شما در حال حاضر اینجا هستید :
سایت پزشکی و مجله سلامتی راستینه اطلاعات درمانی اطلاعات پزشکی ایدز چیست؟ایدز چیست؟افزودن دیدگاه
ایدز – سندرم کمبود ایمنی اکتسابی – یک نوع بیماری است که وقتی عملکرد سیستم ایمنی بدن شما متوقف می شود و شما به خاطر اچ آی وی مبتلا به بیماری می شوید، به وجود می آید. این ویروس عمدتا از طریق تماس های جنسی محافظت نشده و استفاده مشترک از سوزن منتقل میشود.
ایدز
ایدز ویروسی است که در خون انسان، منی و شیر مادر زندگی می کند. این ویروس سیستم ایمنی بدن شما را تضعیف می کند، بدین ترتیب بدن شما به سختی می تواند علیه میکروب های معمولی، ویروس ها، قارچ ها و مهاجمان دیگر مبارزه کند.
چه کسانی دچار این بیماری میشوند؟
هنگامی که مایعات خاصی از بدن به اشتراک گذاشته میشوند، این بیماری از فردی به فرد دیگر گسترش می یابد، معمولا در طول رابطه جنسی واژینال یا مقعدی، یا هنگام به اشتراک گذاشتن داروهایی که تزریق می شوند. همچنین می تواند از سوزن های کثیف خالکوبی و سوراخ کردن بدن نیز منتقل شود. این بیماری می تواند از طریق رابطه جنسی دهانی نیز گسترش یابد، اگرچه احتمال آن اندک است.
یک مادر می تواند در طول زایمان، هنگامی که کودک در معرض خون آلوده یا شیر مادر قرار می گیرد، HIV را به کودک خود انتقال دهد. اما در بعضی مناطق در حال توسعه جهان، برای مادر مبتلا به HIV بهتر است که چندین ماه خودش به فرزندش شیر بدهد، تا اینکه نوزاد با آبی که احتمالا آلوده است تغذیه کند، مخصوصا در صورتی که مادر تحت درمان بیماری ایدز باشد (به بخش زیر مراجعه کنید).
اچ آی وی در بزاق، اشک، ادرار، و عرق زندگی نمی کند، بنابراین نمی تواند از طریق تماس های گاه به گاه این مایعات بدن، شیوع یابد.
اچ آی وی به راحتی دیگر بیماری های عفونی منتقل نمیشود. این ویروس نمی تواند برای مدت طولانی در خارج از بدن انسان زنده بماند؛ وقتی مایع بدن خشک شود، این ویروس به سرعت می میرد. این ویروس توسط حیوانات و حشرات شیوع نمی یابد. شما آن را در سطوح عمومی مثل دستگیره های درب یا صندلی توالت پیدا نخواهید کرد.
تمام فرآورده های خونی مورد استفاده در ایالات متحده و اروپای غربی امروزه برای HIV آزمایش می شوند. بانک های خون هرگونه خون اهدا شده که آزمایش HIV مثبت دارد را از بین میبرد، بنابراین هرگز به عرضه عمومی نمی رسد. با کسی که خون HIV مثبت اهدا کرده است، تماس گرفته می شود تا بتواند توسط دکتر خود آزمایش شود و قادر نخواهد بود که دوباره خون بدهد.
ایدز کجا رایج است؟
کشورهای جنوب صحرای آفریقا (بخش جنوبی) دارای بیشترین تعداد افرادی هستند که آلوده شده اند. سازمان بهداشت جهانی و UNAIDS سازمان ملل متحد معتقدند بیش از یک سوم بزرگسالان مبتلا به اچ آی وی در برخی مناطق آفریقا هستند. تعداد افراد مبتلا به اچ آی وی در اروپای شرقی و در برخی نقاط آسیا به دلیل مصرف مواد تزریقی رو به افزایش است.
دو نوع اصلی از این ویروس وجود دارد: HIV-1 و HIV-2. HIV-2 اغلب در غرب آفریقا یافت می شود، اگر چه در سایر نقاط جهان نیز دیده می شود. تست های HIV معمولا به دنبال هر دو نوع هستند.
زندگی با اچ آی وی و ایدز
اولین مورد تایید شده ایدز در سال ۱۹۸۱ بود. از آن زمان به بعد حدود ۳۵ میلیون نفر از بیماری های مرتبط با این بیماری جان باختند. میلیون ها کودک به خاطر آن یتیم شده اند.
در حال حاضر، درمان های ترکیبی دارویی، ایدز را به یک بیماری طولانی مدت تبدیل می کند که می توان آن را مدیریت کرد. در پایان سال ۲۰۱۵، حدود ۳۷ میلیون نفر مبتلا به HIV بودند، که این رقم شامل ۲ میلیون کودک بود. حدود ۱۷ میلیون نفر از این افراد این درمان ها را که جان آنها را نجات میدهند، را دریافت کرده اند. هنگامی که شما با پزشکان خود با دقت این بیماری را پیگیری کنید و به برنامه درمان خود پایبند باشید، می توانید یک مدت طولانی زندگی کنید و امید به زندگی تقریبا طبیعی انتظار داشته باشید.
ممکن است سالها طول بکشد تا ایدز به سیستم ایمنی بدن شما آسیب برساند، مانند شکلی از سرطان پوستی به نام سارکوم کاپوسی. سایر “عفونت های فرصت طلبانه” دیگر نشانه هایی هستند که شما ایدز دارید، زیرا افرادی که سیستم ایمنی سالم دارند به ندرت دچار این عفونت ها میشوند. درمان های اچ آی وی، اگر به موقع انجام شوند، می توانند مانع پیشرفت بیماری ایدز شوند.
از آنجا که داروهایی وجود دارند که می توانید برای این بیماری مصرف کنید، بعضی از گروه ها معتقدند که نباید زیاد نگران ویروس HIV باشید، هرچند احتمال دارد ویروس را دریافت کنید. اما درمان ها این واقعیت را تغییر نمی دهند که HIV یک بیماری تهدید کننده زندگی است.
داروهای HIV و ایدز می توانند گران باشند. با وجود برنامه های موفق برای درمان افراد مبتلا به اچ آی وی در کشورهایی با محدودیت منابع، بسیاری از مردم جهان با این ویروس زندگی میکنند و با عوارض آن دست و پنجه نرم میکنند.
مقاله مرتبط : علایم ایدز و اچ ای وی
سایت پزشکی و مجله سلامتی راستینه
- World Health Organization: “HIV Infection.”
- CDC: “HIV/AIDS,” “Deciding If and When To Be Tested.”
- UNAIDS.
- webmd
- AIDS.gov: “Global HIV/AIDS Overview.”
- Betts, R. A Practical Approach To Infectious Diseases, Lippincott Williams and Wilkins, 5th edition, 2005.
- Heymann, D. Control of Communicable Diseases Manual, 18th edition.
- American Public Health Association: Washington, D.C., 2004.
- Lashley, F. Emerging Infectious Diseases: Trends and Issues, Springer Publishing, 2004.
منبع تصاویر
- images.onhealth
- sharedmedia.grahamdigital
- cdn1.medicalnewstoday
- msfaccess
- static1.squarespace
خواندن مطالب زیر به شما پیشنهاد می شود
چکار کنیم تا مريض نشویم؟
درمان تب در بزرگسالان
مهمترین سوالات راجع به اعتیاد!
موارد استفاده و عوارض اسیکلوویر
موارد استفاده و عوارض زینک
بیماری التهاب لثه (ژنژیویت): علل، عوامل خطر و علائم آن
موارد استفاده و عوارض متادون
علائم و شیوع بیماری سالک پوستی
راجع به ارزن چه می دانید؟ خواص ارزن
مطالب تصادفیبرخی از نوشته ها به صورت اتفاقی بر چیده ایم
-
طرز تهیه سوپ کدو سبز
-
چگونه چاق تر شوم ؟
چندی پیش در مطلب اگر کمبود وزن دارید ، بخوانید ! راه های افزایش وزن را برشمردیم . در این مقاله از مجله سلامتی راستینه ، به سه مورد اساسی دیگر اشاره خواهیم کرد . -
آب سیاه (گلوکوم) چیست؟ علائم، تشخیص و درمان آن
آب سیاه (گلوکوم) وضعیتی است که معمولا به دلیل فشار بیش از حد در چشم شما، می تواند به عصب بینایی شما آسیب برساند. برای اطلاعات بیشتر راجع به گلوکوم (آب سیاه) با این مقاله از راستینه همراه باشید. -
طرز تهیه بستنی آووکادو
نکته۱: برای درست کردن پورهی آووکادو، ۳ عدد آووکادوی بزرگ را پوست بگیرید و هستهشان را بیرون بیاورید. سپس در غذاساز بریزید و بهم بزنید تا کاملا صاف و نرم شوند. هر مقدار اضافی را برای استفادهی بعدی کنار بگذارید. نکته ۲: تا یک روز زودتر، بستنی را تا مرحلهی ۱ آماده کنید. آن را
اطلاعات پزشکیآخرین های اطلاعات پزشکی خانواده راستینهنمایش همــه
-
تشخیص و درمان بواسیر
پزشک شما ممکن است بواسیر خارجی را ببیند اما تشخیص بواسیر داخلی شامل معاینه کانال مقعد و روده شما است. برای اطلاعات بیشتر با این مقاله از راستینه همراه باشید. -
نگاهی دقیقتر به ریزش مو و انواع آن
رشد مو در هر نقطهای از بدن انسان به جز کف دست و پا رخ میدهد و برخی از این موها چنان نازک هستند که با چشم غیر مسلح دیده نمیشوند. موی انسان از پروتئینی به نام ماده شاخی تشکیل شده که در فولیکولهای موییِ لایهی بیرونی پوست تولید میشوند. فولیکولهای مو به تولید سلولهای -
ویتیلیگو و از بین رفتن رنگدانههای پوست
ویتیلیگو یک نوع بیماری پوستی است که در آن لکههای سفید روی پوست ایجاد میشوند. هر جایی روی بدن ممکن است سفید شود و اکثر افراد مبتلا به ویتیلیگو در بسیاری از قسمتهای بدنشان لکههای سفید دارند.
اطلاعات داروییآخرین اطلاعات دارویی مورد نیازنمایش همــه
-
هشدارهایی در باب مصرف مترونیدازول
مترونیدازول اغلب برای درمان عفونتهای میکروبی پوست، واژن، شکم، مفاصل و یا دستگاه تنفسی مورد استفاده قرار میگیرند. در برخی مواقع، از این دارو در کنار انواع دیگری از داروها در جهت درمان زخم معده استفاده میشود. مترونیدازول نوعی آنتی بیوتیک است که وظیفهی نابود کردن باکتری در سیستم بدن شما را بر عهده دارد. -
موارد استفاده و عوارض هیوتکس
هیوتکس دارویی است که به عنوان درمان کمکی در اختلالات روده و معده استفاده میشود. برای اطلاعات بیشتر با این مقاله از راستینه همراه باشید. -
موارد استفاده و عوارض داکسیسایکلین
داکسیسایکلین برای درمان طیف گستردهای از عفونتهای باکتریایی استفاده میشود، از جمله مواردی که باعث آکنه میشوند. این دارو همچنین برای جلوگیری از مالاریا استفاده میشود. داکسیسایکلین جلوی رشد باکتریها را میگیرد. این آنتیبیوتیک فقط عفونتهای باکتریایی را درمان میکند و در مورد عفونتهای ویروسی (مانند سرماخوردگی و آنفولانزا) تأثیری ندارد. استفاده بیجا از هر
نظرات کاربران