سایت پزشکی و مجله سلامتی راستینه

موارد استفاده و عوارض امپرازول (پریلوسک)

از امپرازول برای درمان مشکلات خاص معده و مری (مانند رفلاکس اسید و زخم) استفاده می شود. این دارو با کاهش میزان تولید اسید معده شما تاثیر خود را میگذارد. امپرازول علائمی همچون سوزش سر دل، بلع دشوار، و سرفه مداوم را تسکین می بخشد. امپرازول آسیبی که اسید به مری و معده میزند را التیام می بخشد و همچنین به جلوگیری از زخم ها و پیشگیری از سرطان مری کمک کند. امپرازول متعلق به گروه داروهای شناخته شده به عنوان مهارکننده های پمپ پروتون است (PPI ها).

کاربرد امپرازولکاربرد امپرازول

اگر خودسرانه با امپرازول خود را درمان میکنید، بهتر است بدانید محصولات بدون نسخه امپرازول برای درمان سوزش مکرر سر دل ۲ روز یا بیشتر در هفته استفاده می شوند. از آنجا که ممکن است ۱ تا ۴ روز طول بکشد تا به طور کامل اثر خود را بگذارد، این محصولات سوزش معده را به صورت فوری تسکین نمی دهند.

برای محصولات بدون نسخه، به دقت دستورالعمل بسته را مطالعه نمایید تا مطمئن شوید که محصول برای شما مناسب است. حتی اگر قبلا این محصول را استفاده کرده اید، باز هم مواد تشکیل دهنده بر روی برچسب را بررسی کنید. تولید کننده ممکن است مواد تشکیل دهنده را تغییر داده باشد. همچنین، محصولات با نام های تجاری مشابه ممکن است حاوی مواد مختلفی باشند که برای مقاصد مختلف مصرف میشوند. مصرف محصول اشتباه می تواند به شما آسیب برساند.

 

چگونگی مصرف امپرازول

چگونگی مصرف امپرازول

قبل از شروع مصرف امپرازول و هر زمان که قصد داشتید دوباره آن را مصرف کنید، راهنمای دارو و در صورت وجود، بروشور اطلاعات بیمار را مطالعه نمایید.

امپرازول را از طریق دهان طبق دستور پزشک، معمولا یک بار در روز، قبل از غذا مصرف کنید. اگر خودسرانه از این دارو استفاده میکنید، تمام دستورات روی بسته بندی محصول را دنبال کنید. میزان دارو و طول مدت درمان براساس وضعیت پزشکی و پاسخ به درمان شما تعیین میشود. در کودکان نیز، دوز دارو براساس وزن است. میزان مصرف خود و مدت زمان مصرف را بیش از آنچه دستور داده شده است افزایش ندهید. در صورتی که سوالی داشتید، از پزشک یا داروساز خود بپرسید.

این دارو را خرد نکنید و آن را نجوید. کپسول را به طور کامل قورت دهید. اگر در بلع کپسول مشکل دارید، میتوانید کپسول را در صورتی که مهر و موم نشده باشد باز کنید و با دقت محتویات آن را کم کم در یک قاشق مربا خوری بریزید سپس تمام محتویات کپسول را فورا و بدون جویدن آن قورت دهید. بعد از آن یک لیوان آب سرد بنوشید تا مطمئن شوید که تمام دوز دارو را قورت داده اید. مخلوط را جلوتر از زمان استفاده بعدی آماده نکنید. انجام این کار ممکن است اثر این دارو را از بین ببرد.

در صورت نیاز، آنتی اسیدها میتوانند همراه با این دارو مصرف شوند. در صورتی که سوکرالفات نیز مصرف میکنید، امپرازول را حداقل ۳۰ دقیقه قبل از سوکرالفات استفاده کنید.

به منظور اینکه بیشترین سود را از این دارو ببرید به طور منظم از آن استفاده کنید. برای اینکه مصرف دارو را فراموش نکنید هر روز در یک زمان معین دارو را مصرف کنید. مصرف دارو را در مدت تجویز شده درمان ادامه دهید حتی اگر حال شما بهتر شده باشد. در صورتی که خودسرانه از محصول بدون نسخه این دارو استفاده میکنید، آن را بیش از ۱۴ روز مصرف نکنید مگر اینکه پزشک دستور داده باشد.

در صورتی که وضعیت شما همچنان ادامه یافت و یا بدتر شد به پزشک خود بگویید. اگر خود درمانی میکنید، در صورتی که سوزش سر دل شما پس از ۱۴ روز همچنان ادامه یافت و یا اگر نیاز به استفاده از این دارو بیش از هر ۴ ماه یک بار داشتید، با پزشک مشورت کنید. خطر ابتلا به عوارض جانبی در طول زمان افزایش می یابد. از پزشک خود بپرسید چه مدت باید این دارو را مصرف کنید. در صورتی که فکر می کنید ممکن است مشکل جدی پزشکی داشته باشید، فورا کمک پزشکی دریافت کنید.

 

عوارض جانبی امپرازول (پریلوسک)

عوارض جانبی امپرازول (پریلوسک)

به بخش موارد احتیاط نیز مراجعه کنید.

با مصرف این دارو سردرد یا شکم درد ممکن است رخ دهد. در صورتی که هر یک از این عوارض باقی ماند یا بدتر شد، فورا با پزشک یا داروساز خود تماس بگیرید.

در صورتی که پزشک شما استفاده از این محصول را تجویز کرده است، به یاد داشته باشید که وی این دارو را بدین دلیل تجویز کرده است که منافع آن را از خطر عوارض جانبی آن بیشتر در نظر گرفته است. بسیاری از افرادی که از این دارو استفاده می‌کنند، عوارض جانبی جدی ندارند.

در صورتی که هر گونه عوارض جانبی جدی، از جمله: نشانه های سطح منیزیم پایین در خون (مانند ضربان قلب / آهسته / نامنظم غیر معمول، اسپاسم های عضلانی مداوم، تشنج) داشتید، فورا به پزشک مراجعه کنید.

این دارو ممکن است به ندرت موجب یک بیماری شدید مربوط به روده شود (اسهال مربوط به کلستریدیوم دیفیسیل) که ناشی از نوعی باکتری است. در صورت داشتن هرگونه از علائم زیر، از محصولات ضد اسهال یا داروهای ضد درد مخدر استفاده نکنید چرا که ممکن است این محصولات شرایط را بدتر کنند، بنابراین به محض بروز این علائم با پزشک خود تماس بگیرید این علائم عبارتند از: اسهال مداوم، درد/گرفتگی شکم یا معده، تب، خون / مخاط در مدفوع.

به ندرت، مهارکننده های پمپ پروتون (مثل امپرازول) موجب کمبود ویتامین B12 میشوند. این خطر در صورتی که این داروها هر روز برای مدت زمان طولانی مصرف شوند (۳ سال یا بیشتر) افزایش می یابد. اگر علائم کمبود ویتامین B12 بروز کردند (مانند ضعف غیر معمول، زبان درد، بی حسی و یا / مورمور شدن دستها / پاها) فورا پزشک خود را مطلع سازید.

واکنش آلرژیک جدی این دارو نادر است. با این حال، در صورتی که متوجه هر گونه علائم واکنش آلرژیک جدی، از جمله: جوش، خارش / تورم (به خصوص در صورت / زبان / گلو)، سرگیجه شدید، تنفس مشکل، نشانه هایی از مشکلات کلیوی (مانند تغییرات در مقدار ادرار) شدید، فورا به پزشک مراجعه کنید.

در اینجا لیست کاملی از عوارض جانبی احتمالی وجود ندارد. اگر متوجه عوارض دیگری شدید که در بالا نیست، با پزشک یا داروساز خود تماس بگیرید.

 

موارد احتیاط

موارد احتیاط

قبل از مصرف امپرازول، در صورتی که به این دارو یا داروهای مشابه (مانند اسومپرازول، لانزوپرازول، پانتوپرازول) حساسیت دارید، یا اگر هر نوع حساسیت دارویی دیگری دارید، پزشک یا داروساز خود را در جریان قرار دهید. برای دریافت جزئیات بیشتر با داروساز خود مشورت کنید.

قبل از استفاده از این دارو، سابقه پزشکی خود را برای پزشک شرح دهید، به خصوص سابقه بیماری کبدی.

برخی از علائم در واقع میتوانند نشانه ای از یک بیماری جدی تر باشند. به محض اینکه علائم زیر را داشتید، کمک پزشکی دریافت کنید: سوزش سر دل همراه با سبکی سر / تعریق / سرگیجه، درد قفسه سینه / فک / بازو / شانه (به خصوص همراه با تنگی نفس، عرق کردن غیر معمول) و کاهش وزن غیر قابل توضیح.

علاوه بر این، قبل از اینکه با این دارو خود درمانی کنید، در صورتی که هر یک از این نشانه های بیماری جدی را داشتید، فورا کمک پزشکی دریافت کنید: مشکل یا درد در بلع غذا، استفراغ خونی، استفراغ که به نظر می رسد مانند دانه های قهوه باشد، مدفوع خونی / سیاه، سوزش سر دل به مدت بیش از ۳ ماه، درد مکرر قفسه سینه، خس خس مکرر (به خصوص همراه با سوزش سر دل)، تهوع / استفراغ و درد معده.

مهارکننده های پمپ پروتون (مثل امپرازول) میتوانند خطر ابتلا به شکستگی استخوان را افزایش دهند به خصوص با استفاده طولانی تر، دوزهای بالاتر، و در بزرگسالان مسن تر.

با پزشک یا داروساز خود در مورد راه هایی برای جلوگیری از پوکی استخوان / شکستگی، مانند مصرف مکمل های کلسیم (مانند سیترات کلسیم) و ویتامین D صحبت کنید.

کودکان ممکن است به عوارض جانبی این دارو حساس تر باشند، به خصوص تب، سرفه، و عفونت بینی / گلو / مجاری تنفسی.

قبل از عمل جراحی، پزشک یا دندانپزشک خود را در مورد تمام داروهایی که استفاده می‌کنید مطلع سازید (از جمله داروهای تجویزی، داروهای بدون نسخه، و محصولات گیاهی).

در دوران بارداری، این دارو باید تنها در صورت نیاز، مصرف شود. در مورد خطرات و مزایای آن با پزشک خود گفتگو کنید.

این دارو به شیر مادر نفوذ می‌کند. اثرات آن روی نوزاد ناشناخته اند. قبل از شیردهی با دکتر خود مشورت کنید.

 

تداخلات دارویی

تداخلات دارویی

تداخلات دارویی ممکن است اثر داروهای شما را تغییر دهند و یا خطر ابتلا به عوارض جانبی جدی را افزایش دهند. این مقاله شامل تمام تداخلات دارویی ممکن نیست. لیستی از تمام داروهایی که استفاده می‌کنید تهیه کنید (از جمله داروهای تجویزی / داروهای بدون نسخه و محصولات گیاهی) و به پزشک یا داروساز خود نشان دهید. بدون تأیید پزشک خود هیچ دارویی را شروع یا دوز آن را تغییر ندهید.

برخی از محصولاتی که ممکن است با این دارو تداخل داشته باشند عبارتند از: سیلوستازول، کلوپیدوگرل، متوترکسات (به خصوص درمان با دوز بالا)، ریفامپین، مخمر سنت جان.

برخی از محصولات نیاز به اسید معده دارند تا بدن بتواند آنها را به درستی جذب کند. امپرازول اسید معده را کاهش می دهد، بنابراین ممکن است کیفیت عملکرد این محصولات را تغییر دهد. برخی از محصولات تحت تأثیر عبارتند از: آتازاناویر، ارلوتینیب، نلفیناویر، پازوپانیب، ریلپیویرین، برخی ضد قارچ های آزول (ایتراکونازول، کتوکونازول، پازوکونازول).

امپرازول بسیار شبیه به اسموپرازول است. هنگامی که امپرازول مصرف میکنید، هیچ داروی حاوی اسموپرازول را استفاده نکنید.

این دارو ممکن است با آزمایشهای پزشکی / آزمایشگاهی خاصی تداخل داشته باشد، و احتمالاً به نتایج اشتباه منجر می‌شود. مطمئن شوید که پرسنل آزمایشگاه و همه پزشکان شما می‌دانند که شما از این دارو استفاده می‌کنید.

 

هشدار

اگر پزشک شما این دارو را برای شما تجویز کرده است، آن را با دیگران به اشتراک نگذارید.

اگر پزشک شما دستور داده است که از این دارو به طور منظم برای مدت زمان طولانی استفاده کنید، آزمایشات پزشکی و آزمایشگاهی (مانند آزمایش سطح منیزیم خون و سطح ویتامین B12) میتوانند به صورت دوره ای برای نظارت بر پیشرفت درمان و یا بررسی عوارض جانبی انجام شوند. تمام آزمایشات پزشکی خود را به طور منظم انجام دهید.

 

دوز فراموش شده

اگر دوزی از دارو را فراموش کردید، به محض اینکه به یاد آوردید آن را مصرف کنید. اگر نزدیک به زمان دوز بعدی است، دوز قبلی را مصرف نکنید و برنامه دوز معمول خود را ادامه دهید. مقدار دوز دارو را برای دریافت تاثیر بیشتر دوبرابر نکنید.

 

شرایط نگهداری

شرایط نگهداری

امپرازول را در دمای اتاق و دور از نور و رطوبت نگهداری نمایید. در حمام یا توالت نگهداری نکنید. تمام داروها را دور از دسترس کودکان و حیوانات خانگی قرار دهید.

داروها را در توالت و یا فاضلاب نریزید مگر اینکه دستورالعمل دارو چنین باشد. زمانی که تاریخ انقضای دارو فرا رسید و یا دیگر به دارو نیاز نداشتید، به درستی آن را دور بیندازید. با داروساز یا شرکت محلی دفع زباله خود مشورت کنید.

 

مصرف دوز بالا یا اوردوز 

در صورتی که دوز بالایی مصرف گردد با مرکز مسمومیت یا اورژانس تماس گیرید. در تهران می توان با مرکز مسمومیت با شماره تلفن ۱۴۹۰ تماس بگیرید. ساکنان دیگر شهر ها می توانند با مرکز کنترل مسمومیت استانی یا اورژانس ۱۱۵ تماس بگیرند.

نکته های مهم

امپرازول را به بقیه افراد جهت مصرف ندهید. این برخلاف قانون است. تست های آزمایشگاهی و یا پزشکی (مانند فشار خون، ضربان قلب، رشد در کودکان) ممکن است به صورت دوره ای برای نشان دادن پیشرفت شما و یا کنترل عوارض جانبی انجام شود. برای جزئیات بیشتر با پزشک خود مشورت کنید.

 

سایت پزشکی و مجله سلامتی راستینه

منابع

  • WebMD

منبع تصاویر

  • drugsdetails
  • rxrecall
  • bristol-labs
  • cvs
  • static.diffen
  • medexpress

خواندن مطالب زیر به شما پیشنهاد می شود

اطلاعات پزشکی

حقایقی درباره هماتوم

حقایقی درباره هماتوم

اطلاعات پزشکی

واریس

درمان‌های جدید واریس

زیبایی

عمل لیپوماتیک

از لیپوماتیک بیشتر بدانید

زیبایی

فرآیند کویتیشن اولتراسوند

آیا کویتیشن اولتراسوند در از بین‎ بردن چربی مؤثر است؟

زیبایی

انجام کول اسکالپتینگ یا کرایولیپولیز

کول اسکالپتینگ یا کرایولیپولیز چیست؟

تغذیه و سلامتی

کاهش سریع وزن

کاهش سریع وزن

تغذیه و سلامتی

رژیم غذایی با کربوهیدرات پایین

رژیم‌هایی با پروتئین بالا و کربوهیدرات پایین

تغذیه و سلامتی

کاهش وزن بدون رژیم‌های سخت

با اصول تغذیه و رژیم‌درمانی بیشتر آشنا شوید

زیبایی

انواع روش‌های پیکرتراشی غیرتهاجمی

انواع روش‌های پیکرتراشی غیرتهاجمی

نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

  1. Parisa گفت:

    منم علائم شمارو دارم شما بهتر شدین

  2. سید مجتبی گفت:

    سلام مدت طولانی هست که امپرازول استفاده میکنم چون اسید معده زیاد ترشح میکنه و میزنه داخل گلو و خیلی اذیت میشوم وغیر قابل تحمل میشه وقرص فایمیتیدین جواب نمیده و دو سالی هست زانو درد گرفتم آیا داروی جای گزینی داره راهنمایی بفرمائید ممنون میشم ۴۲سال سن دارم

  3. مجید گفت:

    سلام خسته نباشید من بخاطر ریفلاکس معده مجبور شدم یک هفته از امپرازول استفاده کنم به این صورت که هر روز قبل صبحانه یک عدد میخوردم . الان احساس میکنم گلو درد ریز یا تورم جزیی دارم آیا از اون دارو ممکنه باشه یا نه ؟

  4. شهلا گفت:

    مقاله فوق در مورد امپرازول بسیار کامل و مفید بود. سلامت و پرانرژی باشید.