سایت پزشکی و مجله سلامتی راستینه

نارسایی قلبی چیست؟ علائم و درمان آن

نارسایی قلبی زمانی اتفاق می افتد که قلب شما شروع به ضعیف شدن می‌کند، ممکن است دچار تنگی نفس، خستگی، و یا حالت تهوع شوید. راستینه در این مقاله علائم هشدار دهنده ی نارسایی قلبی را ارائه می دهد و توصیه میکند در صورت داشتن حتی یکی از این علائم فورا به پزشک مراجعه فرمایید.

 

نارسایی قلبی

نارسایی قلبی 

نارسایی قلبی به معنی توقف کار قلب شما نیست. تنها بدین معنی است که قلب آن طور که باید، به خوبی کار نمی‌کند. این اتفاق زمانی رخ می‌دهد که عضله قلب ضعیف می‌شود و نمی‌تواند به اندازه کافی خون و اکسیژن را به بدن شما پمپاژ کند. قلب برای مدتی می‌تواند این مسئله را جبران کند، اما در نهایت نیاز به درمان دارید.

 

فشار خون بالا

آنچه موجب بروز این مشکل می‌شود.

قلب شما می‌تواند با بالا رفتن سن ضعیف شود، اما این مشکل می‌تواند جوانان را نیز تحت تأثیر قرار دهد. بسیاری از افراد مبتلا به نارسایی قلبی، ابتدا مشکلی مرتبط را نشان دادند. این مشکل می‌تواند فشار خون بالا، بیماری عروق کرونر، حمله قلبی، نقص مادرزادی قلب، و یا یک بیماری که عضلات پمپاژ خون را تحت تأثیر قرار می‌دهد، باشد.

بیماری‌های ریوی نیز می‌توانند به نارسایی قلبی منجر شوند. چاقی، دیابت و آپنه خواب نیز به نارسایی قلب مرتبط هستند.

 

علائم: تنگی نفس

علائم: تنگی نفس

تنگی نفس یکی از اولین نشانه‌هایی است که ممکن است متوجه آن شوید، به خصوص بعد از اینکه فعالیتی انجام می‌دهید. تنگی نفس می‌تواند در هنگام استراحت یعنی زمانی که نارسایی قلبی بدتر می‌شود، نیز اتفاق بیفتد. گاهی اوقات ممکن است احساس تنگی نفس زمانی که دراز کشیده‌اید و یا خواب هستید، رخ دهد. دلیل این مسئله این است که قلب نمی‌تواند جریان خون برگشتی به قلب از ریه‌ها را حفظ کند. وقتی که این اتفاق رخ می‌دهد مایعی به ریه‌ها نشت می‌کند، که این مسئله تنفس را دشوارتر خواهد کرد.

 

علائم: خستگی

علائم: خستگی

اگر قلب شما به درستی پمپاژ نکند، مغز، خون را از مناطقی از بدن برای مغز و سایر اندام‌های حیاتی، می‌گیرد که اهمیت کمتری دارند مانند: عضلات در اندام تحتانی. این مسئله می‌تواند موجب شود در دست و پای خود احساس ضعف کنید. ممکن است برای انجام کارهای روزمره مانند بالا رفتن از پله و یا راه رفتن در اتاق احساس خستگی کنید. همچنین ممکن است احساس سبکی سر به شما دست دهد.

 

سرفه و خس خس

نشانه: سرفه و خس خسی که مرتب شما را اذیت می‌کند

سرفه و خس خس نشانه دیگری از وجود مشکل در قلب است، این مسئله بدین دلیل است که خونی که به قلب از ریه‌ها باز می‌گردد، تجمع می‌یابد. این بدان معناست که سیال وارد ریه‌های شما می‌شود. گاهی اوقات، سرفه می‌تواند همراه با مخاط سفید یا صورتی باشد. در صورتی که چنین مسئله‌ای بروز کرد، پزشک را مطلع سازید.

 

 تورم و افزایش وزن

نشانه: تورم و افزایش وزن

مایع می‌تواند در بافت‌ها نیز تجمع یابد. این مسئله می‌تواند باعث تورم پا، مچ پا، ساق پا و یا شکم شود. از آنجایی که کلیه‌ها خون کمتری برای کار کردن دارند، ممکن است از شر سدیم نیز رهایی نیابند. این مسئله باعث می‌شود مایع بیشتری در بافت‌های شما باقی بماند. در صورتی که تورم مزمن یا افزایش وزن ناگهانی داشتید، فوراً به پزشک مراجعه کنید.

 

تهوع

علائم: تهوع

شما ممکن حالت تهوع داشته باشید و یا فقط ممکن است احساس سیری کنید، طوری که نمی‌توانید بیشتر غذا بخورید. در هر صورت، حالت تهوع می‌تواند به بی اشتهایی منجر شود. این اتفاق بدین دلیل رخ می‌دهد که دستگاه گوارش خون و اکسیژن کافی دریافت نمی‌کند.

 

تند تند زدن قلب

علائم: تند تند زدن قلب

این نشانه یک علامت هشدار دهنده شایع است. وقتی که قلب شما به اندازه کافی خون پمپاژ نمی‌کند، بدن شما می‌داند. این مشکل می‌تواند به چندین روش جبران شود:

  • با اضافه کردن عضله به قلب برای فشار با شدت بیشتر.
  • با بزرگ کردن قلب، بنابراین قلب می‌تواند کشش پیدا کند و بهتر پمپاژ انجام دهد.
  • با ایجاد ضربان قلب سریعتر.

 

علائم: سردرگمی

علائم: سردرگمی

ممکن است سردرگم و یا کسل به نظر برسید. ممکن است گیج شوید، و یا دچار فراموش کاری شوید. هنگامی که اندام‌های دیگر به دلیل نرسیدن خون کافی، به خوبی کار نمی‌کنند، برخی از مواد در خون (مثل سدیم) را تحت تأثیر قرار می‌دهند. این مسئله می‌تواند بر مغز شما نیز تأثیر بگذارد.

 

نکاتی برای جلوگیری از نارسایی قلبی

نکاتی برای جلوگیری از نارسایی قلبی

می‌توانید احتمال ابتلا به نارسایی قلبی را کاهش دهید. حتماً تغذیه سالم داشته باشید و ورزش کنید. اگر سیگار می‌کشید، ترک سیگار بسیار کمک کننده است. اگر اضافه وزن دارید، هر چقدر که می‌توانید اضافه وزن خود را کاهش دهید. اگر در معرض خطر بالاتری برای ابتلا به بیماری‌های قلبی هستید، یا قلب شما قبلاً آسیب دیده است، پزشک شما می‌تواند با دارو به کاهش خطر ابتلا به نارسایی قلبی کمک کند. مهم است که شما و پزشک همانند یک تیم با یکدیگر همکاری کنید.

 

درمان نارسایی قلب

درمان نارسایی قلب

معمولاً هیچ درمان قطعی برای این مشکل وجود ندارد، اما می‌توان آن را تحت کنترل درآورد. به طور معمول، برنامه درمانی شامل چیزهایی مانند ورزش و رژیم غذایی کم سدیم می‌باشد. پزشک ممکن است از شما بخواهد که روزانه خود را وزن کنید تا مطمئن شود که شما سیال بیش از حد نگه نداشته‌اید. همچنین نیاز به پیگیری میزان مایعی که روزانه می‌خورید یا می‌نوشید، دارید. باید دارو مصرف کنید. احتمالاً به مدیریت استرس و پرهیز از مصرف کافئین نیز نیاز دارید. پزشک ممکن است عمل جراحی برای دستگاه‌های ایمپلنت به منظور کمک به قلب شما را نیز توصیه کند.

 

زندگی با بیماری نارسایی قلبی

زندگی با بیماری نارسایی قلبی

این بیماری بر زندگی شما غالب نمی‌شود. به آنچه که با شرایط خود می‌توانید انجام دهید تمرکز کنید، نه آنچه که دوست دارید انجام دهید. ممکن است مجبور باشید مهم‌ترین کارها را انتخاب کنید و از انجام برخی از کارهای دیگر اجتناب کنید. ممکن است مجبور به استراحت کردن نیز باشید.

 

سایت پزشکی و مجله سلامتی راستینه

منابع

  • ”.American Heart Association: “About Heart Failure
  • ”.American Heart Association: “Heart Failure
  • ”.Centers for Disease Control and Prevention: “Heart Failure Fact Sheet
  • ”?National Heart, Lung, and Blood Institute: “What is Heart Failure
  • ”.Mayo Clinic, “Heart Failure
  • ”?National Heart, Lung, and Blood Institute: “What Are the Signs and Symptoms of Heart Failure
  • .WebMD
  • ”.American Heart Association: “Lifestyle Changes for Heart Failure
  • ”.American Heart Association: “Devices and Surgeries to Treat Heart Failure
  • ”?National Heart, Lung, and Blood Institute: “How Can Heart Failure Be Prevented
  • .Lynne Warner Stevenson, MD, director, cardiomyopathy and heart failure program, Brigham and Women’s Hospital, Boston; professor, Harvard Medical School

منبع تصاویر

  • Thinkstock
  • Getty
  • Thinkstock
  • Getty
  • Getty
  • Thinkstock
  • Thinkstock
  • Thinkstock
  • Thinkstock
  • Getty
  • Thinkstock
  • Thinkstock

خواندن مطالب زیر به شما پیشنهاد می شود

اطلاعات پزشکی

حقایقی درباره هماتوم

حقایقی درباره هماتوم

اطلاعات پزشکی

واریس

درمان‌های جدید واریس

زیبایی

انجام لیزر لیپولیز

لیزر لیپولیز چیست و چگونه عمل می‌کند؟

زیبایی

عمل لیپوماتیک

از لیپوماتیک بیشتر بدانید

زیبایی

فرآیند کویتیشن اولتراسوند

آیا کویتیشن اولتراسوند در از بین‎ بردن چربی مؤثر است؟

تغذیه و سلامتی

کاهش سریع وزن

کاهش سریع وزن

پوست و مو

روش درمانی شاک‌ویو‌‌تراپی در کاهش سلولیت

درمان سلولیت با شاک‌ویو‌‌تراپی

تغذیه و سلامتی

رژیم غذایی با کربوهیدرات پایین

رژیم‌هایی با پروتئین بالا و کربوهیدرات پایین

تغذیه و سلامتی

کاهش وزن بدون رژیم‌های سخت

با اصول تغذیه و رژیم‌درمانی بیشتر آشنا شوید

نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

  1. water purifier گفت:

    به نکات خوبی اشاره کرده بودید که لازم هر فردی نسبت به این علائم آگاهی داشته باشه متاسفانه همین عدم آگاهی گاها باعث مشکلات جبران ناپذیری میشه
    ممنون از مقاله خوبی که قرار دادید