارو به شیر مادر منتقل می‌شود. قبل از شیردهی با پزشک خود مشورت کنید.

 

تداخلات دارویی

تداخلات دارویی

تداخلات دارویی ممکن است چگونگی عملکرد داروهای شما را تغییر دهند یا خطر ابتلا به عوارض جدی را افزایش دهند. این مقاله شامل تمام تداخلات احتمالی دارویی نیست. فهرستی از تمام محصولاتی که استفاده می‌کنید (از جمله داروهای تجویزی / غیر تجویز و محصولات گیاهی) تهیه و آن را به پزشک و داروساز خود ارائه دهید. بدون تایید پزشک مصرف هیچ دارویی را شروع یا متوقف نکنید و یا دوز آنها را تغییر ندهید.

برخی از محصولاتی که ممکن است با این دارو تداخل داشته باشند، عبارتند از: کلوزاپین، کاوا، سدیم اکسی بات (تحت عنوان گاما هیدروکسی بوتیریک اسید یا GHB نیز شناخته می‌شود).

اگر این دارو با سایر محصولاتی که ممکن است موجب خواب آلودگی شوند، مصرف شود خطر عوارض جدی (مانند تنفس آهسته / کم عمق، خواب آلودگی / سرگیجه شدید) ممکن است افزایش یابد. در صورت استفاده از داروهای دیگر مانند مسکن های درد یا داروهای سرفه و سرماخوردگی (مانند کدئین، هیدروکودون)، داروهای دیگر برای خواب یا اضطراب (مانند آلپرازولام، دیازپام، زولپیدم)، آرامبخش های عضلانی (مانند کاریسوپرودول، سیکلوبنزاپرین) و یا آنتی هیستامین ها (مانند ستیریزین، دیفن هیدرامین) پزشک خود را مطلع کنید.

برچسب‌ روی تمام داروهای خود (مانند داروهای آلرژی، سرفه و سرماخوردگی) را بررسی کنید زیرا ممکن است حاوی مواد تشکیل دهنده‌ای باشند که موجب خواب آلودگی می‌شوند. در مورد استفاده بی خطر از این محصولات با پزشک خود مشورت کنید.

 

مصرف دوز بالا یا اوردوز 

در صورتی که دوز بالایی مصرف گردد با مرکز مسمومیت یا اورژانس تماس گیرید. در تهران می توان با مرکز مسمومیت با شماره تلفن ۱۴۹۰ تماس بگیرید. ساکنان دیگر شهر ها می توانند با مرکز کنترل مسمومیت استانی یا اورژانس ۱۱۵ تماس بگیرند.

علائم اوردوز ممکن است شامل سردرگمی، کند شدن واکنش های غیرارادی، رفتارهای ناشیانه، خواب عمیق و از دست دادن هوشیاری باشند.

 

نکته های مهم

لورازپام را به بقیه افراد جهت مصرف ندهید. این برخلاف قانون است. تست های آزمایشگاهی و یا پزشکی ممکن است به صورت دوره ای برای نشان دادن پیشرفت شما و یا کنترل عوارض جانبی انجام شود. برای جزئیات بیشتر با پزشک خود مشورت کنید.

تغییرات شیوه زندگی مثل شروع یک برنامه کاهش استرس میتواند اثربخشی این دارو را افزایش دهد. با پزشک یا داروساز خود در مورد تغییرات شیوه زندگی که میتوانند به شما کمک کنند، صحبت کنید.

 

منابع

  • webmd

منبع تصاویر 

  • riverspring606
  • detox
  • anabolen-kopen
  • onlinepharmamedicine

 

خواندن مطالب زیر به شما پیشنهاد می شود

اطلاعات پزشکی

حقایقی درباره هماتوم

حقایقی درباره هماتوم

زیبایی

فرآیند کویتیشن اولتراسوند

آیا کویتیشن اولتراسوند در از بین‎ بردن چربی مؤثر است؟

تغذیه و سلامتی

کاهش سریع وزن

کاهش سریع وزن

سلامت عمومی

علائم خال‌‌ها

خال‌ها را بهتر بشناسیم

اطلاعات پزشکی

علائم رینوفیما

رینوفیما چیست؟

اطلاعات پزشکی

آماده شدن برای ملاقات با پزشک

هرآنچه که باید از توده‎ها و غدد لنفاوی بدانیم

پوست و مو

مشکلات مربوط به زیبایی

مشکلات زیبایی و نکاتی درباره آن

اطلاعات پزشکی

میلیا

بیماری میلیا در بزرگسالان و کودکان

پوست و مو

نتایج عمل لیپوساکشن با کمک فن‌آوری فراصوت

لیپوساکشن با کمک فن‌آوری فراصوت(Ultra_Z)

نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *