سایت پزشکی و مجله سلامتی راستینه

دیابت و سلامت دهان و دندان!

بالا بودن قند خون میتواند شانس ابتلا به بیماری های لثه، خشکی دهان، و عفونت را افزایش دهد. در این مقاله از راستینه بهترین روشهای مراقبت ارائه خواهد شد.

 

مشکلات دندانی

۴ علامتی که نشان میدهند ممکن است مشکلی داشته باشید.

دیابت شما را در معرض خطر ابتلا به مشکلات دندانی قرار میدهد. دیابت باعث اختلال در توانایی مبارزه با باکتری در دهان شما میشود. داشتن قند خون بالا رشد باکتری ها را افزایش میدهد و به بیماری لثه کمک میکند. اگر موارد زیر را دارید ممکن است دچار بیماری های لثه باشید:

  • قرمزی، درد، خونریزی یا تورم لثه، یا فاصله گرفتن لثه از دندان ها
  • لق شدن دندان ها
  • بوی بد دهان
  • دندان های نیش نامنظم و یا دندان های مصنوعی که به خوبی فیت نمیشوند.

 

کنترل دیابت

کنترل دیابت برای حفظ لبخند

دیابتی که به خوبی کنترل میشود، سلامت دهان را در پی دارد. اگر شما قند خون کنترل نشده و یا بالا داشته باشید، خطر ابتلا به خشکی دهان، بیماری های لثه، از دست دادن دندان و عفونت های قارچی مثل برفک افزایش می یابد. از آنجا که عفونت ها نیز می توانند قند خون را افزایش دهند، کنترل دیابت شما سخت تر نیز خواهد شد. حفظ سلامت دهان می تواند به شما کمک کند قند خون خود را مدیریت کنید.

 

مراجعه منظم به دندانپزشک

مراجعه منظم به دندانپزشک

افراد مبتلا به دیابت مستعد ابتلا به عفونت های دهان و دندان می باشند. شما باید حدقل دوبار در سال آزمایشات و معاینات دندان را انجام دهید. دندانپزشک را از بیماری دیابت خود و داروهایی که مصرف میکنید، مطلع سازید. معاینات منظم و تمیز کردن حرفه ای دهان و دندان می توانند به حفظ سلامت دهان کمک کنند. دندانپزشک می تواند بهترین روش های مراقبت از دندان ها و لثه ها در منزل را به شما آموزش دهد.

 

پلاک چسبنده

پلاک ها را متوقف کنید.

پلاک چسبنده یعنی مواد غذایی، بزاق، و باکتری ها، بعد از غذا خوردن روی دندان های شما تشکیل میشوند و اسیدهایی آزاد میکنند که به مینای دندان حمله میکنند. پلاک درمان نشده تبدیل به جرم دندان میشوند، که زیر خطوط لثه تشکیل میشوند و از بین بردن آنها با نخ دندان دشوار است. این جرم ها هر چقدر بیشتر روی دندان بمانند بیشتر مضر هستند. باکتری های موجود در پلاک باعث التهاب میشوند و بیماری های لثه را در پی دارند. داشتن قند خون بالا اغلب باعث می شود بیماری های لثه بدتر شوند.

 

مسواک زدن روزانه و صحیح دندان

مسواک زدن روزانه و صحیح دندان

دو بار مسواک زدن در روز نه تنها نفس شما را خوشبو نگه میدارد، بلکه دهان را از شر باکتری هایی که باعث تشکیل پلاک میشوند و می توانند به عفونت های دهان و دندان منجر شوند، خلاص میکند. برای مسواک زدن صحیح، مسواک را در زاویه ۴۵ درجه در برابر لثه قرار دهید. به مدت دو دقیقه حرکت های ملایم عقب و جلو را روی تمام دندان های خود – جلو، پشت، و سطوح جویدن- انجام دهید. اگر نگهداشتن مسواک برای شما سخت است، سعی کنید از مسواک برقی استفاده کنید. لثه ها و زبان خود را نیز مسواک بزنید.

 

استفاده روزانه از نخ دندان

استفاده روزانه از نخ دندان

نخ دندان به کنترل پلاک کمک می کند. نخ دندان می تواند به قسمت هایی که مسواک نمیتواند تمیز کند، مثل بین دندان ها، برسد و آنها را تمیز کند. روزانه از نخ دندان و پاک کننده های بین دندانی که مورد تایید انجمن دندانپزشکی هستند، استفاده کنید. اگر مطمئن نیستید که نخ دندان صحیح چطور است، از پزشک خود راهنمایی بخواهید. مانند هر چیز دیگر، نخ دندان نیز با تمرین کردن راحت تر میشود.

 

مراقبت از دندان های مصنوعی

مراقبت از دندان های مصنوعی

دندان های مصنوعی که درست سرجای خود قرار نگرفته اند و یا نگهداری به شیوه ناصحیح از این دندان ها می تواند به سوزش لثه، زخم و عفونت منجر شود. صحبت با دندانپزشک در مورد هر گونه تغییر در دندان های مصنوعی حائز اهمیت است. هنگامی که دیابت دارید، در معرض خطر بالاتری از عفونت های قارچی مثل برفک و زخم های دهانی هستید که درمان آنها دشوار است. و دندان های مصنوعی که به طرز بدی نگهداری میشوند نیز می توانند در ایجاد برفک دهان نقش داشته باشند. برداشتن و تمیز کردن روزانه دندان های مصنوعی برای کمک به کاهش خطر ابتلا به عفونت اهمیت بسزایی دارد.

 

ترک توتون

ترک توتون

محصولات توتون و تنباکو – از جمله سیگار، سیگار برگ، توتون بدون دود و پیپ – برای دهان هر کسی مضر هستند. اما اگر مبتلا به دیابت باشید و سیگار نیز بکشید، در معرض خطر بالاتری برای ابتلا به بیماری های لثه هستید. توتون و تنباکو می توانند به بافت لثه آسیب رسانده و باعث عقب نشینی لثه شوند. همچنین می توانند به از دست رفتن استخوان و بافت سرعت بخشند، و منجر به از دست رفتن دندان ها شوند. خود را برای ترک این موارد ترغیب کنید. دلایل خود را برای ترک سیگار فهرست کنید، تاریخی را تعیین کنید، و از خانواده و دوستان کمک بگیرید.

 

 آماده شدن برای جراحی دهان

آماده شدن برای جراحی دهان

قند خونی که به خوبی کنترل میشود خطر ابتلا به عفونت را کاهش می دهد و بهبودی را سرعت میبخشد. اگر نیاز به عمل جراحی دهان دارید، از قبل به جراح و دندانپزشک خود بگویید که مبتلا به دیابت هستید. پزشک شما ممکن است توصیه کند که صبر کنید و تا زمانیکه قند خون خود را تحت کنترل قرار نداده اید، عمل جراحی را انجام ندهید.

 محافظت از سلامت دهان و دندان

۴ مرحله برای محافظت از سلامت دهان و دندان

همان مراحلی که سلامت دهان شما را تضمین میکنند به مدیریت دیابت شما نیز کمک میکنند.

  • رژیم غذایی سالم داشته باشید.
  • سیگار نکشید.
  • داروهای دیابت خود را ادامه دهید.
  • به منظور کاهش خطر ابتلا به مشکل جدی، به طور منظم به دندانپزشک خود مراجعه کنید.

 

آشنایی با علائم هشدار دهنده

آشنایی با علائم هشدار دهنده

معاینات منظم دندانپزشکی از اهمیت بسزایی برخوردار هستند زیرا دندانپزشک می تواند بیماری لثه را تشخیص دهد حتی زمانی که شما هیچ گونه درد یا علامتی نداشته باشید. اما باید دندان ها و لثه خود را برای نشانه های اولیه مشکل بررسی کنید. عفونت سریع می تواند پیشروی کند. اگر متوجه قرمزی، تورم، خونریزی، لق شدن دندان، خشکی دهان، درد، و یا هر نشانه دهانی دیگر که نگران کننده بود، شدید، فورا با دندانپزشک خود مشورت کنید.

 

سایت پزشکی و مجله سلامتی راستینه

منابع

  • WebMD

منبع تصاویر

  • s-media-cache-ak0.pinimg
  • GAIA / DESPINA / BSIP
  • BELMONTE / BSIP
  • altrendo images / Altrendo
  • Science Photo Library / SPL RF
  • Dorling Kindersley
  • Stockbyte
  • Thinkstock
  • mauritius images
  • LEMOINE / BSIP
  • Advertisement
  • Yoko Aziz / AGE Fotostock
  • Jose Luis Pelaez / Blend Images
  • Sinclair Lea / Phototeque Oredia


‏‫‬‬

خواندن مطالب زیر به شما پیشنهاد می شود

اطلاعات پزشکی

حقایقی درباره هماتوم

حقایقی درباره هماتوم

اطلاعات پزشکی

واریس

درمان‌های جدید واریس

زیبایی

انجام لیزر لیپولیز

لیزر لیپولیز چیست و چگونه عمل می‌کند؟

زیبایی

فرآیند کویتیشن اولتراسوند

آیا کویتیشن اولتراسوند در از بین‎ بردن چربی مؤثر است؟

تغذیه و سلامتی

کاهش سریع وزن

کاهش سریع وزن

پوست و مو

روش درمانی شاک‌ویو‌‌تراپی در کاهش سلولیت

درمان سلولیت با شاک‌ویو‌‌تراپی

تغذیه و سلامتی

رژیم غذایی با کربوهیدرات پایین

رژیم‌هایی با پروتئین بالا و کربوهیدرات پایین

تغذیه و سلامتی

کاهش وزن بدون رژیم‌های سخت

با اصول تغذیه و رژیم‌درمانی بیشتر آشنا شوید

اطلاعات پزشکی

تعریق بیش‌ازحد

اگر تعریق بیش‌ازحد دارید، بخوانید

نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *