سایت پزشکی و مجله سلامتی راستینه

سالی ۱۰۰ هزار سرطان در ایران

شاید بارها اخبار نگران کننده ای از میزان بالای ابتلا به سرطان را در کشور شنیده باشیم، حتى در مواردی با اصطلاحاتی مانند سونامی سرطان مواجه شده ایم که نگرانی را بین افراد جامعه بیش از پیش می کند. برای بحث پیرامون این موضوع از مجله سلامتی راستینه ، با ما همراه باشید .

 

سرطان

واقعا علت سالی ۱۰۰ هزار سرطان در ایران چیست ؟

کارشناسان عوامل مختلفی از جمله افزایش سن، مشکلات محیطی و شیوه زندگی نامناسب را در بروز سرطان در دنیا موثر می دانند . کشور ما هم از این قاعده مستثنی نیست و مانند بسیاری از کشورهای درحال توسعه در دو دهه آینده ، بروز سرطان در آن دو برابر خواهد شد ولی در این حالت نیز این نسبت کمتر از حد متوسط جهانی ست .

 

سرطان معده

لطفا در خصوص پراکندگی انواع سرطان ها در کشور توضیح دهید؟

به طور عام، شایع ترین نوع سرطان ها در کشور ، در زنان سرطان سینه و در مردان سرطان معده است. در درجات بعدی در مردان سرطان های دستگاه ادراری از جمله سرطان پروستات ، مثانه و همچنین روده بزرگ و در زنان سرطان های دستگاه گوارش مانند سرطان کولون یا روده بزرگ در رتبه های بعدی قرار دارند. در حال حاضر توزیع انواع سرطان در کشور تقریبا مساوی است. البته به غیر از مواردی که در برخی نواحی شیوع بالاتری دارند. به عنوان مثال سرطان معده در برخی نواحی شمالی کشور ممکن است بالاتر باشد یا ۱۷ مشکل پوستی که در نواحی مرکزی ممکن است بیشتر از نواحی دیگر باشد، اما این تفاوت در بسیاری از اوقات بارز نیست.

 

میزان شیوع و تعداد مبتلایان به سرطان در کشور چگونه است؟

آنچه باید در بحث سرطان به آن توجه شود میزان شیوع نیست، بلکه عدد بروز است. شیوع یعنی اینکه اگر فردی از ۳۰ سال پیش به این بیماری مبتلا شده باید در آمار گنجانده شود، ولی عدد بروز یعنی اینکه در سال چه میزان به تعداد مبتلایان افزوده می شود و امروز در دنیا این عدد از همه بیشتر مورد توجه قرار می گیرد. در کشور ما سالیانه بیش از ۱۰۰ هزار مورد جدید سرطان داریم که یک روند آهسته رو به رشد در این بیماری وجود دارد و در آینده هم این روند ادامه خواهد داشت.

 

افراد سرطانی

اصطلاحاتی مانند سونامی سرطان در ایران چقدر می تواند تاثیر منفی در اذهان عمومی داشته باشد؟

باید واژه ها درست معنا شوند زیرا در علوم پزشکی واژه سونامی مفهومی ندارد. البته ممکن است افرادی برای اینکه توجه مردم و سیاست گذاران به سمت مشکل جلب شود از این نوع کلمات استفاده کنند، اما نکته پراهمیت این است که بروز سرطان در ایران پایین تر از متوسط جهانی است. البته امروزه به دلایل مختلف مانند افزایش سن و امید به زندگی، مشکلات محیطی و شیوه زندگی نامناسب بروز سرطان در کل دنیا در حال افزایش است و ایران هم از این قاعده مستثنا نیست و مانند بسیاری از کشورهای درحال توسعه بروز سرطان در آن در دو دهه آینده دو برابر خواهد شد و به احتمال زیاد این نسبت باز هم در حد متوسط جهانی خواهد بود. بنابراین استفاده از این قبیل كلمات اگر با هدف هشدار دادن به جامعه و سیاست گذاران سلامت باشد، اقدام خوبی است، اما اگر استفاده از این مفهوم به معنای تسلیم شدن در برابر این نوع بیماری ها باشد، مناسب نیست. ضمن اینکه شواهد جهانی نشان می دهد کشورهایی که دارای برنامه منظم در کنترل سرطان هستند به مرور شاهد سیر نزولی در ابتلای افراد جامعه هستند و مرگ و میر بر اثر ابتلا به سرطان در این کشورها کاهش قابل ملاحظه ای پیدا کرده است و کشور ما هم می تواند این شرایط را تجربه کند.

 

زندگی سالم

سخن پایانی

امروزه ۴۰ درصد سرطان ها قابلیت پیشگیری دارند و این بیماری سرنوشت محتوم نیست که لزوما اتفاق بیفتد. دست کم سه چهارم از این میزان به شیوه زندگی سالم افراد بستگی دارد. افراد باید چند دقیقه در روز را به ورزش کردن اختصاص دهند و سعی کنند در رژیم غذایی خود از میوه و سبزیجات به میزان کافی استفاده کنند و حجم نمک و روغن و قند و شکر و چربی موجود در غذای خود را کنترل کنند. همه این موارد می تواند به فرد کمک کند، حتی اگر هوا و آب هم آلودگی داشته باشند، زندگی سالمی داشته باشد. مشکلات، نفی کننده ی وظیفه افراد در مراقبت از جسم و روان آنها نیست. موضوع دیگری که اهمیت دارد این است که اگر کسی به سرطان مبتلا شده باشد، با توجه به پیشرفت های بسیار جهان در چند دهه گذشته، ۵۰ درصد بیماران مبتلا درمان می شوند و عمر طولانی خواهند داشت. بنابراین افراد مبتلا در پایان راه نیستند و سرطان به مفهوم پایان راه و مرگ نیست. این افراد می توانند با درمان های امروزی امید به بهبود و ادامه زندگی داشته باشند.

 

مقاله مرتبط : چقدر احتمال دارد سرطان بگیریم ؟

منابع

  • کتابخانه راستینه

منبع تصاویر 

  • massagemag
  • parkwaycancercentre
  • cookinglight
  • pinterest

خواندن مطالب زیر به شما پیشنهاد می شود

اطلاعات پزشکی

حقایقی درباره هماتوم

حقایقی درباره هماتوم

اطلاعات پزشکی

واریس

درمان‌های جدید واریس

زیبایی

انجام لیزر لیپولیز

لیزر لیپولیز چیست و چگونه عمل می‌کند؟

زیبایی

فرآیند کویتیشن اولتراسوند

آیا کویتیشن اولتراسوند در از بین‎ بردن چربی مؤثر است؟

تغذیه و سلامتی

کاهش سریع وزن

کاهش سریع وزن

پوست و مو

روش درمانی شاک‌ویو‌‌تراپی در کاهش سلولیت

درمان سلولیت با شاک‌ویو‌‌تراپی

تغذیه و سلامتی

رژیم غذایی با کربوهیدرات پایین

رژیم‌هایی با پروتئین بالا و کربوهیدرات پایین

تغذیه و سلامتی

کاهش وزن بدون رژیم‌های سخت

با اصول تغذیه و رژیم‌درمانی بیشتر آشنا شوید

زیبایی

انواع روش‌های پیکرتراشی غیرتهاجمی

انواع روش‌های پیکرتراشی غیرتهاجمی

نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *