سایت پزشکی و مجله سلامتی راستینه

ارتباط تلفن‌های هوشمند و تبلت‌ها با اختلال خواب در نوجوانان

یک مطالعه نشان داد که این روزها نوجوانان بخاطر فریبندگی وسایل الکترونیکی، کمتر استراحت می‌کنند.

نوجوانان نسبت به گذشته، ساعات کمتری می‌خوابند و خواب‌شان را فدای کار کردن بیشتر با گوشی‌ها و تبلت‌های‌شان می‌کنند.

 

اختلال خواب در نوجوانان

مشکلات خواب در نوجوانان بعلت استفاده از وسایل الکترونیکی

کارشناسان می‌گویند که نوجوانان برای فعال و پربار بودن در طول روز، به حداقل ۹ ساعت خواب شبانه نیاز دارند. خواب کمتر از ۹ ساعت می‌تواند به خواب آلودگی در طول روز منجر شود و در فعالیت‌های مدرسه یا روزانه اختلال ایجاد کند.

اما نوجوانان با وجود حواس‌پرتی‌های وسایل الکترونیکی واقعا چند ساعت در شبانه روز می‌خوابند؟ برای فهمیدن پاسخ این سوال، محققان دو بررسی ملی طولانی‌مدت روی بیش از ۳۶۰ هزار نوجوان پایه‌ی هشتم تا دوازدهم را تجزیه و تحلیل کردند.

یک بررسی از نوجوانان پایه‌های هشتم، دهم و دوازدهم پرسید که هر چند وقت یکبار، حداقل ۷ ساعت در شب می‌خوابند. بررسی بعدی از دانش‌آموزان دبیرستانی سوال کرد که در شب‌های غیرتعطیل چندساعت می‌خوابند.

در سال ۲۰۱۵ از هر ۱۰ نوجوان، ۴ نفر کمتر از ۷ ساعت در شب خوابیدند. محققان می‌گویند که درصد کم‌خوابی نوجوانان از سال ۱۹۹۱ به بالای ۵۸ درصد رسیده است و ۱۷ درصد بیشتر از سال ۲۰۰۹ است، یعنی زمانی که استفاده از تلفن هوشمند، متداول‌تر شد.

جین توانگ، نویسنده‌ی ارشد این مطالعه و استاد روانشناسی در دانشگاه ایالتی سن‌دیگو می‌گوید: «از زمانی که اکثر مردم شروع به استفاده از تلفن‌های هوشمند کردند، ساعات خواب کودکان کاهش یافت. این یک الگوی بسیار مشکوک است.»

با توجه به مطالعه‌ای که در ۱۹ اکتبر در مجله‌ی طب خواب منتشر شد، هر چه دانش‌آموزان زمان بیشتری آنلاین بودند، تعداد ساعات خواب‌شان نیز کمتر شد.»

آنهایی که ۵ ساعت در روز آنلاین بودند، ۵۰ درصد بیشتر از آن دسته از همکلاسی‌های‌شان که فقط یک ساعت در روز آنلاین بوند، محرومیت از خواب داشتند.

مطالعات نشان داده‌اند که نور ناشی از تلفن‌های هوشمند و تبلت‌ها می‌تواند درچرخه‌ی طبیعی خواب و بیداری بدن اختلال ایجاد کند. زالاتان کریزان، یکی از نویسندگان این مطالعه و دانشیار روانشناسی در دانشگاه ایالتی آیووا می‌گوید: « بدن ما تلاش می‌کند که نیازهای خواب خود را برآورده سازد. این بدان معناست که کم خوابی می تواند در سایر بخش‌های زندگی ما اختلال ایجاد کند. نوجوانان ممکن است با چرت زدن در آخر هفته‌ها این کمبود را جبران کنند یا سر کلاس درس خوابشان ببرد.»

با وجود آنکه تلفن‌های هوشمند، تبلت‌ها و سایر وسایل الکترونیکی، بخش مهمی از زندگی هستند اما محققان می‌گویند که چاره‌ی کار در رعایت اعتدال است. آنها توصیه می‌کنند که همه‌ی افراد – چه پیر و چه جوان – استفاده از وسایل الکترونیکی را به ۲ ساعت در روز محدود کنند.

توانگ می‌گوید:« با توجه به اهمیت خواب برای سلامت جسمی و روانی، نوجوانان و بزرگسالان باید توجه داشته باشند که آیا استفاده از تلفن هوشمند در خواب‌شان اختلال ایجاد می کند یا خیر. ضمنا بسیار مهم است که درست قبل از خواب، از دستگاه‌های الکترونیکی دارای صفحه نمایش استفاده نکنید، چون آنها ممکن است مانع به‌خواب رفتن شما شوند.»

مقاله مرتبط : مشکلات خواب تا چه حد جدی هستند؟

 

منابع

  • San Diego State University, news release, Oct. 19, 2017
  • HealthDay
  • medlineplus

منبع تصاویر 

 

خواندن مطالب زیر به شما پیشنهاد می شود

تغذیه و سلامتی

میان‌وعده‌های هنگام خواب

۴ نکته‌ی تغذیه‌ای برای خواب بهتر

اخبار

خوابیدن

بیشتر خوابیدن ممکن است واقعا ولع خوردن شیرینی را فرونشاند!

اخبار

خستگی

وقتی واقعا خسته هستید، سیگنال‌های مغز شما ضعیف و کُند می‌شوند.

اخبار

اعتیاد به اینترنت

افزایش تعداد کودکانی که زمان زیادی، صرف بازی با گوشی و تبلت می کنند!

نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *