ریپورتاژ: چگونه در سفر به تایلند بیمار نشویم؟
در سفر به تایلند ممکن است در اثر عوامل مختلف، بیمار شویم. در ادامه با نکست هالیدی همراه شوید تا نکاتی را با شما در میان بگذاریم تا با رعایت آنها، از بیمار شدن و آسیب دیدن جلوگیری کنید.
تایلند یکی از مقاصد پرطرفدار میان گردشگران است و هر ساله سیل عظیمی از گردشگران از سراسر جهان عازم این کشور میشوند. هتلهای تایلند همواره مملو از گردشگران است. این امر خود میتواند باعث شیوع بیماریهای مختلف بین گردشگران شود. همچنین غذاها و آب و هوای این کشور، برای گردشگران ایرانی آشنا نیست و این تغییرات در سفر میتواند عامل بروز بیماریهایی شود که سفر را به کام مسافران تلخ کند. اما در تور تایلند بهتر است نکاتی را رعایت کنید تا با چنین مشکلاتی مواجه نشوید. تورهای ارزان تایلند هم این روزها بسیار پرطرفدار است، پس اگر قصد دارید تعطیلات خود را در تایلند بگذرانید، حتما این نکات را به خاطر بسپارید:
میتوان در تایلند از شیرهای آب، آب خورد؟
در تایلند از شیرهای آب، آب ننوشید. حتما و حتما از بطریهای آب معدنی خریداری و مصرف کنید، اما لازم نیست در مورد یخ زیاد نگران باشید. شبکهی گستردهای از کارخانههای یخ در تایلند وجود دارد و آنها از آب تصفیه شده استفاده میکنند. برای کاسبان تایلندی، استفاده از این یخهای بهداشتی بسیار باصرفهتر از آن است که خودشان بخواهند درست کنند. تشخیص یخ خوب آسان است و شکل بخهای کارخانهای لولهای مانند است.
به همان دلیلی که گفته شد نباید از آب شیر بخورید، باید مراقب آبی که در آن شنا میکنید هم باشید. «Leptospirosis» نوعی عفونت باکتریایی است که هنگام شنا، کایاک سواری و قایقرانی در آبها خروشان به بدن انسان وارد میشود. این بیماری که با عنوان تب swamp هم شناخته میشود، اولین بار به عنوان یک بیماری میان افرادی که در فاضلاب کار میکردند، شناخته و دیده شد. در فصلهای پربارش و همچنین در صورت تماس با لولههای فاضلاب، امکان ابتلا به این بیماری چند برابر میشود. پس اگر در تایلند دستتان را بریدید یا جایی از بدنتان زخمی شد، حتما آن را با مواد ضدعفونیکننده شسته و روی آن چسب زخم بزنید.
همچنین اگر خواستید مواد غذایی را بشوئید، از سالم بودن آبی که استفاده میکنید، اطمینان حاصل کنید.
خوردن غذاهای خیابانی در تایلند مشکلی به وجود نمیآورد؟
در سفر به تایلند با غذاهای خوشمزه مواجه خواهید شد؛ اما باید نکاتی را رعایت کنید تا پس از خوردن این غذاها، دچار عوارض جانبی نشوید.
هیچوقت از غذاهایی که آماده شده و روی سینی قرار داده شده است، نخورید. اصرار کنید که غذا را همان لحظه مقابل چشمان شما بپزند و تازه تازه آن را میل کنید. اگر دستفروشی قبول نکرد که غذا را به صورت تازه و مقابل چشمان شما بپزد، از او غذا نخرید و به دستفروش دیگری بروید که حاضر است خواسته شما را انجام دهد.
به غرفهها و دستفروشانی مراجعه کنید که مشتری زیادی دارند؛ مردم محلی خیلی زود میفهمند که کدام یک از دستفروشان غذای بهتر و سالمتری دارد. غرفهای که محبوبیت زیادی دارد، محصولات بیشتری تولید کرده و می ُفروشد؛ به همین علت در آنها غذای مانده و بیات پیدا نمیکنید.
نکتهی دیگر این که سعی کنید به غذافروشیای بروید که مغازهاش تمیز باشد. همچنین به دستهای فروشنده هم نگاه کنید تا مطمئن شوید انگشتان کثیف با غذایی که شما میخواهید بخورید، تماس نداشته است.
به ظرفی که فروشنده با آنها غذا را سرو میکند هم دقت کنید. آیا این ظروف شسته شده و تمیز هستند؟ احتمالا نه! پس با خود ژل دست ضد باکتری به همراه داشته باشید و ظروف را تمیز کنید.
چیلی یا نمک اضافه میخواهید؟ پس مراقب ظرف مشترکی که روی میز قرار دارد و همهی مردم با دست از آن استفاده میکنند، باشید! چه کسانی از این ظرفها استفاده میکنند؟ پس بهتر است از فروشنده بخواهید در ظرفی تازه و تمیز برای شما فلفل بیاورد.
چگونه به مالاریا و تب دنگی مبتلا نشویم؟
بین توصیههای پزشکان در مورد استفاده از قرص مالاریا در سفر به تایلند، تناقضهایی وجود دارد. بعضیها به شدت توصیه میکنند که این قرصها مصرف شوند و برخی دیگر پیشنهاد میکنند که DEET استفاده شود. مالاریا در تایلند مشکل زیادی ایجاد نکرده است اما باید اقدامات پیشگیرانه را در مناطق روستایی انجام دهید. برخی کولهگردها قرص را به همراه خود میبرند و زمانی که احساس کنند در منطقهای که هستند، حشرات خطرناکی مثل مالاریا وجود دارد، از آنها استفاده میکنند. همچنین در حال حاضر محصولات غیردارویی هم در بازار وجود دارد که میتوانید برای پیشگیری از آنها هم استفاده کنید.
اما تب دنگی باید جدی گرفته شده و اقدامات احتیاطی به عمل آید.
به این تب، تب استخوانشکن هم میگویند، چون باعث درد شدید در مفاصل و عضلات میشود و اگر درمان نشود، میتواند باعث مرگ شود. این بیماری نیز مثل مالاریه از نیش پشه منتقل میشود، اما این دشمنان مزاحم در داخل شهرها و در طول روز در کمین شما هستند. آنها بیشتر در جایی که سایه باشد، هستند، دقیقا همان جایی که شما از شر آفتاب زننده، به سایه پناه بردهاید!
برای تب دنگی هیج واکسن یا داروی پیشگیرانه یا درمانی وجود ندارد. پزشکان یا پرستاران فقط علائم را درمان میکنند تا بیماری دورهی خود را طی کند (حدود ۲ هفته).
لباسهای گشاد و سفید بپوشید، پیرهنهایی با استین بلند و شلوارهای بلند به تن کنید و از پوشیدن لباسهای تنگ و سیاه خودداری کنید. اگر در گرمای شدید هوا چنین کاری نکردید، حتما از دفعکننده حشرات روی پوست بزنید تا این موجودات نزدیک شما نشوند. از دفعکنندهی حشرات در اتاق و حتی در طول روز استفاده کنید؛ البته اگر جایی آب راکد هم بود، از آنجا دور شوید.
فصل جعبهزیان (Box jellyfish) در تایلند
این موجود مکعبیشکل شفاف با شاخکهای بسیار بلند، نیشهای دردناک و کشندهای دارد. این موجودات آبزی بین سالهای ۱۹۹۹ و ۲۰۱۵، با نیشهای خود باعث مرگ ۶ گردشگر شدهاند!
جعبهزیان در مناطق ساحلی در اطراف کرابی، پوکت، فیفی، ساموئی و فانگان شناور هستند و بیشترین تلفات را در ساموئی و فانگان به جا گذاشتهاند. تعداد آنها در فصل زمستان در سواحل افزایش مییابد. همچنین به هیچ عنوان نباید به این موجودات دست بزنید و آنها را لمس کنید، حتی آنهایی که به ساحل آمدهاند، چون هنوز هم خطرناک هستند.
شبها شنا نکنید، موقع شنا لباس مخصوص پوشیده بپوشید، در سواحلی شنا کنید که امکاناتی مثل کمکهای اولیه دارند؛ اینها روشهایی است که میتوان از آزار این موجوات در امان ماند.
گردشگران تا زمانی که جعبهزیان زهر خود را وارد بدنشان نکرده، متوجه نیشزدگی نمیشوند و این بیشتر به خاطر بدن شفاف و بدون رنگ آنها است که در آبهای صاف و شفاف دیده نمیشوند. علائم نیشزدگی جعبهزیان میتواند شامل: درد شدید، تورم، خارش، دشواری در تنفس، تب و جای شاخکهای آنها روی قسمت نیشزده شده باشد.
برای نجات یافتن از نیش جعبهزیان، درمانهای اولیهی فوری ضروری است. در بسیاری از سواحل محبوب پرگردشگر، ایستگاههای کمکهای اولیه وجود دارد.
در صورت بروز چنین مشکلی، فورا با اورژانس تماس بگیرید یا به بیمارستان یا کلینیکهای پزشکی مراجعه کنید.
نکتهی مهم این است که باید هم فردی که دچار آسیب شده و هم کسی که به او کمک میرساند آرامش خود را حفظ کرده و وحشت نکنند. محل گزش را شستشو یا مالش ندهید. موارد قبلی نشان دادهاند که استفاده از سرکه روی محل گزش در دقایق اولیه، میتواند باعث تسکین درد شود. با استفاده از دستکش یا موچین، شاخکهایی که روی پوست مشاهده میکنید را بردارید. در موارد شدیدتر، ممکن است CPR نیاز باشد.
اورژانسهای پزشکی در تایلند: باید با کجا تماس بگیریم؟
اگر در تایلند مریض شدید، جای نگرانی نیست، شما در جای خوبی هستید. در این کشور بیمارستانهای دولتی و خصوصی زیادی وجود دارد. بیمارستانهای خصوصی، به خصوص در بانکوک، استانداردهای فوقالعادهای از پزشکی و مراقبت را به بیماران ارائه میکنند. در این شهر گردشگری پزشکی و سلامت، بسیار پررونق است.
اما اگر شما با یک بیماری یا آسیب غیر منظره مواجه شدید، خودتان را به نزدیکترین بیمارستان برسانید. کادر پزشکی و پرستاران این شهر به خوبی از شما مراقبت میکنند؛ چون کیفیت بیمارستانهای تایلند، به خصوص تایلند قابل قبول است.
این نوشته یک ریپورتاژ آگهی است و راستینه هیچ مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد.
نظرات کاربران