سایت پزشکی و مجله سلامتی راستینه

بامیه چه خواصی دارد ؟

آیا می دانید بامیه چه خواصی دارد ؟ برای بهبود وضعیت چه بیمارانی توصیه می شود ؟ آیا بامیه ای که یکسال در فریز مانده ، دیگر خاصیت ندارد و باید از خوردن آن اجتناب کرد ؟ مجله سلامتی راستینه به این پرسش ها پاسخ می دهد .

 

بامیه

بامیه چه خواصی دارد ؟

همه رژیم های سالم دنیا پیشنهاد می کنند سبزیجات به مقدار فراوان در برنامه غذایی گنجانده شود و هر فرد بزرگسال طی روز حداقل حدود ۴۰۰ گرم میوه و سبزی مصرف کند . به این ترتیب باید کنار هر وعده غذایی حتی صبحانه ، سبزیجات استفاده شود . بامیه هم در گروه سبزیجات قرار دارد و سبزی بسیار مفیدی است . بطور کلی همه ی سبزی ها منبع بسیار خوبی از ویتامین ها و مواد معدنی هستند . بامیه هم ارزش غذایی نسبتا خوبی دارد و حاوی ویتامین A و ویتامین C و ویتامین های گروه B و اسید فولیک و برخی مواد معدنی است . فیبر موجود در بامیه فیبر محلول است. این نوع فیبر در دستگاه گوارش به کلسترول می چسبد و جذب آن را در بدن کاهش می دهد و این از خواص مثبت بامیه است .

 

 مصرف بامیه

 

 

خانم دکتر ، درباره ی خواص بامیه بیشتر توضیح بفرمایید ؟

فیبر موجود در بامیه، می تواند آب به خود جذب کند و حرکت مدفوع را در روده ها بهبود ببخشد بنابراین مصرف بامیه، به کسانی که از یبوست رنج می برند ، پیشنهاد می شود . نکته دیگر اینکه نمایه گلایسمی بامیه، به دلیل فیبر خوبی که دارد ، پایین است . نمایه گلایسمی عددی است که مشخص می کند مواد غذایی مختلف که در بدن به صورت قند جذب می شوند با چه سرعتی قند خون را بالا می برند . هر چه یک ماده ی غذایی با سرعت بیشتری قند خون را بالا ببرد ، سریع تر هم باعث گرسنگی مجدد می شود زیرا قند خون را به سرعت بالا می برد و بدن برای جلوگیری از این حالت مقدار زیادی انسولین ترشح می کند . کار انسولین کشاندن قندداخل سلول هاست . در نتیجه میزان قند خون دوباره کاهش پیدا می کند و فرد به سرعت احساس گرسنگی خواهد کرد و تمایل دارد غذا بخورد ، بنابراین هر چه نمایه گلیسمی ماده ای پایین تر باشد بهتر است زیرا کمک می کند قند مدت بیشتری در خون ثابت بماند ، حس سیری زمان طولانی تری باقی بماند ، در نتیجه از میزان ریزه خواری ها کاسته شود و وزن به سرعت بالا نرود . بامیه هم به دلیل نمایه گلایسمی پایین کمک می کند سیری طولانی مدت ایجاد شود بنابراین در رژیم های لاغری هم می توان از بامیه استفاده کرد . نکته ی قابل ذکر اینکه بامیه حاوی پتاسیم فراوان و منیزیم است ، بنابراین زمانی که فرد برای حفظ سلامتش به پتاسیم و منیزیم بالاتری نیاز دارد ، مصرف بامیه بسیار مفید خواهد بود ، مثلا کسانی که فشار خون بالایی دارند یا درگیر بیماری های قلبی عروقی هستند ، مصرف پتاسیم و منیزیم برایشان مفید است .

 

نحوه ی پخت بامیه

آیا نحوه ی پخت بامیه اهمیت دارد ؟

یک نکته مهم در مورد بامیه، شکل پخت آن است که باید با حرارت بسیار کم یا بخار ملایم و در مدت کوتاه پخته شود تا خواص غذایی اش حفظ شود . ترجیحا بهتر است از سرخ کردن بامیه، خودداری کنید یا اگر تمایل به انجام این کار دارید ، بامیه ها را با روغن بسیار کم فقط کمی تفت دهید زیرا برخی ویتامین های موجود در سبزی ها ، به خصوص ویتامین C به شدت نسبت به حرارت و فریز طولانی حساس هستند و از بین می روند ، با این حال بعد از یک سال هم ناچار به دور انداختن بامیه های فریز شده نیستید . درست است که طی این مدت بامیه ها برخی خواص غذایی خود را از دست داده اند اما فیبر یا بسیاری از مواد معدنی شان همچنان باقی ست و می توان از آنها استفاده کرد .

 

منابع

  • کتابخانه راستینه
  • دکتر سوده رازقی ( متخصص تغذیه )

منبع تصاویر 

  • i.pinimg
  • ۳٫bp.blogspot
  • i.pinimg

 

خواندن مطالب زیر به شما پیشنهاد می شود

ریپورتاژ

ویتامین آ و انواع آن

معرفی ۷ ماده غذایی سرشار از ویتامین A که نباید از آنها غافل شد

اطلاعات پزشکی

واریس

درمان‌های جدید واریس

اطلاعات پزشکی

میلیا

بیماری میلیا در بزرگسالان و کودکان

پوست و مو

خط لبخند

آیا راهی برای رهایی از خط لبخند وجود دارد؟

اطلاعات پزشکی

رگ های عنکبوتی و رگ های واریسی

رگ‌های عنکبوتی و چگونگی درمان و پیشگیری از آنها

پوست و مو

کاهش چین ‌و چروک‌‌ پیشانی

چگونه می‌توان از چین ‌و چروک‌ پیشانی خلاص شد؟

اطلاعات پزشکی

سندرم تخمدان پلی‌کیستیک

سندرم تخمدان پلی‌کیستیک: علائم، دلایل و درمان

پوست و مو

نحوه کاهش و جلوگیری از چروک‌های گردن

چگونه چین و چروک گردن برطرف می‌شود؟

پوست و مو

محصولاتی مناسب برای مراقبت از پوست صورت

حقایقی پیرامون مراقبت از پوست صورت

نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *