مشاوره رایگان در کانال تلگرام راستینه کلیک کنید

شما در حال حاضر اینجا هستید :

سایت پزشکی و مجله سلامتی راستینه سلامتی تغذیه و سلامتی روغن کرچک چیست؟ خواص روغن کرچک

روغن کرچک چیست؟ خواص روغن کرچکافزودن دیدگاه

روغن کرچک روغنی گیاهی است که از یک فرآیند فشرده سازی و استخراج گیاه کرچک بدست می آید. این دانه ها غنی از تری گلیسیرید هستند که این امر آنها را بسیار ارزشمند می کند، اما آنها حاوی مقدار کمی سم به نام ریسین نیز هستند که به طور بالقوه در مقدار غلیظ شده یا بیش از حد، مرگبار است. با این حال، در اغلب موارد، فواید آن از این خطر بیشتر هستند.

فواید سلامتی روغن دانه کرچک شامل مراقبت از پوست، مو، تسکین رماتیسم، اختلالات قاعدگی و یبوست می باشد. همچنین در مراقبت از دهان، شیردهی مناسب و کنترل تولد کمک می کند.

روغن کرچک

روغن کرچک چیست؟

روغن کرچک روغن بی مزه و بی بویی است که از دانه های کرچک به دست آمده از گیاه کرچک استخراج می شود که به لحاظ علمی به نام Ricinus Communis شناخته می شود. حدود نیم قرن پیش، روغن کرچک برای بسیاری از کودکان یک کابوس بود و دلایل ضعیفی برای آن وجود داشت. روغن کرچک به طور گسترده ای به عنوان یک مسهل و به طور خاص به عنوان یک دارو در برابر تقریبا تمام بیماری ها در کودکان و سالمندان استفاده می شود. این بیماری های احتمالی شامل سرفه، سرما و تب، یبوست، سوء هاضمه، مصرف مواد سمی، کرم های نواری و کرم های گرد روده ای، بیماری های پوستی و تعدادی دیگر می باشد. ایده ی چنین درماني این بود که نقص در معده ریشه ی تمام مشکلات دیگر است. بنابراین، هر زمان که مشکلی داشتید، نیاز به پاکسازی کامل سیستم گوارش دارید و مشکل از بین خواهد رفت. تمام موارد استفاده دارویی از روغن کرچک عمدتا به علت خواص میکروبی، سمی، خفیفی و ضدعفونی کننده آن است.

 

فواید سلامتی روغن دانه کرچک

فواید سلامتی روغن دانه کرچک

اجازه دهید نگاهی به آنچه که این روغن قدرتمند برای ما به ارمغان می آورد بیندازیم. فواید سلامتی روغن کرچک شامل موارد زیر می شود:

درمان رماتیسم
ریکینولئیک، اولئیک و لینولئیک و سایر اسیدهای چرب موجود در روغن کرچک در درمان روماتیسم، آرتریت و نقرس بسیار موثر هستند. آنها به راحتی از طریق پوست به بدن نفوذ می کنند. روغن کرچک با داروهای دیگر برای روماتیسم مخلوط می شود تا نفوذ و اثرات آنها را افزایش دهد.

کمک به کنترل بارداری
روغن کرچک درمانی حاوی سمی به نام ریسین (یک پروتئین) است که اگر در دوزهای بسیار پایین مصرف شود، به عنوان یک ماده میکروب کش عمل می کند. به خاطر این ویژگی، روغن کرچک به عنوان اسپرم کش در ژل ها و لوسیون های اسپرم کش استفاده می شود. اگر در دوزهای بالاتر برای زنان باردار تجویز شود، ممکن است باعث سقط جنین شود. با این حال، این روش دوم کنترل تولد می تواند برای مادر نیز کشنده باشد و هرگز توصیه نمی شود.

 

تسکین یبوست

تسکین یبوست
روغن دانه کرچک به طور گسترده ای به عنوان یک ملین (بهتر است بگوییم پاک کننده) مورد استفاده قرار میگیرد. بنابراین درمان بسیار مؤثری برای موارد شدید یبوست است که در آن ملین ها عمل نمی کنند.

تسکین اختلالات قاعدگی
ریزینولئیک اسید موجود در روغن کرچک، از نظر ماهیت قاعدگی آور است و در مواقع تاخیر یا دردناک بودن یا انسداد جریان خون در قاعدگی، قاعدگی را تحریک می کند. همچنین در طول قاعدگی درد را کاهش می دهد.

مراقبت از پوست
روغن دانه روغن کرچک حاوی اسید undecylenic است که دارای خواص میکروبی و ضد عفونی کننده است. این ویژگی برای درمان بیماری های پوستی و زخم های پوستی مفید است، به خصوص مواردی که ناشی از عفونت های باکتریایی یا قارچی هستند.

تحریک شیردهی
بسیاری از مواد مغذی که قاعدگی آور در نظر گرفته می شوند در ازدیاد شیر مادر نیز موثر هستند، به این معنی که آنها ترشح شیر را تحریک می کنند. روغن کرچک، به استثنای تسهیل و بهبود جریان شیر، مقدار شیر را نیز به دلیل وجود اسیدهای چرب در آن افزایش می دهد. با این حال، شکل فشرده و سرد آن باید در دوزهای پایین مصرف شود تا از عوارض جانبی در نوزادان جلوگیری شود.

 

مراقبت از مو

مراقبت از مو

خصوصیات قارچ کشی، حشره کشی و میکروب کشی ریسین و ریسینولئیک اسید موجود در روغن کرچک، از پوست و مو در برابر عفونت های میکروبی و قارچی که دو علت اصلی ریزش مو به شمار میروند، محافظت می کنند. علاوه بر این، اسید های چرب موجود در آن باعث تغذیه مو می شوند و با حفظ رطوبت، از خشکی پوست جلوگیری می کنند.

فواید دیگر
اسید ریسینولئیک موجود در روغن کرچک مورد استفاده به عنوان یک ماده خنثی کننده موثر، در ماهیت خود ضد التهابی است. روغن کرچک در داروهای بیماران مبتلا به اچ آی وی مثبت نیز استفاده میشود، زیرا ترکیباتی مانند ریسینولئیک اسید و ریسین دارای اثرات ضد میکروبی و ضد ویروسی هستند. روغن کرچک در سوختگی ها و زخم ها نیز برای محافظت از آنها در برابر عفونت استفاده می شود.

 

روغن کرچک

پرسش های متداول در مورد روغن کرچک

روغن کرچک را از کجا خریداری کنیم؟

روغن کرچک را میتوان از اکثر فروشگاه های مواد غذایی و خانگی خریداری کرد. در بسیاری از ملل، به عنوان ماده چند منظوره، روغن کرچک موارد مصرف مختلف برای سلامتی دارد. شما می توانید روغن کرچک را از اکثر فروشگاه های مواد غذایی سالم، فروشگاه های لوازم آرایشی تخصصی و توزیع کنندگان محصولات بهداشتی خریداری کنید.

چگونه از روغن کرچک استفاده کنیم؟

بسته به مشکلی که دارید، می توانید از کرچک به روش های مختلف استفاده کنید. روغن کرچک را می توان در مقادیر کم به عنوان ملین و به عنوان وسیله ای برای پوشاندن شکم در صورت تهوع یا استفراغ مزمن استفاده کرد. بسیاری از افراد به منظور افزایش درخشش به طور موضعی هم روی پوست و هم مو، از روغن کرچک استفاده می کنند. خواص ضد باکتری برای روغن کرچک نیز وجود دارد، بنابراین اغلب برای تسریع در بهبودی زخم و جلوگیری از عفونت استفاده می شود.

چقدر روغن کرچک برای تحریک زایمان استفاده می شود؟

قبل از تلاش برای درمان جایگزین، به ویژه استفاده از روغن کرچک، همیشه باید با یک پزشک متخصص مشورت کنید. اگر از پزشک خود اجازه گرفتید، می توانید حدود ۴ قاشق غذاخوری از روغن کرچک مصرف کنید و اعتقاد بر این است که این کار شروع زایمان را در زنان باردار ایجاد می کند. تصور میشود روغن کرچک در طول بارداری به یبوست کمک می کند، زیرا روغن کرچک اغلب به عنوان ملین استفاده می شود.

روغن کرچک چه فایده ای دارد؟

روغن کرچک چندین کار را در داخل و خارج از بدن انجام میدهد. برای مصرف داخلی، تنها مقدار کمی مورد نیاز است. این مقدار کم می تواند شکم شما را پوشش دهد، کمک کند تا تهوع و استفراغ برطرف شود، و به عنوان یک ملین کار می کند، در نتیجه یبوست را درمان می كند. در خارج از بدن، روغن کرچک قادر به بهبود ظاهر و سلامت پوست، تحریک رشد مو، کاهش التهاب و محافظت از سیستم ایمنی بدن در برابر عفونت های باکتریایی است.

روغن کرچک از کجا می آید؟

با فشار دادن دانه های گیاه کرچک روغن، شما می توانید این روغن گیاهی مهم و ارزشمند را استخراج کنید. این گیاهان که نام علمی Ricinus communis دارند، در سراسر جهان یافت می شوند و کاملا مقاوم هستند و روغن کرچک نسبتا ارزان است و به راحتی در دسترس می باشد. این نیز بدان معنی است که افراد بیشتری قادر به بهره مندی از روغن کرچک هستند.

چگونه روغن کرچک را بخوریم؟

فرایند استخراج روغن کرچک کمی طولانی و زمان بر و احتملا خطرناک است، بنابراین معمولا پیشنهاد می شود روغن کرچک را از جای مطمئن خریداری کنید، و سعی نکنید خودتان آن را تهیه کنید. همچنين دست زدن به دانه هاي گياه کرچک مي تواند خطرناک باشد، زيرا اين گیاه حاوي مقادير کمي از مواد شيميايي است که به عنوان ريسين شناخته مي شود.

آیا روغن کرچک بی خطر است؟

اگر باردار هستید و سعی در تحریک زایمان دارید، روغن کرچک می تواند بی خطر باشد، اما اگر بیش از حد از روغن کرچک استفاده کنید، زایمان زودرس ممکن است رخ دهد. هنگامی که از روغن کرچک استفاده میکنید گاهی اوقات پوست می تواند دچار مشکل شود و غلظت مواد شیمیایی در روغن کرچک آن را خطرناک می کند.

 

فواید سلامتی روغن دانه کرچک

آیا روغن کرچک برای پوست خوب است؟

روغن کرچک برای پوست بسیار مناسب است و اعتقاد بر این است که مصرف موضعی آن ایمن ترین روش استفاده از آن است. روغن کرچک به عنوان درمانی موثر برای آکنه شناخته شده است و همچنین می تواند اگزما و سایر موارد مسمومیت مزمن را نیز از بین ببرد. از آنجایی که برای سیستم ایمنی مناسب است و خواص ضد باکتریایی دارد، برای حفظ سلامت پوست نیز مناسب است و معمولا به عنوان یک اقدام پیشگیرانه استفاده می شود.

چگونگی استفاده از روغن کرچک برای پوست چیست؟

شما می توانید از روغن کرچک برای پوست به روش های مختلف استفاده کنید. اگر شما خارش و یا التهاب پوستی دارید، صورت خود را با آب گرم کاملا تمیز کنید و بشویید، تا منافذ پوست شما باز شوند. سپس لایه ای از روغن کرچک بر پوست بمالید، یا می توانید آن را با هر روغن حامل دیگر که اغلب ساده تر است، مخلوط کنید. بهترین روغن های حامل، روغن زیتون، روغن بادام و روغن نارگیل هستند.

آیا روغن کرچک برای چشم ها بی خطر است؟

بله، روغن کرچک برای چشم ها بی خطر است، اما روش های آماده سازی خاصی از روغن کرچک وجود دارند که باید به اندازه کافی رقیق شوند تا بی خطر باشند. نباید از همان نوع روغن کرچک استفاده کنید که در بسته های روغن یا در حمام استفاده می شوند. اگر از روغن کرچک مناسب برای چشم استفاده کنید، می توانید از این روغن ضد التهابی برای درمان آب مروارید، از بین بردن علائم خشکی چشم، پیشگیری از عفونت های چشم و رهایی از سیاهی دور چشم خود خلاص شوید.

موارد احتیاط: روغن کرچک به دلایلی بدنام شده است. روغن کرچک برای مسموم کردن و حتی کشتن افراد استفاده می شده است. هنگامی که در دوزهای پایین تر تجویز می شود، تهوع، استفراغ، بیماری و اسهال ایجاد می کند. این مسئله باعث میشود روغن کرچک، ماده بسیار سالم و مغذی نباشد و به همین دلیل است که استفاده از آن در صنایع بیشتر از محصولات خوراکی است.

 

سایت پزشکی و مجله سلامتی راستینه

منابع

  • https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5015816
  • https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/10631825
  • https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19853843
  • https://www.researchgate.net/publication/282348641
  • https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3384204/

منبع تصاویر 

  • castornepal
  • artnaturals
  • gorustic
  • minocollective
  • castoroilforhealth
  • ohsimply

خواندن مطالب زیر به شما پیشنهاد می شود

سلامت زنان

معاینات لازم پیش از ازدواج

معاینات لازم پیش از ازدواج

کمک های اولیه

سقط جنین

اقدامات اورژانسی بعد از سقط جنین

کمک های اولیه

تپش قلب

درمان تپش قلب

سلامت عمومی

يبوست

۱۰ علت يبوست

رپورتاژ آگهی

تاثیر مصرف مواد بر قلب

ریپورتاژ: اعتیاد به مواد مخدر و بیماری های قلبی عروقی

کمک های اولیه

درمان سکسکه

چگونه از سکسکه خلاص شویم؟

کمک های اولیه

سم ریسین

مسمومیت با سم ریسین

کمک های اولیه

درمان بلعیدن جسم خارجی

درمان بلعیدن جسم خارجی

تغذیه و سلامتی

ماهی کبابی با زیره

ماهی را با زیره بخوریم!

نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

  1. مسعوده گفت:

    آیا در زبان کدام نام دیگر دارد طرز استفاده بدون نظر پزشک کدام عیب دارد