سایت پزشکی و مجله سلامتی راستینه

جراحی کاهش وزن نتایج بلند مدت دارد

مطالعه ای نشان میدهد، بیماران پس از جراحی بایپس معده، به طور متوسط ۱۲ سال پس از عمل، ۳۴ کیلو لاغرتر بودند.

مطالعه ای جدید نشان میدهد، جراحی چاقی می تواند اثرات طولانی مدتی بر وزن و خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ و فشار خون بالا داشته باشد.

 

جراحی کاهش وزن

جراحی کاهش وزن

پزشکان می دانند که یک نوع جراحی چاقی، به نام بایپس معده، در کوتاه مدت تاثیر گذار است. بیماران معمولا وزن زیادی را از دست می دهند و مشکلات سلامتی مربوط به چاقی می توانند جلوگیری یا حتی درمان شوند.

اما یافته های جدید نشان می دهند که فواید این جراحی ۱۲ سال بعد ظاهر می شوند. مطالعه روی بیش از ۱۱۰۰ بزرگسال مبتلا به چاقی شدید نشان داد افرادی که تحت عمل جراحی بایپس معده قرار گرفتند طی دو سال به طور متوسط حدود ۴۵ کیلو وزن کم کردند. در سال دوازدهم، آنها موفق به حفظ ۳۴ کیلو از آن مقدار بودند.

علاوه بر کاهش وزن، در بیمارانی که جراحی کردند، خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ به میزان ۹۲٪ در مقابل بیماران چاقی که عمل جراحی نداشتند، کاهش یافت. تد آدامز، استاد دانشکده پزشکی دانشگاه یوتا، گفت: “این جراحی در پیشگیری از دیابت بسیار موثر است.”

این جراحی همچنین می تواند دیابت موجود را معکوس کند. طبق این مطالعه، در سال دوازدهم، نیمی از بیمارانی که دیابت نوع ۲ قبل از عمل جراحی داشتند، در حال بهبودی بودند.

با این حال، آدامز گفت، بایپس معده ریسک های خودش را دارد، و بعد از آنکه دیگر تلاشهای کاهش وزن ناکام بمانند، این در نظر گرفته میشود.

آدامز گفت، کاندیداهای جراحی باید به طور کامل از جوانب مثبت و منفی این جراحی مطلع شوند.

یک متخصص چاقی که در این مطالعه دخیل نبود، با این مسئله موافقت کرد.

دکتراسکات اسحاق، مدیر پزشکی شرکت Atlanta Endocrine Associates، گفت: ” قبل و بعد از جراحی کار بسیار سخت است و این جراحی اکسیری برای درمان دیابت نیست.”

کار سخت شامل تعهد مادام العمر به تغییرات رژیم غذایی و ورزش است. اسحاق سنخنگوی انجمن چاقی گفت: بنابراین، عمل جراحی به تنهایی معجزه نمیکند.

به گفته وی یافته های جدید “کاملا روشن و دقیق هستند.”

اسحاق گفت: “این یکی از بهترین مطالعاتی است که تاکنون انجام داده ایم. و این مطالعه نشان می دهد که این عمل جراحی ایمن و موثر با نتایج با دوام است.”

این مطالعه که توسط موسسه ملی بهداشت ایالات متحده تامین شد، شامل ۱۱۶۶ بزرگسال مبتلا به چاقی بود.

در مجموع، ۴۱۸ نفر تحت عمل بایپس معده قرار گرفته بودند، در حالی که بقیه یا به دنبال جراحی نبودند یا این جراحی را در نظر گرفته بودند، اما هنوز انجام نداده بودند، که عمدتا به دلیل بیمه نبودن این کار را انجام نداده بودند.

 

جراحی بایپس معده

در طول جراحی بایپس معده، جراح، معده را برای ایجاد “کیسه ای” که می تواند فقط مقدار کمی از مواد غذایی را در یک زمان نگه دارد، به هم می دوزد. سپس مجرایی از کیسه به وسط روده کوچک ایجاد می شود – که جذب مواد مغذی بدن را محدود میکند.

به طور کلی، اسحاق گفت که این جراحی برای افرادی که دارای شاخص توده بدنی (BMI) حداقل ۴۰ هستند اختصاص یافته است – به این معنی که آنها حدود ۵۰ کیلو یا بیشتر اضافه وزن دارند.

همچنین ممکن است برای افرادی که دارای شاخص توده بدنی ۳۵ هستند و بیماری هایی مانند دیابت یا بیماری های قلبی دارند توصیه شود.

طبق NIH، خود عمل جراحی با خطرهایی همراه است، خطرهایی از جمله: لخته خون، عفونت ها و خونریزی ها. آدامز گفت: “این عمل جراحی مهم و بزرگ است و شما نمیتوانید آن را تغییر دهید و بازگردانید.”

وی افزود که خطر مرگ، در مقایسه با جراحی تعویض مفصل ران پایین است، اما احتمال خطر مرگ وجود دارد. اسحاق گفت: پس از جراحی، خطر کمبود مواد مغذی وجود دارد، بنابراین بیماران باید مکمل های تجویز شده را مصرف کنند.

آدامز گفت: همه این موارد باید در برابر مزایای احتمالی سنجیده شود. از بین بیمارانی که در این مطالعه جراحی کرده بودند، ۳ درصد طی دوازده سال بعد از جراحی دچار دیابت شدند. این رقم در مقایسه با ۲۶ درصد از بیمارانی بود که جراحی انجام نداده بودند.

به طور مشابه، ۱۶ درصد از آنان دچار فشار خون بالا شدند، در مقایسه با بیش از ۴۰ درصد دیگر بیمارانی که جراحی انجام نداده بودند. از بیمارانی که قبل از عمل جراحی دیابت داشتند، ۷۵ درصد در سال دوم به بهبودی رسیدند. این میزان تا سال دوازدهم به ۵۱ درصد کاهش یافت.

با این حال، آدامز گفت: میزان بازدهی درازمدت بسیار قابل توجه است.

مسئله ای نگران کننده نیز در این تحقیق پیدا شد- مسئله ای که در مطالعات گذشته کشف نشد. هفت بیمار مورد مطالعه پس از عمل جراحی خودکشی کردند.

آدامز گفت: دلیل این مسئله روشن نیست. وی گفت، اما بیماران در گروه جراحی قبل از انجام این عمل کیفیت زندگی ضعیف تری را گزارش کرده بودند، در مقایسه با افرادی که جراحی را انتخاب نکرده بودند.

آدامز حدس زد، ممکن است که برای برخی از افراد، این جراحی زندگی آنها را به میزانی که امیدوار بودند بهبود نبخشد.

همچنین، اسحاق اشاره کرد که این تحقیق نشان می دهد که این جراحی ممکن است روش متابولیزه الکل را تغییر دهد و به طور بالقوه باعث بروز مشکلاتی در افراد خاص شود.

یافته های این مطالعه در مجله شماره ۲۱ پزشکی نیوانگلند منتشر شدند.

مقاله مرتبط : ۱۰ کاری که برای کاهش وزن باید انجام ندهید!

 

منابع

  •  Ted Adams, Ph.D., M.P.H., Intermountain Healthcare Live Well Center, and adjunct professor, internal medicine, University of Utah School of Medicine, Salt Lake City; Scott Isaacs, M.D., endocrinologist and medical director, Atlanta Endocrine Associates, Atlanta, and spokesperson, The Obesity Society, Silver Spring, Md.; Sept. 21, 2017, New England Journal of Medicine
  • HealthDay
  • medlineplus

منبع تصاویر 

  • ۳c1703fe8d.site.internapcdn
  • s-i.huffpost
  • mexicobariatriccenter

 

خواندن مطالب زیر به شما پیشنهاد می شود

اطلاعات پزشکی

واریس

درمان‌های جدید واریس

زیبایی

عمل لیپوماتیک

از لیپوماتیک بیشتر بدانید

زیبایی

فرآیند کویتیشن اولتراسوند

آیا کویتیشن اولتراسوند در از بین‎ بردن چربی مؤثر است؟

زیبایی

انجام کول اسکالپتینگ یا کرایولیپولیز

کول اسکالپتینگ یا کرایولیپولیز چیست؟

تغذیه و سلامتی

کاهش سریع وزن

کاهش سریع وزن

تغذیه و سلامتی

رژیم غذایی با کربوهیدرات پایین

رژیم‌هایی با پروتئین بالا و کربوهیدرات پایین

تغذیه و سلامتی

کاهش وزن بدون رژیم‌های سخت

با اصول تغذیه و رژیم‌درمانی بیشتر آشنا شوید

زیبایی

انواع روش‌های پیکرتراشی غیرتهاجمی

انواع روش‌های پیکرتراشی غیرتهاجمی

زیبایی

اسکالپشور

نگاهی دقیق‌تر به ‌اسکالپشور

نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *