عوارض مصرف نوشابه در زنان باردار
یک مطالعه نشان میدهد که اگر زنان در دورهی بارداری مقدار زیادی نوشیدنیهای شیرین مصرف کنند، احتمال ابتلای کودکشان به آسم افزایش مییابد.
محققان دانشگاه هاروارد دریافتند زنان بارداری که بهطور توسط در روز، ۲ نوشیدنی شیرینشده با شکر می نوشیدند، بیش از ۶۰ درصد بیشتر از زنان بارداری که از نوشیدنیهای شیرین استفاده نکرده بودند، کودکان مبتلا به آسم داشتند – آسم این کودکان بین ۷ و ۹ سالگی تشخیص داده شده بود.
دکتر امیلی اوکن، استاد تغذیه در دانشکدهی بهداشت عمومی دانشگاه هاروارد و یکی از نویسندگان این مطالعه میگوید که قند بیشازحد در رژیم غذایی میتواند به اضافه وزن منجر شود که یک عامل خطر برای ابتلا به آسم است.
اوکن خاطر نشان میکند که از نظر محققان، فروکتوز بکاررفته برای شیرین کردن این نوشیدنیها ممکن است با ایجاد التهاب در بدن، ریسک ابتلا به آسم را افزایش دهد.
اوکن میگوید: «یکی از نظریهها این است که اگر شما مستعد ابتلا به بیماریهای آلرژیک باشید و عامل دیگری باعث شود که میزان التهاب بدنتان افزایش یابد، خطر ابتلایتان به آسم بیشتر خواهد شد.»
دکتر رزالیند رایت که رئیس تحقیق بیومدیکال انتقالی در دانشکدهی پزشکی ایکان در نیویورک است و در این مطالعهی جدید شرکت نداشت، میگوید این مطالعه، مانند بسیاری از شواهد قبلی ثابت میکند که رژیم غذایی یک زن باردار، تأثیرات طولانیمدتی روی سلامت کودکش میگذارد.
رایت می نویسد: «ما هر روز بیشتر درک می کنیم که فرایندهایی که کودک را در مسیر ابتلا به آسم و چاقی قرار می دهد، در بارداری شروع میشود. این ممکن است شواهدی مبنی بر اینکه چگونه ریشههای اصلی و ابتدایی آسم در رحم آغاز میشوند و ما با چه مداخلات و اقداماتی میتوانیم باعث شویم که کودکان، یک شروع سالمتر داشته باشند، در اختیارمان قرار دهد.»
اوکن و همکارانش برای این مطالعه، دادههای ۱۰۶۸ جفت مادر – کودک شرکتکننده در یک مطالعهی طولانی مدت به نام پروژهی ویوا را که بررسی می کند چگونه رژیم غذایی و سایر عوامل در طول بارداری ممکن است بر سلامت کودک در آینده تأثیر بگذارد، تجزیه و تحلیل کردند.
از زنان باردار حاضر در این مطالعه پرسیده شد که روزانه، چه مقدار نوشیدنی از جمله آب میوه و نوشیدنیهای شیرینشده با شکر مصرف میکنند. پرسشنامههای بعدی نیز در مورد مقدار نوشیدنی های مصرفشده توسط بچههای کوچک آنها سوال کردند.
یافتهها نشان داد از هر ۵ کودک، یک نفر تا اواسط دوران کودکی به آسم مبتلا شد.
این مطالعه دریافت مادرانی که بیشترین نوشیدنیهای قندی را در طول بارداری نوشیدند – حدود ۲ قوطی در روز – ۶۳ درصد بیشتر از زنان بارداری که از این نوشیدنیها استفاده نکردند، احتمال داشت کودکانشان به آسم مبتلا شوند.
بچههای کوچکی که نوشیدنیهای شیرینشده با شربت ذرت با فروکتوز بالا مصرف کردند نیز ریسک بالاتری برای ابتلا به آسم داشتند. آنهایی که بیشترین میزان نوشیدنی شیرینشده را مصرف کردند، ۶۴ درصد بیشتر از آنهایی که حداقل میزان مصرف را داشتند، احتمال داشت که به آسم دچار شوند.
اوکن میگوید این ارتباطات حتی پس از آنکه محققان سایر عوامل اجتماعی و سبک زندگی مربوط به آسم را نیز درنظر گرفتند، همچنان پابرجا بود.
به گفتهی رایت: «شواهد این مطالعه حاکی از آن هستند که ما باید رژیم غذایی مادران را در دورهی بارداری بهبود ببخشیم، نه فقط برای سلامتی خودشان بلکه بخاطر سلامتی کودکانشان. ما مطمئنیم که اگر مادران بدانند تغییر عادات غذاییشان به سلامت فرزندشان کمک میکند، با جدیت و انگیزهی بیشتری این کار را انجام خواهند داد.»
اوکن میگوید این تیم تحقیقاتی در مورد تأثیر آب میوه روی سلامت نیز تحقیق کرد، چون آب میوه نیز حاوی مقدار زیادی فروکتوز طبیعی است.
اوکن میافزاید: «ما شواهدی مبنی بر وجود چنین اثرات نامطلوبی برای آب میوه مشاهده نکردیم. دلیلش ممکن است این باشد که آب میوه حاوی ویتامینها و سایر عوامل ضدالتهابی نیز هست.»
این محققان خاطرنشان کردند که این مطالعه نمیتواند یک رابطهی علت – معلول مستقیم را ثابت کند. همچنین از آنجا که شرکتکنندگان در این مطالعه، اغلب از خانوادههای مرفه بودند، این یافتهها ممکن است در مورد خانوادههای کمتر متمول صدق نکند.
این مطالعه بهصورت آنلاین در ۸ دسامبر در سالنامهی انجمن قفسهی صدری آمریکا منتشر شد.
مقاله مرتبط : بدترین خوراکی هایی که موجب بزرگ شدن شکم می شوند!
- Emily Oken, M.D., M.P.H., professor of nutrition, Harvard T.H. Chan School of Public Health, Boston; Rosalind Wright, M.D., dean for translational biomedical research, Icahn School of Medicine at Mount Sinai, New York City; Dec. 8, 2017, Annals of the American Thoracic Society
- HealthDay
- medlineplus
منبع تصاویر
- newafghanpress
- buenavida
نظرات کاربران