سایت پزشکی و مجله سلامتی راستینه

درباره چای سفید چه می دانید؟ خواص چای سفید

از خواص چای سفید می توان به کاهش ابتلا به سرطان، ناهنجاری های قلبی عروقی و بهبود سلامت دهانی اشاره کرد. چای سفید حاوی آنتی اکسیدان است و خواص ضد پیری دارد که به حفظ سلامت و جلوگیری از چروک پوست کمک می کند و از پوست در برابر تاثیرات اشعه مضر ماوراء بنفش محافظت می کند. چای سفید با داشتن خواص آنتی باکتریال،بدن را از بیماری های باکتریایی مصون می سازد.

همچنین بیماران دیابتی را از علائمی چون افت سطح پلاسما گلوکز، افزايش ترشح انسولین و تشنگي بیش از حد (عطش) رهایی می بخشد. مصرف چای سفید به کاهش وزن هم کمک می کند.

چای سفید

چای سفید

انواع مختلفی از چای در بازار وجود دارد. چای سبز، چای سیاه، چای ترش و چای بابونه از جمله انواع چای مورد مصرف اند. مصرف چای در دراز مدت می تواند تاثیرات مثبتی بر سلامت انسان داشته باشد و به همين علت مردم از آن بعنوان ماده به ارمغان اورنده دانایی،شادی و سلامتی کامل یاد می کنند.

پس از انجام مطالعات بسیار در گذشته و امروزه، خواص بیشماری برای آن در نظر گرفته شده است. بدلیل چنین خواصی و درصد بالای کافئین، آن را نوشیدنی جایگزین قهوه دانسته اند. گفتنی است ،چای سبز و سياه هم خواص خود را دارند. اما از آنجایی فراوری انجام شده بر روی چای سفید، کمتر است، ترکیبات مغذی آن بهتر حفظ می شود وتولید آن به زمان و نيروي کار کمتری در مقایسه با چای سبز و سیاه نیاز دارد.

شواهد تاریخی منشاء آن را چین دانسته اند. با تغییر دودمان چین در گذشته، تولید چای سفید، هم تحول یافته است. با گذر زمان، انواع مختلفی از چای سفید با انتخاب نوع خاصی از درختچه تولید می شود.

 

ترکیبات مغذی چای سفید

ترکیبات مغذی چای سفید

چای سفید حاوی ترکیبات مغذی و ضد میکروبی است که از بدن در برابر ابتلا به بیماری محافظت می کند. این گیاه تانین،فلوراید و زردینه هايي چون کاتچین و پلی فنول دارد. چنين ترکیباتی خواص سرشار چای سیاه را به همراه دارند.

 

خواص چای سفید

خواص چای سفید

چای سفید، ترکیبات ضد پیری و آنتی اکسیدان دارد و برای همه مفید است. خواص آن شامل موارد ذیل است:

 

عامل آنتی اکسیدان

تخریب اندام های بدن بخاطر وجود رادیکالهای آزاد است. پلی فنول چای سفید به خنثی کردن رادیکالهای آزاد کمک می کند و از اثر تخریب کنندگی آن می کاهد. طبق نتایج یکی از تحقیقات، این چای تاثیرات آنتی اکسیدان اندام ها و پلاسما را افزایش می دهد. مطالعه دیگری در خصوص تاثیر عصاره چای سفید بر مواد سمی هیدروژن پراکسید انجام شده است. نتایج این مطالعه نشان می دهد که عصاره چای سفید، بخاطر داشتن ترکیبات آنتی اکسیدانی به حفاظت از سلول های عصبی کمک می کند.

 

حفاظت از پوست

ترکیبات ضد پیری

رادیکال های آزاد پروسه پیری را سریع تر می کنند. آنتی اکسیدان چای سفید احتمال پیری زودرس را کم می کند.

 

حفاظت از پوست

چای سفید، به حفظ سلامت و جوانی پوست کمک می کند. نوشیدن چای سفید بخاطر وجود آنتی اکسیدان ها،توصيه می شود. آنتی اکسیدان ها به بازسازی سریع پوست آسیب دیده کمک می کنند و از پوست در برابر تاثیرات مخرب اشعه ماورا بنفش محافظت می کنند.

 

تقویت سلامت دهان و دندان

از خواص چای سفید، سلامت دهان است. وجود پلی فنول،فلاونویید و تانین از رشد باکتری های دهان و در نتیجه از ایجاد پلاک جلوگیری می کند. فلوراید این چای در کاهش احتمال خرابی یا پوسیدگی دندان موثر است.

 

جلوگیری از سرطان

همانند چای سبز، چای سفید در جلوگیری از سرطان مخصوصا سرطان ریه موثر است. بنابر تحقیقات انجام شده، چای سفید، ضد سرطان قوی و عامل مبارزه با سرطان است و عصاره آن اپوپتوز(مرگ سلول سرطانی) را تحریک می کند و در جلوگیری از رشد سلول سرطانی جدید در ریه موثر است. همچنین خاصیت ضد جهش سلولی دارد.

 

کنترل دیابت

کنترل دیابت

طبق تحقیقات، مصرف چای سفید، علائم دیابت ازجمله عطش،افت گلوکز پلاسما و افزایش ترشح انسولین را بهبود می دهد.

 

بهبود ناهنجاری های قلبی عروقی

فلاونویید موجود در محصولات غذایی مختلف از جمله چای سفید، میوه و سبزیجات ارتباط مستقیمی با کاهش احتمال ابتلا به بیماری های قلبی عروقی دارد. فلاونویید به کاهش فشارخون کمک می کند. چای سفید به درمان لیپیدمی بالا و اندوتلیال کمک می کند و تراکم پایین اکسیداسیون لیپو پروتئین را مهار می کند. فلاونویید چای سفید احتمال بروز بیماری قلبی را کم می کند.

 

عوامل آنتی باکتریال

عامل اصلی بروز خیلی از بیماری ها پاتوژن ها هستند. این عوامل بيماري زا به سیستم ایمنی حمله می کنند و در عملکرد طبیعی بدن اختلال ایجاد می کنند. چای سفید خاصیت ضد باکتریایی دارد و پوست را از خطر باکتری و سایر میکروب ها محافظت می کند. در خیلی از محصولات مانند صابون دست، چای سفید ترکیب اصلی بشمار می آید. مصرف چای سفید می تواند بدن را از عوامل بيماري زا باکتریایی و سایر ریزجانداران مصون کند.

 

بهبود سرماخوردگی

بهبود سرماخوردگی

چای سفید درمان مناسبی برای انواع بیماری های شایع است. مصرف آن برای آنفولانزا و سرماخوردگی بسیار مفید است.

 

کاهش وزن

برنامه های فشرده و انتخاب اشتباه غذا منجر به افزایش وزن می شود. کم کردن وزن اضافی کار ساده ای نیست،مخصوصا اگر وقت ورزش کردن نداشته باشید. برنامه غذایی راه چاره برای رها شدن از اين شرايط است. رعایت برخی از این رژیم ها برخلاف نوشیدن چای سفید، خيلي خوشایند نيست. مطالعات صورت گرفته نشان می دهد که چای سفید از فرآیند شکل گیری سلول های چربی( (adipogenesجلوگیری می کند و چرخه حیات سلول های چربی آدیپوسیت ( adipocyte)را کنترل می کند.

 

چای سفید

چگونه چای سفید را انتخاب و مصرف کنیم؟

خریدن و دم کردن برگ های آن بصورت فله بهتر است. مصرف دم کرده برگ های آن بصورت طبیعی وجود مواد مغذی را تضمين می کند. دمنوش چای سفید بصورت فله از چای کیسه ای فراوری شده بهتر است.

دم کردن آن همانند چای های دیگر است. همواره توصیه می شود از آب تمیز یا جوشیده برای دم کردن آن استفاده شود. آب را باید بخوبی گرم کنید اما به نقطه جوش نرسد تا به ترکیبات حساس آن آسیب نرسد. برای آنکه چای غلیظ تری داشته باشید، برگ ها را برای مدت بیشتری داخل آب بگذارید. برای هر فنجان، یک تا دو قاشق چای خوری مناسب است.

نوشیدن ۲ تا ۴ فنجان چای سفید خواص مختلفی خواص متعددی برای سلامتی دارد. اگر از همان برگ چای برای دم کردن مجدد استفاده شود،مشکلی پیش نمی آید. هم مقرون بصرفه است و هم از تمام ترکیبات مغذی چای سفید استفاده می کنید. تنها نکته ای که باید به خاطر داشته باشیم این است که دفعه دوم مدت زمان دم کشیدن چای بیشتر از دفعه اول باشد.

انواع چای سفید موجود در بازار را امتحان کنید. عادت کردن به نوشیدن نوع خاصی از طعم چای شاید برخی اوقات کسل کننده باشد. سلامتی خود را با نوشیدن چای سفید همین امروز تضمین کنید.

 

چای سفید

سوالات متداول راجع به چای سفید

آیا برای بدن چای سفید مناسب است؟

بله، بسیار برای بدن مفید است، میزان آنتی اکسیدان های آن سه برابر انواع دیگر چای ازجمله چای سبز است. همانند سایر چای ها ترکیبات ارگانیک و ضد پیری دارد که به کاهش استرس اکسیداتیو و جلوگیری از برخی بیماری های مزمن کمک می کند. همچنین پوست را از اشعه ماورا بنفش محافظت می کند و حتی موجب تقویت سیستم ایمنی می شود.

 

میزان کافئین موجود در چای سفید چقدر است؟

تنها ۲۸ میلی گرم کافئین در یک فنجان (۲۳۵میلی لیتری) چای سفید وجود دارد که در مقایسه با نوشیدنی های کافئین دار دیگری مانند قهوه یا چای سبز نسبتا پایین است. یک فنجان قهوه حدود ۹۵ میلی گرم کافئین دارد،یعنی بیش از سه برابر کافئین موجود در چای سفید. به عبارتی نوشیدن چای سفید انرژی زا است اما وابستگی و عوارض مصرف ندارد.

 

چطور چای سفید درست کنیم؟

چای سفید را بشکل ذیل آماده کنید:

  • قدم اول: آب را در یک کتری بجوشانید
  • قدم دوم: برگ ها را داخل آن بریزید
  • قدم سوم: شیرین کننده به آن بیفزایید.

برای حاصل شدن بهترین نتیجه اجازه دهید آب جوش برای ۵ الی ۸ دقیقه سرد شود. در غیر این صورت برگ ها آسیب می بینند و طعم چای تیز می شود.

زمانی که آب کمی خنک شد، برگ ها را برای ۷ الی ۱۰ دقیقه دم کنید تا طعم خوشایندی بدست آید. هر چه مدت زمان دم بیشتر باشد، طعم چای قوی تر خواهد شد.

 

از کجا چای سفید را می توان خرید؟

چای سفید را می توانید از داروخانه یا از هر مغازه ای که مواد طبیعی و سالم می فروشد به راحتی تهیه کنید. هیچ گونه اختلاف نظری در مورد سالم بودن و مفید بودن آن برای سلامتی نیست.

چای در حجم بالا در سراسر جهان مصرف می شود و با اینکه کمتر از انواع دیگر تولید می شود اما در دسترس همه قرار دارد. می توانید آن را از فروشگاه های بزرگی مانند تارگت(Target) و والمارت(Walmart) و یا از عطاری ها و توزیع گنندگان چای و قهوه بخرید.

 

چای سفید چیست؟

چایی که پس از خشک شدن ،فراوری نمی شود،چای سفید نام دارد. نام”چای سفید” هم چنین به چای تهیه شده از شکوفه های جوان چای هم گفته می شود که دمنوش آن طعم ملایم تری دارد. در هر صورت ،چای سفید همان برگ های گیاه کاملیا سیننسیس(نام یک گونه از سرده کاملیا) است و یکی از مشهورترین گونه های چای در جهان است.

 

منابع

  • http://books.google.co.ke/books?id=k3HK2WuZrsYC
  • https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19084377
  • https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/21271291
  • https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19492999
  • https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3491343/
  • https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/20668019
  • https://nccih.nih.gov/research/results/spotlight/092110.htm?nav=gsa
  • https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2367318/
  • organicfacts
  • https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22279681
  • https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/20386755
  • https://dailymed.nlm.nih.gov/dailymed/drugInfo.cfm?setid=f37edea5-f874-47f5-82da-c7fefc405805
  • https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3459493/

منبع تصاویر 

  • fthmb.tqn
  • img.aws.livestrongcdn
  • teahippie
  • gannett-cdn
  • marketingplatform.vivial
  • bettys

خواندن مطالب زیر به شما پیشنهاد می شود

اطلاعات پزشکی

واریس

درمان‌های جدید واریس

زیبایی

عمل لیپوماتیک

از لیپوماتیک بیشتر بدانید

زیبایی

فرآیند کویتیشن اولتراسوند

آیا کویتیشن اولتراسوند در از بین‎ بردن چربی مؤثر است؟

زیبایی

انجام کول اسکالپتینگ یا کرایولیپولیز

کول اسکالپتینگ یا کرایولیپولیز چیست؟

تغذیه و سلامتی

کاهش سریع وزن

کاهش سریع وزن

تغذیه و سلامتی

رژیم غذایی با کربوهیدرات پایین

رژیم‌هایی با پروتئین بالا و کربوهیدرات پایین

تغذیه و سلامتی

کاهش وزن بدون رژیم‌های سخت

با اصول تغذیه و رژیم‌درمانی بیشتر آشنا شوید

زیبایی

انواع روش‌های پیکرتراشی غیرتهاجمی

انواع روش‌های پیکرتراشی غیرتهاجمی

زیبایی

اسکالپشور

نگاهی دقیق‌تر به ‌اسکالپشور

نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *