سایت پزشکی و مجله سلامتی راستینه

عادات بدي كه به مغز صدمه مي زنند

همه افراد دارای عادات روزانه مخصوص به خود هستند. بعضی از این عادت ها در نگاه اول خیلی ساده و بی ضرر بنظر می رسند ولی اگر سعی در تغییر آنها نکنیم، به مرور زمان می توانند آسیب های جدی بر هریک از اعضای بدن داشته باشند. در این مقاله، راستینه عاداتی را مطرح می کند که انجامشان باعث می شود به مغز صدمات جبران ناپذیری وارد کنند.

 

کم خوابی

کم خوابی

چند چیز است که می دانید نباید انجام دهید اما همه ما آنها را انجام می دهیم. اما برخی از این عادت های بد می تواند به مغز شما آسیب وارد کند. به عنوان مثال، کمبود خواب می تواند یکی از علل زوال عقل، از جمله بیماری آلزایمر باشد. بهتر است ساعات خواب منظم داشته باشید. اگر مشکلی در خوابیدن دارید، از کافئین و وسایل الکترونیک در شب اجتناب کنید، و قبل از خواب کارهایی انجام دهید که موجب آرامش شما شوند.

 

تنهایی سپری کردن

تنها ماندن به مدت زیاد

بشر با رابطه اجتماعی به یکدیگر متصل می شوند. در مورد دوستان زیادی که در فیس بوک دارید صحبت نمی کنیم بلکه حس واقعی ارتباط حائز اهمیت است. افرادی که تنها چند دوست صمیمی دارند شادتر و فعال تر هستند. همچنین احتمال کمتری می رود که از تحلیل مغز و آلزایمر رنج ببرند. اگر احساس تنهایی می کنید، با دوستان خود تماس بگیرید و یا کار جدیدی را آغاز کنید که با افراد دیگر مرتبط شوید مثل رقص، تنیس.

 

خوردن بیش از حد تنقلات

خوردن بیش از حد تنقلات

بخش هایی از مغز که با یادگیری، حافظه و سلامت روان مرتبط هستند در افرادی که در رژیم غذایی خود مقدار زیادی همبرگر، سیب زمینی سرخ کرده، چیپس سیب زمینی و نوشابه دارند، کوچکتر هستند. از سوی دیگر انواع توت ها، غلات کامل، آجیل، سبزیجات برگ دار سبز، عملکرد مغز را حفظ می کنند و سرعت تحلیل ذهنی را کاهش می دهند. پس دفعه بعد به جای خوردن یک بسته چیپس، یک مشت آجیل میل کنید.

 

استفاده از هدفون با صدای بلند

استفاده از هدفون با صدای بلند

گوش کردن به موسیقی با صدای بسیار بلند تنها در سی دقیقه می تواند برای همیشه به شنوایی شما آسیب وارد کند. اما تنها گوش شما نیست که آسیب می بیند، از دست دادن شنوایی در بزرگسالان مسن تر با مشکلات مغزی، مانند آلزایمر و از دست دادن بافت مغز مرتبط است. این مسئله ممکن است بدین دلیل باشد که مغز شما برای درک آنچه که در اطراف شما گفته می شود به سختی کار می کند و نمی تواند آنچه شما می شنوید را در حافظه ذخیره کند. پس صدای هدفون را کم کنید – صدا را بلندتر از ۶۰٪ از حداکثر حجم دستگاه خود نکنید – و سعی کنید بیش از دو ساعت در یک زمان به صدای بلند گوش ندهید.

 

نداشتن تحرک کافی

نداشتن تحرک کافی

در صورتی که مدت طولانی تری بدون ورزش منظم سپری کنید، بیشتر احتمال دارد به زوال عقل مبتلا شوید. همچنین احتمال بیشتری دارد دچار دیابت، بیماری قلبی و فشار خون بالا شوید، که تمام این بیماری ها می توانند با آلزایمر مرتبط باشند. لازم نیست دو ماراتن انجام دهید نیم ساعت راه رفتن در پارک و یا پیاده روی سریع در اطراف محله خود موثر خواهد بود. نکته مهم این است که حداقل سه روز در هفته فعالیت داشته باشید.

 

سیگار کشیدن

سیگار کشیدن

سیگار کشیدن می تواند مغز شما را کوچک کند و این مسئله چیز خوبی نیست. کوچک شدن مغز باعث می شود حافظه شما بدتر شود و موجب می شود احتمال ابتلا به بیماری های زوال عقل، از جمله آلزایمر دو برابر شود. همچنین به بیماری قلبی، دیابت، سکته مغزی و فشار خون بالا منجر می شود.

 

پرخوری کردن

پرخوری کردن

اگر بیش از حد غذا می خورید – حتی نوع مناسب مواد غذایی – مغز شما ممکن است قادر به ساخت شبکه قوی ارتباطاتی که به شما کمک می کند فکر کنید و به خاطر داشته باشید، نباشد. پرخوری برای مدت زمان طولانی می تواند به طور خطرناکی موجب اضافه وزن شوید، و اضافه وزن می تواند به بیماری های قلبی، دیابت و فشار خون بالا منتهی شود، که تمام این بیماری ها با مشکلات مغزی و آلزایمر مرتبط هستند.

 

ماندن بیش از حد در تاریکی

ماندن بیش از حد در تاریکی

درصورتی که نور طبیعی به اندازه کافی به شما نرسد، ممکن است افسرده شوید، و افسردگی می تواند مغز شما را کند. تحقیقات نیز نشان می دهند که نور خورشید کمک می کند مغز شما عملکرد خوبی داشته باشد.

 

سایت پزشکی و مجله سلامتی راستینه

منابع

  • ”?Alzheimer’s Society: “Am I at risk of developing dementia
  • ”?Better Hearing Institute: “What’s the link between hearing loss and cognitive function
  • ”.BioMed Central: “Western diet is associated with a smaller hippocampus: a longitudinal investigation
  • ”?Mayo Clinic: “How much should the average adult exercise every day?”
  • ”.What are the risks of sitting too much?” “Sleep tips: 7 steps to better sleep,” “Feed Your Mind
  • .WebMD
  • National Institutes of Health: “The relationship between long-term sunlight radiation and cognitive decline in the REGARDS cohort study,” “Effect of sunlight exposure on cognitive function among depressed and non-depressed participants: a REGARDS cross-sectional study,” “Diet-induced insulin resistance impairs hippocampal synaptic plasticity and cognition in middle-aged rats,” “Chronic Cigarette Smoking: Implications for Neurocognition and Brain Neurobiology,” “Physical (in)activity-dependent structural plasticity in bulbospinal catecholaminergic neurons of rat rostral ventrolateral medulla,” “Healthy brain aging: role of exercise and physical activity,” “Lifestyle change and the prevention of cognitive decline and dementia: what is the evidence?” “Listen Up! Noises Can Damage Your Hearing,” “Impact of Sleep on the Risk of Cognitive Decline and Dementia,” “Sleep deprivation: Impact on cognitive performance,” “Perceived Social Isolation and Cognition.”
  • ”.World Health Organization: “Make Listening Safe

منبع تصاویر 

  • gpointstudio / Thinkstock
  • allensima / Thinkstock
  • Jeffrey Heyden-Kaye / Thinkstock
  • fanelie rosier / Thinkstock
  • Allan Danahar / Thinkstock
  • iascic / Thinkstock
  • PeteerS / Thinkstock
  • ArianeMeyer / Thinkstock

خواندن مطالب زیر به شما پیشنهاد می شود

اطلاعات پزشکی

واریس

درمان‌های جدید واریس

زیبایی

انجام لیزر لیپولیز

لیزر لیپولیز چیست و چگونه عمل می‌کند؟

زیبایی

فرآیند کویتیشن اولتراسوند

آیا کویتیشن اولتراسوند در از بین‎ بردن چربی مؤثر است؟

تغذیه و سلامتی

کاهش سریع وزن

کاهش سریع وزن

پوست و مو

روش درمانی شاک‌ویو‌‌تراپی در کاهش سلولیت

درمان سلولیت با شاک‌ویو‌‌تراپی

تغذیه و سلامتی

رژیم غذایی با کربوهیدرات پایین

رژیم‌هایی با پروتئین بالا و کربوهیدرات پایین

تغذیه و سلامتی

کاهش وزن بدون رژیم‌های سخت

با اصول تغذیه و رژیم‌درمانی بیشتر آشنا شوید

زیبایی

انواع روش‌های پیکرتراشی غیرتهاجمی

انواع روش‌های پیکرتراشی غیرتهاجمی

زیبایی

ریداستیم

ریداستیم ؛ روشی غیرتهاجمی برای رسیدن به لاغری

نظرات کاربران